Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Euroleague’de play-offlar ilk maçlardan sonra bir değerlendirme yapayım, maçları ve eşleşmeleri sırasıyla inceleyelim:

Barcelona 1 – 0 Galatasaray

İspanya’daki maç beklediğim gibi başladı. Arroyo sakatlanmadan önceki bölümü analiz edersek; Galatasaray kazanabilirdi ama böyle oynayarak bir seriyi kazanamazdı. Nedeni basit; Erceg başta olmak üzere diğer oyuncuların neredeyse hiç katkı vermemesi. Bu durumda Arroyo’nun her maç 40 sayı-10 asist gibi istatistiklere imza atması lazım. Arroyo’nun sakatlanması ve sonra hakemlerin de devreye girmesiyle maç Barcelona lehine döndü. Arroyo ikinci maçta da oynayamayacak, üçüncü maçta belki.

Haberin Devamı

Real Madrid 1 – 0 Olympiakos

Yunan temsilcisi zaman zaman etkili olsa ve farkı kapatabilse de Real Madrid istediklerini sahaya yansıtarak rahat bir şekilde galibiyete ulaştı. Sergio Rodriguez-Rudy Fernandez’in etkili performansları Madrid’i galibiyete taşıdı. Bu seride Laso’nun Oly’yi seçerek doğru bir seçim yaptığını düşünüyorum.

CSKA Moskova 1 – 0 Panathinaikos

İlk maç beklediğim gibi geçti. Panathinaikos ilk 25 dakikada oyunu rölantiye aldıktan sonra son bölümde atağa kalktı ve maçı bitirmeye çalıştı. Yalnız, dış şutörlerin istikrarsızlığı ve CSKA Moskova’nın etkili savunması PAO’nun planlarını bozdu. Uzatma bölümünde de çok düşük skorlu bir mücadele yaşandı ve uzatmada bir kez daha CSKA kazandı.

EA7 Milano 0 – 1 Maccabi

Milano’daki maç da beklediğim heyecana sahne oldu. Maçın büyük bölümünde Luca Banchi’nin doğru müdahaleleriyle EA7 Milano önde kaldı. Son beş dakikaya girerken fark 12 sayıyken, David Blatt şovu çaldı ve Milano’nun skor üretememesiyle zoru başararak maçı uzatmaya taşıdı. Uzatma bölümünde de Rice-Hickman ikilisinin etkili oyunuyla Maccabi galip geldi. 40.dakikada Keith Langford takımına maçı kazandıracak olan serbest atışı kaçırarak ‘ilk maçların en önemli anının başrol oyuncusu’ oldu. Milano için şimdi büyük sınav başlıyor; buralarda yer almaya alışık olmayan Milano bakalım yenilgiden sonra nasıl tepki verecek?

Maçların ayrıntıları için : http://altiustusport.blogspot.com.tr (link düzeltilmiştir)

Haberin Devamı

twitter.com/arifsahin1