Trabzonspor ARANAN KAN BULUNDU

ARANAN KAN BULUNDU

23.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ligde sıkıntılı günler geçiren Trabzon, Eskişehir’i deplasmanda geçerek derin bir nefes aldı. 5. dakikada Adrian fileleri sarstı, Onur da kalesini kapatınca Karadeniz temsilcisi galibiyete uzandı, tehlikeli bölgeden uzaklaştı

ARANAN KAN BULUNDU

Süper Lig’de düşme korkusu yaşayan Trabzonspor, 30. haftanın kapanış maçında Eskişehirspor’u deplasmanda 1-0 yendi, bu sezon ilk kez üst üste ikinci defa kazanıp tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

Haberin Devamı

5. dakikada Adrian’ın kullandığı serbest atışta top kaleci Boffin’in parmaklarına çarpıp ağlarla buluştu: 0-1.
15. dakikada Erkan ortaladı Necati’nin kafa vuruşunda top kalecinin kucağında kaldı.
35. dakikada Özgür’ün kullandığı serbest atışta Nuhiu’nun kafa şutunda kaleci Onur topa sahip oldu.
43. dakikada Causic’in şutu kaleciden döndü, boşta kalan topa Veysel dokundu, top ikinci kez kaleciden döndü, dönen topu Özgür müsait pozisyonda auta gönderdi.
Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ile kapandı.
56. dakikada Özgür’ün kullandığı köşe atışında Nuhiu’nun kafa vuruşunda kaleci topu uçarak kornere çeldi.
58. dakikada Causıc ceza alanına ortaladı, Diego’nun sert şutunda top auta çıktı.
63. dakikada Servet’ten topu kapan Halil, pasını Adrian’a verdi, Adrian’ın ortasında Yasin kaleciyle karşı karşıya kaldı, Boffin yatarak topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.
66. dakikada Dede’nin uzaktan şutunda kaleci Onur son anda topu kornere çıkardı.
82. dakikada Nuhıu’nun ceza alanına ortaladığı topa Necati ve Hürriyet dokunamayınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

ARANAN KAN BULUNDU

İstifaya davet

Karşılaşmanın son 10 dakikasında Eskişehirspor taraftarlarları maçı Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’le izleyen Kulüp Başkanı Halil Ünal’ı protesto ederek istifaya davet etti. Teknik Direktör Ersul Yanal da taraftarın öfkesinden nasibini aldı. Bu arada 300 kişilik Trabzonsporlu taraftar grubu da Sadri Şener aleyhine kısa süreli protestoda bulundular.

‘Altın değerinde’

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas takımının, Eskişehirspor’a karşı çok iyi mücadele ettiğini söyledi.
Kafkas, iyi bir takıma karşı altın değerinde üç puan aldıklarını belirterek, “Özelikle taktiksel anlamda rakibin bazı oyuncularının hızlı çıkışlarını kontrol altına aldık. Hızlı hücumlar yaptık. Oyunun kontrolü bizdeydi. İkinci devre Eskişehirspor iyi oyun sergiledi. Çok iyi bir takımı yendiğimiz için mutluyuz. Gençlerbirliği maçını kazanıp yukarılara doğru tırmanmak istiyoruz” diye konuştu.
‘Her şeyi denedik’
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi. Takımının oyunun belirli bölümlerinde oyunu kurtarma adına bir takım denemeler yaptığını ifade eden Yanal, “Oyuncularım her şeyi denedi. Trabzonspor golün dışında ceza sahamızın içine girmedi. Oyunu önde oynadık ancak beceri eksikti” diye konuştu. Ersun Yanal, bir gazetecinin “Kamara, neden 18 kişilik kadroda yoktu?” sorusu üzerine, “Kamara, 31 futbolcudan birisi. Zaman zaman formsuzluk yaşıyor. Dinlenmeye ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.