İngiltere Premier Lig Arsenal tekledi!

Arsenal tekledi!

07.10.2013 - 12:16 | Son Güncellenme:

Lider Arsenal, West Bromwich ile berabere kalarak 5 hafta sonra puan kaybetti

Arsenal tekledi

İngiltere Premier Lig'de lider Arsenal, West Bromwich ile berabere kalarak 5 hafta sonra puan kaybetti.

Haberin Devamı

Lider Arsenal, 7. haftanın son maçında deplasmanda West Bromwich Albion ile karşılaştı. Mesut Özil'in ilk onbirde sahaya çıktığı ve 90 dakika mücadele ettiği maçta, ev sahibi ekip 42. dakikada Yacob'un attığı golle 1-0 öne geçti. Hafta içinde sigara içerken çekilen fotoğrafları basına yansıyan ve tepki çeken Wilshere, 63. dakikada takımına beraberliği getiren golü kaydetti. Karşılaşmada başka gol olmayınca sahadan 1-1 beraberlikle ayrılan Londra temsilcisi, 5 haftalık galibiyet serisinin ardından ilk kez puan kaybetti.

Liverpool, sahasında ağırladığı Crystal Palace'ı ilk yarıda Suarez, Sturridge ve Gerrard'ın attığı gollerle 3-1 mağlup etti. Konuk ekibin tek golü 76. dakikada Gayle'den geldi. Aldığı bu galibiyetle puanını 16'ya çıkaran ve Arsenal ile puanları eşitleyen "Kırmızılar", averajla ikinci sıraya yerleşti.

Haberin Devamı

Son iki yılın şampiyonları Manchester City ve Manchester United, bu hafta geriye düştükleri maçlardan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü sahasında Bayern Münih'e 3-1 yenilen Manchester City, ligde de Everton karşısında Lukaku'nun golüyle 1-0 geriye düştü. Golden bir dakika sonra Negredo ile beraberliği yakalayan Pellegrini'nin öğrencileri, Arjantinli yıldız Agüero ve Howard'ın kendi kalesine attığı gollerle maçı 3-1 kazanan taraf oldu. Ligin başından bu yana bir hafta galip gelen diğer hafta puan kaybeden Manchester City, sekizinci haftada deplasmanda West Ham United ile karşılaşacak.

İlk 6 haftada 7 puan toplayarak sezona kötü bir başlangıç yapan Manchester United, Sunderland deplasmanında 5. dakikada Gardner'ın golüyle geriye düştü. Menajer David Moyes'in ilk onbirde sahaya sürdüğü Kosova asıllı 18 yaşındaki Januzaj, 55 ve 61. dakikalarda takımına 2-1'lik galibiyeti getiren golleri atarken, maçın da yıldızı olmayı başardı.

Chelsea, Norwich City deplasmanında 3 puana Oscar, Hazard ve Willian'ın golleriyle uzandı. Galatasaray'dan kiralanan Elmander'in yedek kulübesinde oturduğu maçta ev sahibi ekibin tek golünü Pilkington kaydetti: 1-3.

Haberin Devamı

Ligde bu hafta diğer maçlarda alınan sonuçlar, gelecek haftanın maç programı ve son puan durumu şöyle:

Sonuçlar

Southampton-Swansea City..............................................(2-0)

Tottenham-West Ham United............................................(0-3)

Cardiff City-Newcastle United............................................(1-2)

Fulham-Stoke City.............................................................(1-0)

Hull City-Aston Villa...........................................................(0-0)

8. Hafta programı

19 Ekim Cumartesi: Newcastle-Liverpool, Arsenal-Norwich, Chelsea-Cardiff, Everton-Hull, Manchester United-Southampton, Stoke-West Bromwich, Swansea-Sunderland, West Ham-Manchester City

20 Ekim Pazar: Aston Villa-Tottenham

21 Ekim Pazartesi: Crystal Palace-Fulham

Yazarlar