Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Turkish Airlines Euroleague’de dördüncü haftayı geride bıraktık, dört gruptaki maçlara ve genel olarak haftanın notlarına bakalım…

A Grubu: Temsilcimiz Anadolu Efes, Nizhny deplasmanında maçı baştan itibaren kontrol ederek rahat bir galibiyete uzandı, Krstic'in yokluğunda böyle bir galibiyet almak önemliydi. Saric sezonun en iyi performansını sergilerken Furkan-McGrath da aldıkları süreleri iyi değerlendirdiler... Real Madrid, Sassari'ye de Nizhny'e uyguladığı tarifeyi uyguladı, yüksek tempoda farklı bir galibiyet elde ettiler, bu maçta Rudy oynamadı, Real tüm oyunculardan katkı aldı ve takım olarak 33 asist yaptılar... Haftanın zorlu maçında Zalgiris Kaunas, Unics Kazan'ı James Anderson'ın önderliğinde müthiş takım oyunuyla yendi ve üstüste üçüncü galibiyetini elde etti.

Haberin Devamı

B Grubu: Grubun liderlik maçında CSKA Moskova, Unicaja Malaga'ya şans tanımadı, Teodosic'in müthiş performansına Weems de eşlik edince maç boyunca kontrolü elde tuttular... Sezonun en büyük sürprizine Cedevita imza attı. Geçen hafta da olumlu sinyaller veren Cedevita'nın Tel Aviv deplasmanında işi zor görünüyordu ama Maccabi'ye karşı maç boyunda üstün bir oyun sergileyerek farklı galip geldiler... Alba Berlin de Limoges karşısında sezonun ilk galibiyetini -hem de çok farklı bir şekilde- elde etti...

C Grubu: Önce zirveden başlayalım; Barcelona İstanbul'dan mutlu ayrıldı, Fenerbahçe Ülker son üç hücumda saçmalayınca maçı bir türlü dengeleyemedi ve Barcelona grubun zirvesine kuruldu... Panathinaikos, Milan'a geçen hafta FBÜ'ye uyguladığı tarifeyi uyguladı ve çok rahat galip geldi... Turow'un birine çelme takmasını bekliyordum, o takım da Bayern Münih oldu, Bayern, Milan'ın kaybettiği haftada kaybederek geçen haftayı telafi etme şansını kaçırdı...

D Grubu: Haftanın en çekişmeli maçı Belgrad'da oynandı, Olympiakos Kızılyıldız karşısında maçın tamamını üstün geçti ama Kızılyıldız son çeyrekte fark iki sayıya kadar indirmeyi başardı, Oly üstüste dördüncü galbiiyetini de altı sayının içinde bir farkla kazanmış oldu... Temsilcimiz Galatasaray LH, Neptunas'ı tek kelimeyle 'bozgun'a uğrattı... İspanyollar'ın maçında Valencia da Laboral karşısında ilk çeyreği geride bırakmasına rağmen maçı rahat kazanmayı başardı...

Haberin Devamı

HAFTANIN NOTLARI

İlk kez kazananlar: B Grubu'nda Cedevita-Alba, C Grubu'nda Turow ve D Grubu'nda Valencia bu hafta galibiyetle tanıştılar, böylece dört hafta sonunda galip gelemeyen tek takım olarak Dinamo Sassari kaldı. Sassari ilk hafta Nizhny deplasmanında maça asıldıktan sonra son iki haftada tamamen dağıldı, 20 sayının üstünde farklarla yenildiler.

Haftanın Sürprizi: Cedevita'nın Maccabi'yi deplasmanda yenmesi sadece haftanın değil, sezonun sürprizi oldu. Daha da önemlisi, Cedevita maç boyunca üstün kalmayı başardı, ne çok iyi dış şut attılar ne de çok fazla ön plana çıkan bir oyuncu oldu.

Namağluplar: Dört grupta da liderler namağlup kalmayı başardılar. Real Madrid-CSKA-Barcelona-Olympiakos gruplarında öndeler, bu takımlardan en etkileyicisi CSKA Moskova olurken, Real Madrid son iki haftada zayıf rakiplerine karşı 110 sayıyı aşmayı başardı.

Haberin Devamı

Haftanın İkilileri: Üç ikiliden bahsedeceğim; CSKA Moskova'da Teodosic 27s-10a ile oynarken Weems de 16s-5r-7a ile katkı verdi.

Alba Berlin'de McLean 18s-7r-5a ile oynadı, Renfroe da 15s-7r-6a ile katkı verdi.

Valencia'da Luke Harangody 23s-5r ile oynarken Van Rossom da 14s-9a ile oynadı.

Genç Yıldızlar: Efes'te Dario Saric 18s-6r-2a-2tç, Furkan Korkmaz 9s-7r-4a ve Turow'da Kulig 22s-6r-2a-2tç-2b, Panathinaikos'ta Pappas 11s-4r-3a ile oynadılar.

Kaybeden Yıldız: Unicaja Malaga'da Jayson Granger Moskova deplasmanında 20s-10a ile oynadı ama Teodosic-Weems'in gölgesi altında kaldı.

Tecrübeli Yıldızlar: Kalan dört performansı da sıralayalım...

4- Dimitris Diamantidis: Euroleague tarihinin en büyük yıldızlarından biri olan Dia 6s-7r-8a ile etkiledi.

3- Roko Ukic: Cedevita'nın deplasman galibiyetinde 17s-6a ile dikkat çekti.

2- Carlos Arroyo: Galatasaray'ın rahat galibiyetinde 15s-5r-5a ile oynadı.

1- James Anderson: Çekişmeli maçta 27s-11r-4a-3tç ile fark yarattı.

sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com