Skorer AP: Türkiye'nin kötü durum senaryosu zafer için yeterli

AP: Türkiye'nin kötü durum senaryosu zafer için yeterli

21.06.2008 - 06:10 | Son Güncellenme:

13. Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında, Türkiye’nin Hırvatistan’ı yenerek yarı finale çıkmasının, Türk milli takımının "en kötü durum" senaryosunun zafer için yeterli olduğunu gösterdiği belirtildi.

AP: Türkiyenin kötü durum senaryosu zafer için yeterli

         AP, milli takımının zaferinden sonra yaptığı yorumda, "Türkiye’nin kötü durum senaryosunun, o denli de kötü olmadığı ortaya çıktı" yorumunu yaptı.
         "Maçta Türkler’in olmasını istemediği hemen herşey neredeyse oldu" diyen AP, "Arka arkaya 3. maçta da geriye düştüler, golsüz beraberlikten sonra yarım saat ek süre oynamak zorunda kaldılar" dedi.
         AP, "Ama Türkler bir kez daha geriden geldiler ve 120 dakikanın sonundaki 1-1’lik beraberliğin ardından Hırvatistan’ı penaltılarda 3-1 yendiler""diye yazdı.
         Yorumda, takımda normal olarak oynaması gereken 7 kişiyi sarı kart cezaları ve sakatlıklar nedeniyle değiştirmek zorunda kalan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in, "Biz, güçlü bir takımız ve penaltı atışlarına kalmayı başardık. Zafer ve bugün olan herşey yaşamda bir kere olur" sözlerine yer verildi.
         Takımıyla gurur duyan Terim, "Takımımız çok iyi oynadı. Vazgeçmedik. Halkımız mutlu olabilir. Bu zafer çok önemli" dedi.
         Nihat Kahveci ise, "Almanya için hazır olacağız. Toparlanmak için birkaç günümüz var. Dolayısıyla çarşamba günü iyi bir form yakalayacağız" diye konuştu.
         AP, Hırvatlar’ın 2 penaltıyı kaçırmasının ardından kaleci Rüştü Rençber’in 3. penaltıyı kurtarmasına, "Türkler başka bir geriden gelerek (galip gelme) mucizesini gerçekleştirdi" yorumunu yaptı.
         Yorumda, maçın adamı seçilen Hamit Altıntop’un "İnanılmaz bir maçtı, büyük bir moral ortaya koyduk. Hala olgunlaşmamış bir takımız ama doğru yoldayız" dediği belirtildi.
         Altıntop, Türk milli takımının "şimdi kupayı kazanmayı düşünmeye başladığını" da belirterek, "Eğer bu yolda devam eder ve bugünkü gibi oynarsak, herşey olabilir. Hala biraz deneyimsiziz ama havamız, devam etme azmimiz ve gururumuz bizi oynanması zor bir rakip yapıyor" diye konuştu.