Arif Şahin

Arif Şahin

sahinarif88@hotmail.com

Tüm Yazıları

Türkiye Basketbol Ligi final serisinin altıncı maçında Galatasaray Liv Hospital kadın ve çocuk taraftarlarının önünde Fenerbahçe Ülker’i 85-77 ile yenerek seride durumu tekrar eşitledi, serinin son maçı Perşembe günü oynanacak.

Maçın Hikayesi

Galatasaray LH ilk çeyreği iyi oynadı. İlk dakikalarda sürekli Oğuz Savaş üstünden oynamak isteyen Fenerbahçe Ülker Furkan Aldemir engeline takıldı. Galatasaray LH ilk çeyrekte 4/6 üçlük isabeti de bulunca farkı açmakta zorlanmadı. İlk çeyrekte Galatasaray LH dört kez hızlı hücuma çıkma şansı yakaladı, her seferinde doğru adamı (Sinan Güler’i) buldular ama bu hücumların sadece birinde Güler başarılı oldu.

Haberin Devamı

İkinci çeyrekte Fenerbahçe Ülker üstündü. İlk çeyreğin aksine pota altında Zoric-Dağlı eşleşmesinde üstünlüğü Fenerbahçe Ülker sağladı ve farkı kapatmayı başardı. İlk devre 40-38 ile bitti.

Üçüncü çeyrek Cenk Akyol-Emir Preldzic karşılaşması şeklinde geçti, Emir’in yanında Zoric vardı, Galatasaray’da ise Markoishvili’nin faul problemine girmesi takımı zorda bıraktı ve üçüncü çeyreği Fenerbahçe Ülker önde bitirdi.

Dördüncü çeyreğin başında ‘Arroyo şov’ vardı. Son çeyreğin ilk dakikasında Arroyo üç asist yaptı ve Erceg-Pops (2) hücumlarıyla Galatasaray LH üstünlüğü ele geçirdi. Üç çeyrek boyunca toplam 19 sayı üreten Emir Preldzic son çeyrekte sayı üretemedi. Erceg de çok başarılı bir oyun oynayınca Galatasaray oyuna ağırlığını koydu. Farkı çift hanelere çıkaran Galatasaray rehavete kapılınca fark kapandı ama son bölümde serbest atış çizgisinde hata yapmayan Galatasaray Liv Hospital galibiyete ulaştı.

Genel Yorum

Galatasaray’da Arroyo-Erceg-Pops mükemmel oynarlarken Cenk Akyol da önemli destek verdi. Malik Hairston fazla oyunda kalmadı ama final serisindeki en iyi oyununu oynadığını söyleyebiliriz. Fenerbahçe Ülker’de Emir-Zoric ikilisi çok iyi oynadılar ama Bojan-Kleiza-Bjelica üçlüsünden hiçbiri istikrarlı bir şekilde şut isabeti bulamadı. Serinin önceki maçlarında çok etkili olan Bo McCalebb bu sefer etkisiz kaldı. 1991’den bu yana ilk kez Türkiye Basketbol Ligi finali şampiyonu son maçta belli olacak. Son maç öncesi sinirlerin gerilmemesini ve maçın sonucunu sadece sahadaki performansların belirlemesini umut ediyorum…

Haberin Devamı

twitter: @arifsahin1

http://altiustusport.blogspot.com.tr