Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Baştan belirteyim, Türkiye'nin 12 kişilik kadrosunun açıklanmasıyla kadroyla ilgili inceleme yazacağım; öncelikle Türkiye'nin de yer aldığı B Grubu'na bakalım...

Maçlar Berlin'de oynanacak ve Eurobasket 2015'in net bir şekilde en zor grubu olduğunu söyleyebiliriz.

İSPANYA: Son dört Eurobasket'te madalya alan, 2009 ve 2011'i şampiyonlukla bitiren İspanya 12 kişilik kadrosunu erkenden açıkladı. Scariolo'nun kadrosunda devşirme olarak Ibaka'nın yerine Mirotic bulunuyor. Barcelona'lılar Navarro ve Abrines kadroda yer alamıyorlar, Marc Gasol de dinlenecek. Sergio'lar-Rudy-Reyes'in yanında Valencia'dan San Emeterio-Claver-Aguilar; eski Valencia'lı yeni Barcelona'lı Ribas ve genç pivot Hernangomez ile Mirotic-Gasol kadroyu tamamlıyorlar. Bundan sonraki Eurobasket'in 2019'da yapılacağını düşünürsek, Real Madrid'liler etrafındaki İspanya'nın Eurobasket'e en iddialı olarak geldiği son yıl olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

SIRBİSTAN: Eurobasket'e son iki katılımında madalya alamayan Sırbistan, turnuvaya sezonun en iyilerinden biri olan Marjanovic'ten yoksun olarak katılacak. Djordevic'in takımı hazırlık maçlarında çok iyi bir görüntü çizdi ve 7 Ağustos'taki Fransa maçı dışındaki tüm maçlarını kazandılar. Sırbistan kadrosunda en çok göze çarpan isimler Milos Teodosic ile Nemanja Bjelica. Dış oyuncular Nedovic-Bogdanovic-Kalinic-Markovic, eski Galatasaray'lı Erceg ve pivotlar Raduljica-Kuzmic-Stimac-Milutinov da kadrodaki diğer isimler.

ALMANYA: Evsahibi Almanya, dünyanın en iyilerinden biri olan Dirk Nowitzki ile katılıyor. Schröder ve Pleiss da turnuvaya katılan ve gelecek sezon NBA'de olacak diğer oyuncular. Schaffartzik-Gavel-Vargas-King-Benzing kadrodaki diğer önemli isimler. Kaman, Kleber, Staiger, Theiss takımda yoklar.

İTALYA: Pianigiani'nin kadrosunda eksik yok. NBA oyuncuları Belinelli-Gallinari-Bargnani'nin yanında Avrupa'ya dönen Datome var. Milano'dan ayrılanlar Hackett-Melli yanında Milano'nun starı Gentile ve geçen sene Reggio'da final oynayan Cinciarini-Della Valle-Polonara-Cervi diğer oyuncular.

Haberin Devamı

İZLANDA: Turnuvaya tarihte ilk kez katılacak olan İzlanda, bu zorlu grupta galibiyet çıkarabilecek mi soru işareti. Malaga'lı Stefansson dışında tecrübeli veya üst düzey oyuncuları yok; kapalı kutu durumundalar.

TAHMİN: Maçlar başlamadan konuşmak yanıltıcı olabilir ama yine de tahminimizi yapalım. Grupta son sırayı İzlanda'nın alması garanti gibi duruyor. İspanya-Sırbistan'ın ilk ikide bitirmeleri de diğer muhtemel senaryo. Türkiye-Almanya-İtalya'dan biri dışarda kalacak gibi duruyor. Türkiye'nin ilk gün İtalya'yla oynayacağı maç çok kritik olacak.

sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1