AntalyaSpor Antalyaspor - Bursaspor: 3-0

Antalyaspor - Bursaspor: 3-0

14.03.2016 - 21:45 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 25. hafta maçında Antalyaspor sahasında Bursaspor'u 3-0 yendi.

Antalyaspor - Bursaspor: 3-0

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 25. hafta maçında Antalyaspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Antalya Arena'da oynanan mücadelede Antalyaspor sahasında Bursaspor'u 3-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Goller: Dk. 49 Diego Angelo, Dk. 68 ve 89 Samuel Eto'o (Antalyaspor)
Kırmızı Kart: Dk. 88 Jem Paul Karacan (Bursaspor)
Kaçan Penaltı: Dk. 89 Samuel Eto'o (Antalyaspor)

Bu sonucun ardından ligde Antalyaspor 31 puanla 11. sıraya yükseldi, Bursaspor ise 32 puanla 10. sırada kaldı. Ligin 26. haftasında Antalyaspor deplasmanda Beşiktaş'a konuk olacak, Bursaspor ise sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

Öte yandan karşılaşma öncesinde Antalyaspor ve Bursasporlu futbolcular ısınmaya üzerinde "Milletimizin başı sağ olsun" yazılı siyah tişörtlerle çıktı. Maç başlamadan önce Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler ve Antalyaspor'un vefat eden eski futbolcusu Mehmet Özkul için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Haberin Devamı

İLK YARI

6. dakikada gelişen Antalyaspor atağında, Serdar Özkan'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Motta'nın yaptığı vuruşta, kaleci Harun Tekin topu kornere çeldi.
31. dakikada ceza sahasında topla buluşan Deniz Yılmaz, meşin yuvarlağı sağındaki Batalla'ya aktardı. Ceza sahasının çizgisine inen Batalla'nın ortaya gönderdiği topla buluşan Deniz Yılmaz'ın şutunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
41. dakikada Eto'o'nun pasıyla ceza sahasına giren Motta'nın sol çizgiden yerden ortasında, ön direkte Zeki Yıldırım'ın gelişine şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
44. dakikada ceza sahasının ön çizgisi üstünde meşin yuvarlakla buluşan Mbilla'nın şutunda, top üstten auta çıktı.Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

İKİNCİ YARI

48. dakikada Serdar Özkan'ın sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahasında topla buluşan Mbilla, meşin yuvarlağı ceza sahası ön çizgisi üstündeki Makoun'a çıkardı. Makoun'un şutunda defansa da çarpan meşin yuvarlak direğin üstünden kornere çıktı.
49. dakikada Antalyaspor karşılaşmada öne geçti. Sol kanattan Yekta Kurtuluş'un kullandığı korner atışında, ceza sahasında savunmadan seken topu önünde bulan Diego, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0
58. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Motta'nın kaleye şutunda, kaleci Harun Tekin son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.68. dakikada Antalyaspor iki farklı öne geçti. Sağ kanattan korneri kullanan Yekta Kurtuluş'un ceza sahasına yaptığı ortada, topla buluşan Diego, meşin yuvarlağı kafayla Eto'o'ya aktardı. Topla buluşan Eto'o'nun şutunda, meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin'in sağından ağlarla buluştu: 2-0
77. dakikada Bursaspor savunmasının pas hatasında kaleciyle karşı karşıya kalan Ömer Şişmanoğlu'nun aşırtma vuruşunda, kaleci Harun Tekin'in elleriyle müdahalesinin ardından savunma topu uzaklaştırdı.
88. dakikada Eto'o'un ara pasıyla kaleci Harun Tekin'le karşı karşıya kalan Serdar Özkan, Jem Paul Karacan ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık, penaltı noktasını gösterirken, Jem Paul Karacan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
89. dakikada kazanılan penaltı atışını kullanan Eto'o'nun şutunda, meşin yuvarlak kaleci Harun Tekin'den döndü. Topu tamamlayan Eto'o, kendisinin ikinci takımının 3. golünü kaydetti: 3-0
Karşılaşma, Antalyaspor'un 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

ANTALYASPOR: 3 - BURSASPOR: 0

Haberin Devamı

Stat: Antalya Arena
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Fevzi Demirhan

Antalyaspor: Mbolhi, Rıdvan Şimşek, Celustka, Diego, Motta, Yekta Kurtuluş, Makoun (Dk. 75 Charles), Zeki Yıldırım (Dk. 83 Enguene), Serdar Özkan, Mbilla (Dk. 61 Ömer Şişmanoğlu), Eto'o
Teknik Direktör: Jose Morais

Bursaspor: Harun Tekin, Erdem Özgenç (Dk. 20 Dany), Şamil Çinaz, Sivok, Aziz Eraltay, Jorquera, Jem Paul Karacan, Batalla, Deniz Yılmaz, Dzsudzsak (Dk. 63 Sercan Yıldırım), Necid (Dk. 75 Stoch)
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Goller: Dk. 49 Diego Angelo, Dk. 68 ve 89 Samuel Eto'o (Antalyaspor)
Kırmızı Kart: Dk. 88 Jem Paul Karacan (Bursaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 32 Mbilla Etame, Dk. 76 Samuel Eto'o (Antalyaspor); Dk. 36 Deniz Yılmaz, Dk. 58 Şamil Cinaz, Dk. 78 Tomas Sivok, Dk. 81 Sercan Yıldırım, Dk. 88 Harun Tekin, Dk. 90 Miroslav Stoch (Bursaspor)
Kaçan Penaltı: Dk. 89 Samuel Eto'o (Antalyaspor)

Haberin Devamı

MAÇIN ARDINDAN

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Bursaspor'u 3-0 yendikleri maçla ilgili, "Mutluyuz ama dün Ankara'da yaşanan olaydan dolayı içimizde buruk bir mutluluk var" dedi.

Jose Morais, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, taraftarların kendilerini iyi bir şekilde desteklediğini, galibiyette onların da payının bulunduğunu söyledi. Genel olarak oyunu domine ettiklerini ve agresif oynadıklarını kaydeden Morais, şöyle konuştu:

"Topa sahip olmada üstündük. Takımın defansif anlamda düzeldiğini düşünüyorum. Zaten bugün gol yemedik, maçı 3-0 kazandık. Bunun nedeni de en öndeki oyuncumuzdan Eto'o'dan itibaren defans yapmaya başladık. Bizim için çok önemli bir galibiyetti. Oyuncularımı kutluyorum. Son maçlarda çok iyi oynuyorduk ama bir türlü sonunu getiremiyorduk. Bugün bunu yaptık. Sonunu getirdik. Mutluyuz ama dün Ankara'da yaşanan olaydan dolayı içimizde buruk bir mutluluk var. Hepsinin acısını paylaşıyoruz. Problemler, bu tarz saldırılarla düzeltilmeye çalışılmaz."

"Birlik olmamız lazım"

Jose Morais, Ankara'da yaşanan patlamadan dolayı Türkiye'den ayrılmayı düşünüp düşünmediği yönündeki soru üzerine, "Eğer Türkler burada yaşayabiliyorlarsa biz de yaşayabiliriz. Burada olan bir şey, dünyanın başka bir yerinde de olabilir. Bir kazada başımıza gelebilir. Dolayısıyla bizim birlik olmamız lazım. Buradan başka bir yere gitmenin problemlere çözüm getireceğini düşünmüyorum. Diğer taraftada problem yaşabilirsiniz. Dolayısıyla bu bir çözüm değil" diye yanıt verdi.

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu da Antalyaspor'u tebrik etmekten başka yapacak bir şeyinin olmadığını, ev sahibi takımın maçın başından sonuna kadar üstün oynayarak hak ettiği bir galibiyeti aldığını ifade etti. Maça istedikleri gibi başlayamadıklarını kaydeden Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"Farklı bir kadroyla çıkalım istedik. İlk yarıda çok etkili olamadık. Rakibin atakları üst üste gelince oyunu kendi sahamızda kabul etmek zorunda kaldık. İlk yarının sonuna doğru yakaladığımız birkaç kontra vardı. Onları eğer iyi götürüp, tamamlayabilseydik, bazı şeyler istediğimiz gibi gelişebilirdi. Onları da değerlendiremeyince rakibini üstünlüğünü kabul etmek zorunda kaldık."

Ankara'daki terör saldırısı

Hamza Hamzaoğlu, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına da sabır dileyerek, "Çok acı bir olay. Hayatımda ilk defa bunu derinden hissettim. Umut Bulut'un babasının vefatını öğrenince daha da üzüntü duydum. Allah onlara da sabır versin. Ateş düştüğü yeri yakıyor. İnşallah son bulur. Ne yapılması gerekiyorsa artık, yapılmalı diye düşünüyorum" diye konuştu.

Yazarlar