Galatasaray ARENA'NIN SON GAZİSİ

ARENA'NIN SON GAZİSİ

20.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı takım, Sneijder’in vuruşuyla üstünlüğü yakaladı, Burak’ın penaltısı farkı açtı. Cim-Bom son bölümlerde frene basınca, konuk ekip ayağa kalktı. Muhammet’in röveşatasıyla umutlanan Gaziantep’in son bölümdeki baskısı puan için yeterli olmadı

ARENANIN SON GAZİSİ

MAÇIN?ÖYKÜSÜ - NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Şampiyonun TT Arena’daki gala gecesi beklendiği gibi geçti. Galatasaray, dördüncü yıldız yolunda ilk adımı dün gece attı ve Gaziantepspor’u 2-1 yendi.
Burak krizi, Arda transferi, yabancı kontenjanı derken maç ikinci plana inmişti. Ne var ki, pazartesi olmasına karşın tribünler coşkulu, Galatasaray ise ilk bölümde istekli ve organizeydi.
Dakikalar 9’u gösterirken Barcelona ölçeliğinde bir gol geldi. Melo, baskı ile kazandığı topu Hamit’e verdi. Durmayan top Sneijder ile estetik, Drogba ile akıl kazandı. Burak ise son noktada bencil değil hayli cömertti. Aradan kaçırdığı Sneijder, iğne deliğinden adeta geçirdi ve Karcemarskas’ın altından topu filelere yolladı. O ana kadar bir de Hakan Balta’nın ortasında Drogba’nın kaçırdığı pozisyon vardı.
Hakan Balta dün bir bek değil de bir kanat oyuncusu gibiydi. Ortalar yaptı, atağa katıldı, pozisyona girdi, gol kaçırdı.. Özetle her an bir aksiyonun içindeydi.. İlk yarı sonunda iki kez gole çok yaklaştı ama atamadı. İlk yarı da bir de Drogba’nın kaleye vurmak yerine Burak’a attırmak istediği ama Karcemarskas’ın önlediği tehlike yaşandı.
İkinci yarı Galatasaray yine golle başladı. Sneijder’in pasında kontrolsüz giren Karcemarskas, Burak’ı indirdi. Mini zirveden sonra topun başına kral geçti ve farkı ikiye çıkardı. 59’da Sneijder’in şutunda Karcemarskas başarılıydı. 73’te Muhammet altı pastan dokundu, Muslera önledi. Genç yıldız iki dakika sonra ise Chedjou ve Melo’nun yanında röveşata ile jeneriklik bir gole imza attı. Son bölümde heyecan yükseldi. Uzatmada Melo’nun ters kafası yürekleri ağızlara getirdi. Cim-Bom kolay maçı zora soktu ama kazanmasını bildi. İki yıldır TT Arena’da kâbusu olan Gaziantep’i bu kez devirdi.

Haberin Devamı

ARENANIN SON GAZİSİ

KIRILMA?ANI

Penaltı
Galatasaray 51. dakikada farkı ikiye çıkardı. Burak kendisine yapılan penaltıyı kullandı ve golü attı. Cim-Bom bu golle rahatladı.

MAÇIN?ADAMI

Sneijder
38 derece ateşle çıktığı maçta bir gol atarken, penaltıda da Burak’a pozisyonu hazırlayan isimdi. Yeni sezonda 10 numarayı giyen Hollandalı formda bir giriş yaptı.

Haberin Devamı

Penaltı jesti

Son iki sezonun gol kralı Burak Yılmaz’a moral vermek isteyen takım arkadaşları, golcüye penaltı jesti yaptı.
Teknik Direktör Fatih Terim’in ilk 11’de forma verdiği golcü oyuncu, 51. dakikada kazanılan penaltı sırasında ortaya çıkarak, atışı kullanmak istediğini belirtti. Takımın penaltıcısı olarak belirlenen Melo’nun yanına giden Didier Drogba, topu Burak’a bırakması konusunda ricacı oldu. Brezilyalı da buna “Tamam” deyince, bu jesti boş çıkarmayan Burak Yılmaz, sezonun ilk haftasında ilk golünü atmış oldu. Sarı-kırmızılı golcü, 2-0 olduktan sonra büyük sevinç yaşadı.
Melo maçtan sonra, “Kağıt üzerinde penaltıcı benim ama bu kez Burak kullanmak istedi. O önemli bir yıldız ve ligin gol kralı. Bir kez daha böyle bir şey olursa topu yine ona bırakabilirim” dedi.
Bu arada takımın ilk golünü atan Sneijder, enfeksiyon nedeniyle yükselen ateşine karşın sahadaki yerini aldı. Yıldız oyuncunun ateşinin 38 dereceye çıktığı öğrenilirken, yoğun tedavinin ardından karşılaşmaya yetiştirilebildi.

Haberin Devamı

‘Fener ağlama!’
Karşılaşma öncesi Türk Telekom Arena’da tam bir kupa gösterisi vardı. Geçen sezonki Süper Lig şampiyonluğu kupası ile beraber Emirates ve TFF Süper Kupası, Galatasaray amblemi bulunan üç ayrı platformda sergilendi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, 1 yılda 3 kupayı müzesine götüren takımlarına büyük sevgi gösterisinde bulundu. TFF Süper Kupa anons edilirken Mustafa Sandal’ın, “ağlatma” şarkısı çalmaya başladı. Taraftarlar da, “Fener ağlama” diye tempo tuttu.

Arena’da Rabia
Maçın 34. dakikasında tribünlerin doğu, güney ve batı tribünlerinde yer alan Galatasaraylı taraftarlar, “Her yer Taksim, her yer direniş” şeklinde tempo tuttu. UltrAslan grubunun yer aldığı kuzey tribün önce sessiz kaldı. Sarı-kırmızılılar daha sonra protestolara ıslıklarla tepki verdi. Tribünlerde Mısır’da gerçekleşen darbeye karşı direnenlerin sembolü olan, “Rabia” işaretinin yer aldığı pankartlar da açıldı.

‘İyi hisseden atar’
Fatih Terim’in yardımcısı Ümit Davala, lige 3 puanla başladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Genç hoca, “İlk yarıda 2’yi bulsak farklı olurdu. Yaptığımız pas hataları rakibi cesaretlendirdi. 2-1’den sonra geriye çekildik” dedi. Davala, penaltıyı Burak’ın kullanması için ise “Penaltıyı iyi hisseden atar. Burak iyi hissettiği için attı. Doğru karar olduğu da ortaya çıktı” yorumunu yaptı.

Yazarlar