Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Euroleague’de Top16 Türk takımları için kötü başladı. E Grubu’nda Anadolu Efes, F Grubu’nda Galatasaray Liv Hospital ilk maçlarına çıktılar ve sahadan boynu bükük ayrıldılar.

Galatasaray Liv Hospital-Maccabi Electra Tel Aviv ‘ le başlayalım.

Maç öncesi iki takım da pota altında önemli oyuncularından yoksundu. Galatasaray’da Furkan Aldemir, Maccabi’de ise Shawn James sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadılar. Galatasaray Furkan’ın yokluğunda Macvan-Pops-Erceg üçlüsüyle pota altını kapatırken, Maccabi’nin yarası daha ağırdı. Yeteri kadar dinlendiği bölümde Sofoklis Schortsanitis-savunmaya ihtiyaç duyulduğu bölümde Shawn James ile iyi pota altı ikilisine sahiplerdi. James yokken Cohen-Tyus ikilisi bu boşluğu doldurmaya çalışacaktı.

Haberin Devamı

Galatasaray maça Macvan-Erceg pota altı ikilisiyle başlarken Maccabi Pnini’yi dört numara olarak kullandı. İlk bölümde pota altında Sofo çok etkili oldu ve Galatasaray bir türlü onu durduramadı. Sofo faul problemine girene kadar fark açılmıştı.

Galatasaray’da Domercant-Sinan-Bonsu oyuna girdiğinde savunmada işler rayına girdi. Hairston’ın olumlu katkıları ve Arroyo’nun sazı eline almasıyla fark açılmaya başladı.

İş ikinci yarının başında değişti. Maccabi’de koç David Blatt ilk yarıda oyunu iyi çözdü ve Galatasaray’ı Ricky Hickman’la yıkacağını anladı. Hickman iyi günündeydi, Ingles-Rice ona yardım etmeyince, Ohayon devreye girdi. Pota altında Alex Tyus, James’i aratmadı. Galatasaray’da ise Hairston’ın bileği döndü, Arroyo’ya Domercant-Ender-Erceg yardımcı olurken Macvan hücumda sıfır çekti, Bonsu James’siz Maccabi’ye karşı etkisiz kaldı. Bunların yanında, Galatasaray savunmada üç-beş dakikalık kısa dönemler haricinde etkinlik gösteremedi Maccabi ortalama dört hücum pozisyonunda üç kez basket yaptı ve %60 gibi bir saha içi isabetiyle oynadı. Maccabi yedi tane serbest atış kaçırdığı bir maçı ancak böyle kazanabilirdi ve onu da başardılar.

Anadolu Efes kaldığı yerden devam ediyor

Euroleague B Grubu’ndan adeta zorla tur atlatılan Anadolu Efes arada koç değişikliğine gitti ama sahada hiçbir şey değişmedi. Euroleague’in en zor deplasmanlarından biri olan Barcelona’da kazanmak zaten zordu ama Real Madrid deplasmanında olduğu gibi Efes zaten kaybetmek için gitmişti.

Haberin Devamı

Koç Angelou Jamon Lucas-Gordon’a küsmüş ve onu bu maçta hiç oynatmadı. Deniz Kılıçlı da ona eklendi. Gençlerden sadece Cedi Osman oynarken yeni transfer Milko Bjelica da ilk maçına çıktı ama -1 verimlilik puanıyla oynadı. Bu maç için olumlu noktalar; Planinic’in 9 sayı-4 asist ve daha da önemlisi 0 top kaybıyla oynaması oldu. Semih Erden-Kerem Gönlüm ikisi iyi oynadılar.

Başta dediğim gibi, Efes zaten maçı kaybetmeye çıkmıştı. Barcelona ikinci çeyrekte vitesi yükseltti ve skoru 48-23’e kadar getirdi. O noktadan sonra vites düşürmeselerdi tarihi fark çıkabilirdi ama neyse ki vites düşürdüler ve maç sadece 19 sayı farkla bitti.