Trabzonspor Arıza giderildi

Arıza giderildi

16.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ligde Beşiktaş'tan fark yiyen, Kupa'da ve Avrupa'da hayal kırıklığı yaşayan Trabzonspor'un yüzü Rizespor karşısında güldü.

Arıza giderildi

CELAL UMUT EREN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Bordo-mavili ekip Medjani ile perdeyi açtı. Deniz Kadah eşitliği sağladı. Karadeniz ekibi Sefa Yılmaz ile bir kez daha öne geçmesine rağmen Kweuke’nin sayısıyla sarsıldı. Ancak gecenin yıldızı Sefa Yılmaz yine sahne aldı, rakip fileleri havalandırarak Trabzonspor’un yaralarını sardı.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Trabzonspor evinde Ç.Rizespor’u 3-2 yendi, Beşiktaş ve Legia yaralarını sardı.

İlk 11 konusunda sürekli arayışlar içerisinde olan Ersun Yanal, savunmada bu defa Belkalem-Medjani tandemini tercih etti. Son 2 maçta 5 gol yiyen takımın orta sahasında da topu iyi kullanan Özer ile Mehmet Ekici oynadı.

Trabzonspor açılışı duran topla yaptı. 11. dakikada kornerde Medjani’nin kafasıyla bordo-mavililer bu sezon ligdeki 12. duran top golünü attı: 1-0.

Haberin Devamı

Hikmet Karaman, Çaykur Rizespor ile ilk maçında hücum oyununda 4 isimle atağa geçmeye çalıştı. Zaten topa sahip olan mavi-yeşilliler 24 ve 25’de Holosko ile gole çok yaklaştı. Akabinde de 28’de konuk ekip, kornerde Deniz Kadah’la 1-1’i buldu.

32. dakikada önce Kweuke kaçırdı sonra Yusuf Erdoğan fırsat yakaladı. Dönen topta bir kez daha gelen Kweuke kaleci Fatih Öztürk’ü aşamadı. 38’de de Mehmet Ekici’nin füzesini Serkan Kırıntılı karşıladı. 1-1 biten ilk yarıda iki takım toplam 19 şut çekti. 58’de Sefa’nın altın kafası kurtarıcı oldu: 2-1.

Fakat orta sahadaki savunma zaafı ortaya çıktı ve Çaykur Rizespor, Kweuke’nin hızıyla 65’de 2-2’yi yakaladı. Çaykur Rizespor’un 70’den sonra fizik anlamda düşmesi Trabzonspor’un kaliteli ayaklarına şans tanıdı.

75’te Yusuf Erdoğan ikinci asistini yaparken Sefa Yılmaz da ikinci golünü attı: 3-2.