BursaSpor ‘Artık ben de şampiyonluk istiyorum

‘Artık ben de şampiyonluk istiyorum

19.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karaman: “Beni hep ‘takımı kümede tut’ diye çağırdılar. İki kez de üst lige takım yükselttim. Hedeflerimi yakalamak için Bursaspor’a geldim.”

‘Artık ben de şampiyonluk istiyorum

SÜPER Lig’de 5. sıraya kadar tırmanıp Avrupa Kupaları’na katılma şansına yeniden kavuşan Bursaspor’da teknik direktör Hikmet Karaman hedeflerini mutlaka kovalayacaklarını söyledi. Trabzonspor’u sahasında 3-2 ile geçen Timsah’ta camia yeniden Avrupa’ya odaklanırken kulübün resmi dergisine açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, “Ben buraya gelirken yönetim kurulumuz bana, Avrupa Kupaları’na katılmamızın yanı sıra şampiyonluk beklediklerini ilettiler.
BEN de bu hedefi yakalayacağımıza inandığım için geldim. Bursaspor, hedefi mutlaka kovalayacak. Beni hep, ‘Takımı kümede tut’ diye çağırdılar. Ç.Rizespor ve Antalyaspor’u bir üst lige çıkarmıştım. Ben artık Süper Lig’de şampiyon olmak istiyordum.

‘ÇOK GÜVENİYORUM’
HATTA bu şampiyonluğun dışında Avrupa Kupaları’nda bir şeyler yapmak istiyordum.
Bu hedefime, şampiyonluk yaşamış, kurumsal yapısını oturtmuş ve geleceğe büyük hedefler koyan Bursaspor camiasında ulaşmayı çok istiyorum. Bu yolda kendime ve teknik ekibime güveniyorum. İnşallah Bursaspor’da önemli işlere imza atacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kimseyi örnek almıyorum’
“Ben buraya kısa süreli olmak için gelmedim. Belki 2.5 yıllık sözleşmem var ama Türkiye’de sözleşmenin bir önemi yok. Önemli olan sürekli başarıyı yakalayabilmek. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Hikmet Karaman motivasyon ustasıdır, diyorlar. Futbolculara, ‘Vatan, millet, Sakarya’ demekle bu işler olmuyor. Ben oyuncunun bana güvenmesini sağlıyorum. Biz objektifiz. Futbolcular bir kere, ‘Bu adaletli hoca’ demeli. Ben kimseyi örnek almıyorum, kendimi örnek alıyorum.”

Karaman: Taraftarı kandıramazsın
“Kafamda düşündüklerimi yapabileceğim bir kulübe geldim. Maddi olarak düşünmedim. Bursa’da numarası 16 olan yani bizim en büyük desteğimiz, 12’nci adamımız, taraftarımız var. Böylesine önemli bir taraftar topluluğu önünde oynayan bir takım var. İçeride, dışarıda taraftar seni yalnız bırakmıyor. Bu çok önemli bir etken. Burası Bursa. Futbolu bilen bir kent. Tribündeki kimseyi kandıramazsın.”

Yazarlar