Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

2014 Dünya Kupası'nda çok büyük sürprizler yaşanmadı, ufak sürprizleri sırasıyla hatırlayalım...

Hayal kırıklıkları

2- Porto Riko: Amerika temsilcisi turnuvanın en büyük hayal kırıklıklarından biri oldu diyebiliriz. Arroyo'nun sakatlığına rağmen NBA oyuncuları Barea-Balkman, eski etkinliğinde olmasa da Santiago ve Sanchez-Vassallo gibi tecrübeli isimlere sahiptiler. B Grubu'nda Yunanistan-Hırvatistan-Arjantin üçlüsünü zorlayamasalar da grupta dördüncü olmalarını beklerdim ama onu başaramadılar. İlk üçten ortalama 18 sayı fark yiyen Porto Riko, Senegal'e yenildi ve Filipinler'i zor yendi. Bireysel istatiklerde; Barea 22s-3.2r-3.2a ortalamalarıyla etkiledi ama takımına liderlik edemedi.

Haberin Devamı

1- Finlandiya: Turnuvaya wild card'la katılan Finlandiya da hayal kırıklığı yarattı. Finlandiya ilk gün ABD'den ağır fark yedikten sonra Ukrayna'yı yendiler, sonraki üç gün yenildiler. Türkiye'yi yenmeye çok yaklaştılar ama 17 sayılık farkı koruyamadılar. Dominik ve Yeni Zelanda maçlarındaki yenilgiler büyük şoklar oldu. Petteri Koponen 15.8s-3r-5.8a-1.2tç istatikleriyle etkileyiciydi.

Sürprizler

4- Filipinler: Asya temsilcisi ilk turda elendi ama turnuvanın en beklenmedik maçlarından bazılarını izlememizi sağladı. İlk üç gün B Grubu'nun 'üç büyüğü' ile karşılaştılar, Hırvatistan'a uzatmada yenildiler ve Arjantin'le de çok yakın bir maç oynadılar. Porto Riko'ya kaybettikleri maç belki de elenmelerine sebep oldu. Son gün Senegal'i uzatmada yenerek turnuvayı galibiyetle kapattılar. Bireysel istatiklerde takımın lideri turnuvanın en iyilerinden biri olan Andray Blatche oldu: 21.6s-13.8r-1.6tç-0.8b

3- Dominik Cumhuriyeti: Dominik'ler tamamen kapalı kutuydu, C Grubu'nda ABD-Ukrayna-Türkiye karşısında farklı kaybeden Dominik hedef maçlarında Yeni Zelanda ve Finlandiya'yı yenerek ikinci tura çıktı, Slovenya'ya elendiler. Takımın en etkili oyuncusu olan tecrübeli Francisco Garcia özellikle kazandıkları maçlarda önemli istatistiklere imza attı. Kazandıkları iki maçta Garcia 22.5s-5r-2a ortalamalarıyla oynadı.

Haberin Devamı

2- Yeni Zelanda: Yeni Zelanda, Dominik'ten çok daha büyük bir sürprize imza attı çünkü ilk üç günkü maçlarında yenildiler ve elenme noktasına geldikten sonra Ukrayna-Finlandiya'yı yenmeyi başardılar, hatta ikinci turda Litvanya'yı da çok zorladılar, çeyrek finale kalmaları durumunda birinci olacaklardı. Takımda tecrübeli oyuncular Penney-Vukona beklenen katkıyı verirken Corey Webster belki de turnuvanın en şaşırtıcı performansına imza attı. Bir garda göre asist/top kaybı oranı 'çok kötü' olan Webster potaya direkt gitmesi ve sorumluluk almasıyla heyecan verici bir oyuncu, Litvanya maçındaki 26 sayılık performansı ilgi çekiciydi.

1- Senegal: Turnuvanın en büyük sürprizi Senegal ikinci ve üçüncü gün şoke etti diyebiliriz. Zorlu B Grubu'nda Yunanistan ve Arjantin'den fark yiyen Senegal Porto Riko ve Hırvatistan'ı yenmeyi başardı, üçüncü günden sonra işleri bitmiş gibiydi -belki de pilleri bitmiştir- Senegal'in en etkileyici ismi genç pivot Gorgiu Dieng oldu. Dieng turnuvayı 16s-10.7r-2a-1.8tç-1.5b ile müthiş bir istatistik kağıdıyla bitirdi.

Haberin Devamı

sahinarif88@hotmail.com

twitter: @arifsahin1

www.abcspor.com