Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Beko Basketbol Ligi’nde finale yükselen ilk takım belli oldu; Fenerbahçe Ülker.

Fenerbahçe Ülker’in genel olarak çok iyi bir sezon geçirdiğini söyleyemeyiz. Türkiye Kupası’nda yarı finalde elenen ve Euroleague’de çeyrek final dahi yapamayan Fenerbahçe Ülker Euroleague mücadelesinin bitmesiyle bambaşka bir hava yakaladı. Bu havayı yakalamalarındaki önemli etkenlerden biri Oğuz Savaş’ın iyileşmesi ve sahalara formda bir şekilde dönmesi oldu. Yerli rotasyonunun önemli bir parçası olan Savaş Obradovic’in de oyun sisteminde istediği pivot türü.

Haberin Devamı

İkinci nokta, disiplin meselesi. Yıllardır bilindiği gibi Obradovic’in başarısında disiplinin çok önemli rolü var. Bu sezon çoğu transfer Obradovic’in istediği doğrultuda yapılsa da sezon boyunca disiplin sorunları yaşandı. Linas Kleiza-Bo McCalebb-Nemanja Bjelica-Emir Preldzic zaman zaman Obradovic’in disiplinli sistemine uymadılar ve Obradovic de onlardan nasıl verim alacağını bulamadı. FB Ülker’in Euroleague’de başarısız olmasının en büyük sebeplerinden biri de buydu. Play-offların başlamasıyla birlikte takım disiplini oturdu, önemli bir hava yakalandı ve arka arkaya galibiyetler geldi.

Fenerbahçe Ülker final serisinin favorisidir diyebilir miyiz? Rakibi belli olmadan bunu söylemek pek mümkün değil, sonuçta Banvit veya Galatasaray LH, kim gelirse gelsin zorlu bir final serisi olacaktır diye düşünüyorum.

Maçların ayrıntıları ve farklı yazılar için : http://altiustusport.blogspot.com.tr

http://twitter.com/arifsahin1