Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Beko Basketbol Ligi’nde 19.maçlar geride kaldı. Puan tablosuna kısaca göz atalım…

Lider Banvit arayı iyice açtı. 19 maçta sadece Pınar Karşıyaka’ya yenilen Banvit, en yakın rakinin 3 galibiyet farkla önünde. Kalan maçlarına bakılırsa; tahminen ligi 25 galibiyet üzerinde bitirecekler gibi duruyor.

Ligin ikinci sırasında Fenerbahçe Ülker var. Sarı-lacivertliler üstüste 8 maç kazandılar ve yeni transferler ile birlikte sakatların da iyileşmesiyle daha iyi bir takım oldular.

Üçüncü sırada 14 galibiyetli Anadolu Efes var. Efes ikinci yarının başlamasıyla daha iyi bir tempo yakaladı ve ligi ilk dört sıra içinde bitirmeye yakın duruyor.

Haberin Devamı

Dördüncü sırada 13 galibiyetli Galatasaray Liv Hospital var. Son dört maçta üç yenilgi alan Galatasaray ligde düşüşte. Avrupa’da mücadele kızıştığı için lige pek dikkat vermiyorlar ve bu da sonuçlara yansıyor. Ergin Ataman’ın efsane Beşiktaş sezonunda ligde normal sezonu 5. sırada bitirdiğini hatırlatalım.

Beşinci sırada ligin çıkış yapan takımı Uşak Sportif var. Ligin yeni takımı iyi bir kimya yakaladı ve şu ana kadar 12 galibiyet aldı.

Altıncı sırada kupa şampiyonu Pınar Karşıyaka var. 11 galibiyetli Karşıyaka’nın Avrupa’dan elendikten sonra daha iyi bir performans sergilemesi beklenebilir.

Yedinci sırayı paylaşan üç takım var. 9’ar galibiyetli TED Kolejliler, Beşiktaş ve Tofaş. Eurocup’ta son 16’ya kalan takımlarımız play-off yapabilecekler mi, göreceğiz.

Yukarıdaki üçlünün arkasında Royal Halı Gaziantep var. Gaziantep geçen sene de play-off’u ucu ucuna kaçırmıştı, bu yıl da aynısı gerçekleşecek mi, göreceğiz.

Türk Telekom ve Trabzonspor ne play-off kalabilirler, ne de küme düşme tehlikesi yaşarlar gibi duruyor.

Ligin dibindeki Aliağa Petkim sadece üç galibiyet alabildi ve düşmenin en büyük adayı. Ligden düşecek olan ikinci takım Olin Edirne-Mersin BŞB-Torku Konya’dan biri olacak gibi duruyır. Bu takımlardan Konya 5 galibiyete sahip, diğer iki takım birer galibiyet farkla önde.

Arif ŞAHİN

sahinarif88@hotmail.com