Galatasaray Arıboğan: Fenerbahçe ile aramızda sorun yok

Arıboğan: Fenerbahçe ile aramızda sorun yok

24.07.2013 - 18:53 | Son Güncellenme:

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav başkanlığında seçilen Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni yönetim kurulunda görev dağılımı yapılırken Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Arıboğan: Fenerbahçe ile aramızda sorun yok

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav başkanlığında seçilen Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni yönetim kurulunda görev dağılımı yapıldı.

Haberin Devamı

Vakfın Esentepe'deki ofisinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında, 19 Temmuz Cuma günü seçilen yeni yönetimde görev dağılımı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda başkan yardımcılığına Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan'ın, idari işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına ise Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer'in getirildiği bildirildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İlhan Cavcav, vakıf olarak yeni bir yapılanma içinde olduklarını belirterek, "Kulüpler Birliği Vakfı olarak Avrupa'da olduğu gibi bir yapılanmaya gitme mecburiyetimiz var. Bununla ilgili de planlamayı ve programlamayı yapabilmek için Bursaspor Kulübü'nden bir yetkiliyle mutabakat sağladık. O işleri de o arkadaşımız götürecek" dedi.
Yeni planlama konusunda yetkili kişinin eski Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Cavcav, Trabzonspor ve Kayserispor kulüpleri arasında yaşanan gerginlikle ilgili iki kulübün başkanlarıyla görüştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Trabzonspor ve Kayserispor kulüp başkanlarıyla dün temasa geçtim. Bundan böyle bu beyanatlarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledim. Kulüpler Birliği Vakfı olarak kulüpler arasındaki diyaloğu kardeşçe yürütmemiz lazım. Aksi halde seyircileri karşı karşıya bırakırız. Bu da Türk futbolu için oldukça acı olur. Başkanlar olarak kulüplerin yönetiminde geçici insanlarız. Bu bakımdan hem camialarımıza hem Türk futboluna hem de federasyonumuza birlik ve beraberlik içinde arka çıkmak durumundayız."
Galatasaray Kulübü'nün önderliğinde, yabancı oyuncu sayısındaki kısıtlama nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i görevinden almak için imza toplayacaklarının öne sürülmesiyle ilgili Cavcav, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızın aldığı karara göre, Yıldırım Demirören'e destek veriliyor. Benim de 10 yabancı oyuncum var. Bu konuda Galatasaray mahkemeye müracaat etti ve karar bekleniyor. Oradan olumlu bir karar çıkması durumunda federasyonumuzun uygulamak mecburiyetinde olduğunu düşünüyorum."
İlhan Cavcav, toplantıda, vakfın daha önceki yönetimleri tarafından Galatasaray, Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulüplerine verilmesi gereken UEFA altyapı fonunun ödenmediğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

"UEFA'dan altyapı fonu olarak gelen ve Galatasaray, Bursaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulüplerine verilmesi gereken 123'er bin avro para var. UEFA'ya bunu ödediğimizi beyan etmemiz gerekiyor. Bugüne kadar daha evvelki başkan arkadaşımız tarafından ödenmemiş. Bunun parası kasamızda mevcut.

Bundan önce 17 kulübümüzden vakıf için üçer bin avro para kesilmiş. Bu paraların kesilmesi vakıf tüzüğüne göre mümkün değil. Bu parayı da kulüplerimize iade edeceğiz. Olumlu bir toplantı geçti. Dokuz kişilik bir icra komitesi var. Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum."
Toplantı sonrası konuşan Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Türk futbolunda camialar arasında bir sorun olmadığına inandığını belirtti.
Arıboğan, Türk sporunda fair-play, centilmenlik ve sportmenliği önde tutan yönetim anlayışına sahip bir kulüp olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu konuda sayın başkanımız Ünal Aysal'ın açıklamasının tüm Türkiye için geçerli olduğunu düşünüyorum. Galatasaray camiası olarak bütün renkleri
seviyoruz. Türk futbolunun da buna ihtiyacı var. Camialar ve kulüpler arasında da ciddi problemler olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe de büyük camialardır, aralarında bir sorun yok."
Yabancı oyuncu sınırlaması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'ndan da olumsuz karar çıktığının hatırlatılması üzerine Arıboğan, "Yabancı futbolcu sayısıyla ilgili bu süreç başlamak üzere. Tahkim Kurulu'na bu konuyu sorduk. Kurul, bu konuda kararı verecek yetkili merci olmadığını belirtti.
Oyuncularımız hukuki süreci işletecekler" dedi.
Lutfi Arıboğan, toplantıda Türk futbolunun ve kulüplerin genel sorunları üzerinde değerlendirmelerde bulunduklarını dile getirerek, "Yeni seçilen Kulüpler Birliği Vakfı'nın yönetim kurulu toplandı. Futbolun ve kulüplerin genel sorunları üzerine değerlendirme yapıldı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİRSPOR KULÜBÜ BAŞKANI HOŞCAN: "AYDIN YILMAZ'LA İLGİLİ BİR TRANSFER DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan da, Galatasaray'la sözleşmesi sona eren orta saha oyuncusu Aydın Yılmaz'la ilgilenmediklerini söyledi.

Hoşcan, "Aydın Yılmaz'la ilgili bir transfer düşüncemiz yok. Orta sahaya bir oyuncu almayı planlıyoruz. Bu konuyla alakalı bugün veya yarın bir sonuç çıkacak. Sınırlamaya rağmen maalesef yabancı oyuncu daha ağır basıyor" şeklinde konuştu.

Mesut Hoşcan, Türk futbolunda birlik ve beraberliğin olması durumunda uluslararası başarının artacağına inandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Federasyonun aldığı kararlarla uyum içinde devam edeceğiz. Türk futbolunda birlik ve beraberliğin olması gerekli. Genel anlamda da 3 Temmuz'da yaşadığımız sıkıntıların ardından bir beraberlik uluslararası bazda daha iyi noktaya getirecektir. İnşallah Eskişehirspor da transferleriyle ve yeni
yapılanmasıyla önemli noktaya gelecektir. Yeni yönetimimizle mali disiplin üzerinde çalışıyoruz. Tabii ki ihtiyaç duyulan noktalara transfer yapmaya hazırız."

Trabzonspor ve Bursaspor'un ardından Eskişehirspor'un da Anadolu kulübü olarak şampiyonluk yaşamasını istediklerini dile getiren Hoşcan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anadolu'da şampiyon olmuş bir Trabzonspor ve böyle güzel bir mutluluğu yaşamış Bursaspor var. Eskişehirspor olarak 'biz niye olmayalım?' diyoruz. Amacımız şampiyonluk zevkini yaşamak, ancak aşırı borçlanmayla bunların yapılması mümkün değil. Anadolu'dan çıkacak bir yeni şampiyonun da Eskişehirspor olması, yürekten istediğimiz ve dilediğimiz bir olay."