İspanya La Liga Arda'ya Atletico kapısı tamamen kapandı

Arda'ya Atletico kapısı tamamen kapandı

20.07.2015 - 09:56 | Son Güncellenme:

Arda Turan'ın sözleşmesinde yer alan 20 Temmuz'a kadar geçerli madde, dün gece itibariyle işlevini yitirdi.

Ardaya Atletico kapısı tamamen kapandı

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Arda Turan'ın Avrupa'nın diline doladığı özel sözleşmesi boşa çıktı. Barcelona milli futbolcuyu Atletico Madrid'den kadrosuna katarken, kontratına ' 20 Temmuz saat 24:00'e kadar yüzde 10 indirimle 30.6 milyon Euro bonservis karşılığında Atletico Madrid Kulübü'ne geri satılabilir' maddesi koymuş, bu ilginç madde uzun süre konuşulmuş, bir çok habere konu olmuştu.

Bu süre dün gece itibariyle doldu. Katalan ekibinde gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin ardından yeniden başkan seçilen Josep Maria Bartemou, oyuncunun sözleşmesindeki maddeyi yürürlüğe koymadı, böylece Arda'nın geri gönderilme durumu tamamen ortadan kalktı. Atleitco'ya geri verme maddesi, seçim sonucuna göre gelmesi olası yeni yönetimin oyuncuyu istememe ihtimaline karşın oluşturulmuştu.

Haberin Devamı

Enrique, Arda için noktayı koydu: "Kiralamıyoruz"

Arda Turan'ın yeni takımı Barcelona sezon öncesi hazırlıkları için ABD'de.

Barcelona, Uluslararası Şampiyonlar Kupası Turnuvası'nın ilk ayağı Los Angeles'e bugün öğleden sonra ulaşırken, İspanyol ekibi ilk hazırlık maçını salı günü Los Angeles Galaxy ile oynayacak. Otele gelir gelmez basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Luis Enrique ve kaptan Iniesta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

DHA temsilcisi Barbaros Tapan, Luis Enrique'ye Arda Turan'ın takıma katılmasını, uyumunu ,beklentilerini ve Ocak ayına kadar ki durumunu sordu.

Luis Enrique verdiği cevapta; "Arda'nın takıma katılmasından çok memnunum, bizim için çok önemli bir transfer oldu. Arda kendisini ispatlamış çok başarılı bir oyuncu, maalesef FIFA`nın verdiği karar sebebiyle ocak ayına kadar faydalanamayacağız,fakat bu süre zarfında Arda kesinlikle takımda kalacak, kiralamayı düşünmüyoruz. Takıma alışması ,arkadaşları ile kaynaşması bizim için çok önemli. Bizim çok geniş bir kadromuz var onun yokluğunda diğer arkadaşları görev yapacak bunun için de şanslıyız" dedi.

Öte yandan Barcelona takımı ile Los Angeles'a gelen Arda Turan'ı yakın arkadaşı ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman karşıladı.