Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Beko Basketbol Ligi’nde 21. hafta maçları bir maç dışında tamamlandı. Maçları inceleyelim…

Beşiktaş Integral Forex 85 – 80 Uşak Sportif

Geçtiğimiz hafta Anadolu Efes’i yenen ve benim de methiyeler düzdüğüm Uşak Sportif beklediğimiz mücadeleyi gösterdi ama yenilmekten kurtulamadı.

Maçın ilk dakikalarıyla birlikte üstünlüğü ele alan Uşak ilk çeyreği 13-29 ile önde tamamladı. İlk 13 dakika boyunca çok iyi savunma yapan Uşak karşısında Beşiktaş dış şutlardan da isabet bulamayınca fark açıldı: 13-32. Bu nokta maçın kırılma anı oldu, Beşiktaş’ın dış şutlarda isabet bulmaya başlamasıyla fark kapandı. Maçın son beş dakikasına girilirken 66-74 ile önde olan taraf Uşak Sportif oldu. Son beş dakika Mehmet Yağmur-Justin Carter ikilisinin düellosu olarak geçti ama Yağmur ağır bastı, taraftar desteğini de arkasına alan Beşiktaş maçı 19-6’lık seriyle kazanmayı başardı, Uşak’taki tarifenin tam tersini de uygulamış oldu.

Haberin Devamı

Maçın yıldızı 21 dakika sahada kalıp 23 sayıyla (çok başarılı bir yüzdeyle) oynayan Mehmet Yağmur oldu. Uşak’ta ise Justin Carter 24 sayı-6 ribaund-3 asist-3 top çalmayla maçın en iyisi oldu.

Türk Telekom 63 – 69 Fenerbahçe Ülker

Fenerbahçe Ülker maça çok iyi savunmayla başladı ve ilk 3 dk. sonunda 0-8 ile öne fırladı. Maç, üçüncü çeyreğin ortalarına kadar bu farkın kapatılmaya çalışılmasıyla geçildi. 27. dakikada 45-42 ile öne geçen Türk Telkom son çeyreği iyi oynayamadı ve sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Fenerbahçe Ülker’de Nemanja Bjelica 15 sayı-15 ribaund-3 asistle muazzam bir performans ortaya koyarken Melih Mahmutoğlu da 15 sayı-7 ribaundla oynadı. Telekom’da ise Cemal Nalga 12 sayı-5 ribaund-3 asistle oynarken, Kerem Tunçeri 7 asist yaptı ama 9 tane şut kaçırdı.

Anadolu Efes 93 – 75 Aykon TED Kolejliler

Kağıt üstünde haftanın en heyecanlı geçmeye aday maçlarından biri olan maç izleyenler için pek keyif vermedi. Maçın başında Semih Erden-Lucas Gordon ikilisiyle üstünlüğü alan Efes’e karşı TED, Clay Tucker’ın önderliğinde ayakta kaldı ve ilk çeyrek 21-20 ile geçildi. İkinci çeyrekte Kostas Vasilieadis-Milko Bjelica ikilisinin önderliğinde farkı açmaya başlayan Efes maç boyunca farkın 10 sayının altına inmesine izin vermedi ve maçı rahat kazandı.

Haberin Devamı

Maç boyunca iki şey dikkatimi çekti:

Birincisi; ‘eleştirilirken yerden yere vurulan’ Semih Erden’in oyunda kaldığı sürece Türkiye Ligi’nin en formda pivotlarından biri olan Vladimir Golubovic’e karşı büyük üstünlük sağlaması.

İkincisi; TED Ankara Kolejliler oyuncularında kafaların başka yerde olması. Umuyorum ki kafaları sadece Khimik maçındadır, başka bir yerde değildir.

Haftanın Diğer Maçları

Haftanın diğer dört maçında iç sahada galibiyet alabilen tek takım Tofaş oldu. Bursa’da ligin güçlü takımlarından Pınar Karşıyaka’yı 71-69 ile geçtiler.

_ Torku Konya Selçuk deplasmanda Royal Halı Gaziantep’i son çeyrekte üstün performansıyla 73-74 ile yendi.

_ Olin Edirne de deplasmanda Mersin BŞB’yi 77-78 ile geçti.

_ Trabzonspor da deplasmanda Aliağa Petkim’i 84-92 ile geçti.

Tablo

Tablonun ilk dört sırasında Banvit lider olmak üzere Galatasaray-Efes-Fenerbahçe’nin yer alacağı hemen hemen belli oldu. Beşinci Uşak, altıncı Pınar Karşıyaka ve yedinci Beşiktaş. Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki çıkışıyla beşinciliğe kadar çıkması sürpriz olmaz. Trabzonspor şu anda düşme hattından çıktı.

Haberin Devamı

Banvit-Galatasaray

Geçtiğimiz yıl final serisinde Galatasaray’ın Banvit’i yenmesiyle iki takım arasındaki rekabet daha kızgın hale geldi. Galatasaray Cuma günü Real Madrid’e yenildikten sonra haftaya da Lokomotiv Kuban’la kader maçına çıkacak ve arada lig lideri ile oynayacak. Banvit ise Eurocup’tan elendikten sonra maç trafiğinden kurtuldu. Şu ana kadar ligde sadece Pınar Karşıyaka’ya kaybeden Banvit her zaman olduğu gibi büyük takımlara karşı oynarken ekstra motivasyonla sahaya çıkıyor ve Galatasaray’ın maç trafiğinden de faydalanmaları kaçınılmaz.

Arif ŞAHİN

sahinarif88@hotmail.com