Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Top 16'de ilk hafta çok güzel maçlarla geçildi. Gruplara ve öne çıkan performanslara bakalım...

E GRUBU: Bu gruptaki ilk beş adayı üç takım (Efes, Malaga, Kuban) görece zayıf rakipleriyle oynadılar ve üçü de öyle veya böyle kazandılar.

_ Kuban, Cedevita deplasmanında ilk 15 dk.da zorlandı. Cedevita iyi başladı, sonrasında Delaney&Singleton liderliğinde üstünlüğü ele alan Kuban sıkıntı yaşamadı.

_ Malaga, Darüşşafaka Doğuş karşısında ilk yarıda zorlandı ama maç sonunda etkili oynadı ve kazandı. Unicaja Malaga maça çok kötü başladı ve üç çeyrek boyunca geriden takip etti. Son 12 dakikada 18 sayı kaydeden Edwin Jackson dengeleri değiştiren adam oldu...

Haberin Devamı

_ Efes, Kızılyıldız karşısında ilk bölümde berbattı. Son çeyrekte 11 sayı geriden gelerek ve son üç dakikada çok iyi oynayarak kazanmayı başardılar. Son bölümde Jovic-Zirbes ikilisini yoldan çıkaran Efes, Granger-Dunston ikilisinin muazzam oyunlarıyla öne geçti ve Saric de bitiren atışı yaptı...

_ Haftanın maçı ise Fenerbahçe ile Panathinaikos arasında oynandı. Bu maça Fenerbahçe mükemmel başladı; 14-0'lık seriden sonra Panathinaikos farkı yavaş yavaş eritti, hatta üçüncü çeyrekte öne geçtiler ama son bölümde Fenerbahçe Udoh-Datome-Dixon-Antic'in etkili oyunlarıyla öne fırlamayı başardı ve 82-75'le kazanarak ilk iki yolunda önemli bir galibiyet elde etti...

İkinci haftadaki; Kuban-Efes ve Panathinaikos-Malaga maçları; gruptan çıkma yolundaki kritik maçlar...

F GRUBU: Zorlu grupta, haftanın tek kolay galibiyeti Laboral'den geldi. Laboral, grubun en düşük bütçeli iki takımından biri olan Zalgiris'le deplasmanda oynadığı maçı 33-14'lük ilk çeyrekteki üstünlüğüyle rahat kazandı...

_ Real Madrid, Brose ile kağıt üstünde kolay gözüken bir maça çıkıyordu ama Rudy-Llull ikilisinin yokluğunda çok zorlandılar, ilk yarıda Trinchieri de taktiksel olarak büyük üstünlük sağladı diyebiliriz. İkinci yarıda, Real Madrid Sergio Rodriguez'in mükemmel performansıyla toparlandı ve kısıtlı rotasyonla oynayan Brose karşısında kazanmayı başardılar...

_ Olympiakos, -iki gün önce derbi kazanan- Barcelona karşısında çok da sıkıntı yaşamadı. Sakatlıktan çıkan Spanoulis'in liderliğinde, Tomic de erken faul problemine girince Barcelona karşısında maçı rölantide götürdüler ve çift haneli farkla kazandılar...

Haberin Devamı

_ Haftanın en kritik maçı ise Moskova derbisi idi. CSKA Moskova maça iyi başladı ve ilk yarı boyunca fark genel olarak 6-10 sayı arasında gidip geldi. Devre arasında ise Kurtinaitis şapkadan tavşan çıkarttı diyebiliriz. Gard ikilisi Shved-Rice'la farkı kapatan Khimki, son çeyrekte de yeni transfer Sokolov'la rakibi şaşırttı ve son bölümde hakemlerin CSKA lehine düdüklerine rağmen, Shved'in son saniyelerdeki Kobe-vari hücumuyla galip gelmeyi başardılar.

İkinci haftanın kritik maçları Perşembe günü Rus-İspanyol maçları olacak. CSKA Moskova-Real Madrid ve Barcelona-Khimki maçları haftanın kritik maçları...

OYUNCU PERFORMANSLARI

Malcolm Delaney: İlk tur boyunca da müthiş oynayan Malcolm, bu hafta da 36 dakikada 31s- 2r- 8a /1tk ile müthiş bir performansa imza atarak haftanın MVPsi oldu.

Haberin Devamı

Alexey Shved: Euroleague'in en pahalı oyuncusu olan Shved 28s- 2r- 5a- 3tç /1tk ile yıldızlaştı ve takımına maçı kazandıran basketi attı.

Sergio Rodriguez: Tamamı ikinci yarıda olmak üzere 22 sayı attı, 3r- 8a- 3tç /1tk ile yine müthiş bir performans sergiledi ve takımını neredeyse tek başına sırtladı.

Maik Zirbes: İstanbul'da 22s- 12r- 2a ile çok etkili oldu ama son bölümde Saric-Dunston'ın sert savunmaları karşısında etkisiz kaldı ve son topu kullanamadı.

Adam Hanga: Kaunas'ta 7s- 10r- 3a- 4b ile Euroleague kariyerinin en iyi maçını çıkardı, sert savunmasıyla sezonun dikkat çeken isimlerinden.

Ekpe Udoh: Pana' karşısında 16s- 7r- 3b ile oynadı ve Euroleague'de hem sayı, hem de ribaund olarak kariyerinin en üst rakamlarına ulaştı.

Jayson Granger: Kızılyıldız karşısında 13s- 3r- 5a /1tk ile oynadı, maçın Efes lehine dönmesinde en etkili isim olduğunu söyleyebiliriz.

Edwin Jackson: Düşük skorlu maçta Unicaja Malaga adına maçı çeviren başrol oyuncusu oldu. 20 dakikada iyi bir şut isabetiyle 20 sayı üretti.

sahinarif88@hotmail.com