Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Avrupa Kupaları’nda taşlar yerinden oynamadan önce belki de son yıldayız. 2015-16 sezonu için Euroleague’de kuralar çekildi.

Önceki yıllardakiyle, aynı formatta oynanıyor. İlk tur Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes açısından formalite gibi olacak, wildcard’la katılan Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş ilk tur gruplarından çıkmaya çalışacaklar… Kadrolar belli olmadan önce değerlendirme yapmak pek sağlıklı olmayabilir ama en azından kuralara bakalım…

Fenerbahçe Ülker:Euroleague şampiyonu Real Madrid, Eurocup şampiyonu Khimki, geçen yıl Top16’de elenen Kızılyıldız ve son iki torbadan gelen Bayern Münih-Strasbourg’la eşleştiler. Fenerbahçe Ülker’in grubu üst yarıda bitirmesi kesin gibi duruyor, Kadrosundan en kritik oyuncuları kaybeden Kızılyıldız’ın kadroya yapacağı takviyeler gruptan çıkmalarına yeter mi, bilinmez. Bayern Münih, oturmuş kadrosuyla çok iyi bir takım ve ciddi taraftar destekleri var. Son üç yılda da Fransa Ligi’nin finalisti olan Strasbourg da tecrübeli kadrosuyla tehlike yaratabilir.

Haberin Devamı

Anadolu Efes:Transferde hızlı davranan Efes birkaç takviye dışında kadrosunu tamamladı. Gruplarında Olympiakos, Laboral, EA7 Milan, Cedevita ve Limoges var. Bu grupta Olympiakos ve Efes ilk iki sırada bitirecekler gibi duruyor. Ivkovic-Dunston’ın Olympiakos’a karşı mücadele edecek olmaları maçları ilgi çekici yapacak. Laboral kötü bir sezon geçirdi ve kadroyu dağıttılar, San Emeterio da takımdan ayrıldı; Milan da benzeri şekilde kadroda çok değişikliğe gitti. Cedevita’nın müthiş potansiyelli gençleri var, doğru yabancı transferleri yaparlarsa gruptan çıkmayı zorlayabilirler. Limoges enteresan bir takım, ciddi taraftar desteği var ve bu grupta görece zayıf takımlar varken sürprize imza atabilirler.

Pınar Karşıyaka:Türkiye Ligi şampiyonu, kadrosunu neredeyse tamamen değiştirmek zorunda kaldı; Barcelona-Panathinaikos-Kuban-Zalgiris ve Gora ile eşleştiler. Bu grupta da ilk iki kopacak gibi duruyor, Barcelona ilk turların genellikle en başarılı takımı oluyor son yıllarda, bu yıl da öyle olmaya adaylar. Panathinaikos, yeni koçuyla ikinci olur diye düşünüyorum. Wildcard’la gelen Lokomotiv Kuban ile Litvanya şampiyonu Zalgiris Kaunas takımlarının en önemli isimleri olan Amerikalıları’nı gönderdiler, yerlerine yapacakları takviyeler önemli. Stelmet Zielona Gora Euroleague’in belki de en zayıf takımı, Polonya’da son üç yılda ikinci şampiyonluklarını kazandılar ama ciddi bir kadro oluşumu da yok, ciddi taraftar destekleri de yok.

Haberin Devamı

Darüşşafaka Doğuş:Transfer sezonunun hızlı takımı olan Darüşşafaka Doğuş, Euroleague’de zorlu bir kura çekti. CSKA-Maccabi-Malaga üstüste ikinci yılda da aynı grupta yer aldılar; diğer takımlar Almanya şampiyonu Brose Baskets Bamberg ve İtalya şampiyonu Dinamo Sassari.

sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

Not: Eurocup kuraları ile ilgili değerlendirmemi de daha sonra okuyabilirsiniz…