Diğer Arda Turan “Türkiye’nin En Hareketli Erkekleri” arasında ye aldı.

Arda Turan “Türkiye’nin En Hareketli Erkekleri” arasında ye aldı.

14.04.2016 - 09:52 | Son Güncellenme:

Türkiye’de kadınlar evde, erkekler ofiste, gençler ulaşım için hareket ediyor

Arda Turan “Türkiye’nin En Hareketli Erkekleri” arasında ye aldı.

Rexona tarafından Estima araştırma şirketine yaptırılan ve ülke genelinde 15 şehirde, 18-44 yaş arasında AB/C1 sosyo ekonomik gruplardaki kişiler arasında yapılan araştırmaya göre; Türk insanının günlük hareketinin büyük bölümünü işe, okula, alışverişe yürümek oluşturuyor. Spor amaçlı hareketler tüm hareket alışkanlıklarının altında kalırken, % 70 oranıyla AVM’ de yürümek en çok yinelenen hareketlerin başında geliyor. Türk insanını tartıda kilo almış olduğunu görmek değil, arkadaşlarıyla güneşli bir günde eğlenceli etkinlik planı önerisi daha kolay ve hızlı harekete geçiriyor.

Haberin Devamı

Bizi biz yapan hareketler Türkiye’nin içinden çıkan, ailelerimizden öğrendiğimiz ve kendi duygularımızla harmanlayarak sürdürdüğümüz bizi biz yapan hareketler araştırmada şu sıralama ile karşımıza çıkıyor; hesap ödeme sırasında “Senin paran burada geçmez" hareketleri, piknikte mangal yellemek, halay çekmek-horon tepmek, otomobil arkasından su dökmek, çocuklara uçtu-uçtu yapmak, pazarlık el sıkışması, annelerin terlik fırlatma hareketi, birdirbir, uzuneşek oynamak.

Türkiye’nin en hareketli ünlüleri Araştırmada Türkiye’nin en hareketli ünlüleri sorusuna %43 ile Türkiye’nin en hareketli kadını Burcu Esmersoy cevabı verildi. Burcu Esmersoy’u, Hadise ve Gülben Ergen takip etti. Erkeklerde ise % 29 ile Acun Ilıcalı Türkiye’nin en hareketli erkeği çıkarken, Acun Ilıcalı’yı Arda Turan, Murat Boz ve Gökhan Özoğuz takip etti.