Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

(Eurocup'ta 2.hafta maçları http://altiustusport.blogspot.com.tr/2014/10/eurocupta-deplasman-zaferleri.html )

Eurocup'ta ikinci hafta Türk takımları için mükemmel geçti, üç takımımız da deplasman maçlarından galip ayrıldılar...

Zenit 86 - 90 Beşiktaş IF

Maçın Hikayesi: Maça Tunçeri-Caner-Broekhoff-Jajuan-Armstrong beşiyle başlayan Beşiktaş, ilk dakikalarda rakibinin yüksek tempolu basketboluna uydu. Zenit'te Hodge, Beşiktaş'ta ise Broekhoff öne çıkan isimler oldular, karşılıklı basketlerden sonra Lofton dengeyi bozan isim oldu ve dokuzuncu dakikada Beşiktaş ilk yarıdaki en büyük farkı yakaladı: 13-24

Haberin Devamı

İlk çeyrek 19-23 bittikten sonra Holland'ın kötü performansını iyi değerlendiren Zenit üstünlüğü ele aldı: 32-28 (15.dk) Lofton'ın tekrar skorda etkili olmasıyla Beşiktaş öne geçti ve ilk yarı 45-44'lük Beşiktaş üstünlüğüyle bitti.

İkinci yarıya Zenit basketle başladıktan sonra 10 sayılık bir seri yakalayan Beşiktaş 26.dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 48-58 Üçüncü çeyrek 57-62 bittikten sonra son bölümün başında da iyi oynayan Beşiktaş bitime dört dakika kala farklı bir şekilde öne geçti: 66-74 Beşiktaş farkı koruyamadı, Zenit'in Amerikalı oyuncuları devreye girdiler ve son topta Lofton başarısız olunca maç 78-78 sona erdi, uzatmaya geçildi.

Uzatmada uzun süre denge bozulmazken, son dakikada Lofton'ın kritik üçlüğü, sonrasında Broekhoff'un kritik bloğu ve Holland'ın serbest atış çizgisinde isabetleri bulmasıyla Beşiktaş maçı kazandı: 86-90

İstatistikler: Zenit 86 sayısının 67'sini sadece dört oyuncudan buldu; Kulagin-James-Hodge ve Borovnjak. Hodge 20s-9a ile takımın en etkili ismi oldu.

Beşiktaş'ta Chris Lofton 32 sayı atarak kariyer rekoru kırdı, Jajuan Johnson da 21s-12r-4b ile etkiledi.

Genel Yorum: Beşiktaş maç boyunca ritmi düşürmeyi hedefledi ama rakibinin ritmine uymak zorunda kaldı. Zenit'i zor durumda bırakan, Lofton'ın müthiş şut yüzdesiyle kariyer gecesini yaşaması oldu, rakibi 21 top kaybı yapmak zorunda bıraksalar da toplam 70 sayı üreten Lofton-Jajuan-Broekhoff üçlüsünü durduramayınca maçı kazanamadılar, son dakikalarda daha iyi olan taraf Beşiktaş oldu.

Haberin Devamı

Partizan 61 - 77 Banvit

Maçın Hikayesi: Maça Rowland-Mejia-Simmons-Berkay-Dragicevic beşiyle başlayan Banvit ilk üç dakika sonunda üstünlüğü ele aldı: 2-9 Partizan ilk dakikalarda hücumda organize olmakta zorlansa da, Macvan önderliğinde skora tutundu ve ilk çeyreği sadece bir sayı farkla geride kapattı: 18-19

İkinci çeyreğin büyük bölümü karşılıklı basketlerle geçildikten sonra son bölümde Banvit ritm buldu ve devreyi farklı bir şekilde önde bitirdi: 39-48

İkinci yarıya Partizan ritmi düşürüp, arka arkaya bulduğu sayılarla girdi: 45-48 Bu dakikadaki moladan sonra Banvit 12 sayılık bir seri yakaladı ve o noktada maçı kopardı, Partizan maçtan yavaş yavaş koptu, tempoyu istediği gibi ayarlayan Banvit rahat bir galibiyete ulaştı.

İstatistikler: Partizan'da Macvan 15s-7r-5a ile oynarken ona destek olan başka biri çıkmadı.

Banvit'te Dragicevic 20s-5r ile maçın en skoreri oldu, Rowland 11s-4r-7a ile maçın fark yaratan isimlerinden oldu.

Haberin Devamı

Genel Yorum: Partizan'ın gard sorunu zaten ortada, Macvan-Muric'in ilk yarıdaki skorer oyunları skoru dengede tuttu, ikinci yarıda Simmons'ın Muric'i durdurması, Rowland'ın çok yönlü oyunu ve Dragicevic'in pota altında rahat oynaması -Partizan'ın uzunlarının faul problemine girmesi- ibreyi tamamen Banvit'e çevirdi ve rahat bir galibiyet geldi.

Buducnost 79 - 82 Pınar Karşıyaka

Maçın Hikayesi: Maça Dixon-Strawberry-Ceyhun-Hersek-Palacios beşiyle başlayan KSK ilk dakikalarda rakibin yüksek temposuna uyum sağladı, yüksek skor Buduc'un işine yaradı ve yedinci dakikada skor 17-10 oldu. İlk çeyrek 27-25 bittikten sonra ikinci çeyrekte Diebler'ın ve Dixon'ın başarılı şutlar ve Buducnost'un ilk beş oyuncularının kenara gelmeleriyle rahatlayan KSK öne fırladı: 29-37 (13.dk) Farkı yavaş yavaş kapatan Buducnost ilk yarıyı 43-42 ile önde bitirmeyi başardı.

İkinci yarıya müthiş savunmasıyla ritmi düşürerek başlayan Karşıyaka Dixon-Diebler'la skor buldu ve öne fırladı: 51-58 (28.dk) Buducnost bir kez daha farkı kapattıktan sonra, son bölüme Gabriel'in bulduğu sayılarla başlayan KSK bitime beş dakika kala farkı altı sayıya çıkardı: 70-76 Budu son bölümde çok sert savunma yaparak üç dakika boyunca rakibine sayı şansı tanımadı ama hücumda şutlar girmeyince öne geçemediler ve Pınar Karşıyaka maçı kazanmayı başardı.

İstatistikler: Buducnost'ta Dasic 17s-9r ile oynadı.

Karşıyaka'da Dixon 23s-4r-3a-4tç ile maçın yıldızı oldu, maça kenarda başlayan Diebler 20s-2a ile oynadı.

Genel Yorum: İlk maçını kötü bir şekilde kaybeden Pınar Karşıyaka mutlaka kazanması gereken bir maçı kazandı. Grupta Kuban ve PAOK 2'şer galibiyetteler, Pınar Karşıyaka kadro kalitesiyle diğer takımlara göre avantajlı ama bu maçı mutlaka kazanmalıydı, zaman zaman zorlansalar da kazanmayı başardılar.

sahinarif88@hotmail.com