Basketbol Artık bu kupa gelsin

Artık bu kupa gelsin

19.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin, üst üste 3. kez boy göstereceği THY Euroleague Final Four'u bugün Sinan Erdem Spor Salonu'nda başlayacak.

Artık bu kupa gelsin

Sarı-lacivertli ekip ilk maçında Real Madrid ile karşılaşacak. Saat 21.30’da başlayacak dev mücadelede kazanan adını finale yazdıracak. Günün ilk maçında ise son şampiyon CSKA ile Yunan devi Olympiakos kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

Avrupa Basketbolu’nun kalbi, 3 gün boyunca İstanbul’da atacak, kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyon olan THY Euroleague’de şampiyon, Sinan Erdem Spor Salonu’nda bugün ve pazar günü oynanacak karşılaşmalardan sonra ortaya çıkacak.

Son şampiyon CSKA Moskova, bir önceki sezonun şampiyonu Real Madrid ve 2011 yılında yine aynı salonda kupayı müzesine taşıyan Olympiakos ile birlikte ülkemizden de Fenerbahçe şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

İki yıl önce tarihinde ilk kez Final Four oynayan ve yarı finalde Real Madrid’e yenilen, geçtiğimiz sezon finale yükselse de CSKA Moskova’ya son saniyede yediği basketle uzatmaya giden maçta boyun eğen Fenerbahçe, art arda 3. kez boy göstereceği organizasyonda bu kez ‘Avrupa’nın en büyüğü’ olmak için çalışacak.

Haberin Devamı

Müthiş buluşmalar

Temsilcimiz ilk maçında bugün 21.30’da Real Madrid ile karşılaşacak. Günün ilk karşılaşmasında ise CSKA Moskova ile Olimpiakos saat 18.30’da kozlarını paylaşacak. Kazanan takımlar, pazar günü finale saat 21.00’de çıkacak. Kaybedenler ise saat 18.00’de üçüncülük için mücadele edecek.

Artık bu kupa gelsin

Obradovic geleneği

Fenerbahçe’nin başında 3, toplamda 16. kez Final Four’da boy göstermeye hazırlanan Zeljko Obradovic, Fenerbahçe’nin en önemli kozu olarak dikkat çekiyor.
8 Euroleague şampiyonluğu bulunan ve sarı-lacivertli ekipten önce çalıştırdığı 5 takımı da Avrupa’nın zirvesine çıkaran Sırp çalıştırıcı, 11. kez final oynamanın ve toplamda 9. şampiyonluğunu kazanmanın hesaplarını yapıyor. Euroleague şampiyonluklarında kolay kolay erişilmeyecek bir rekora sahip olan Obradovic, 1’er kez Partizan, Badalona, Real Madrid ve 5 kez de Panathinaikos’un başında şampiyonluk yaşamıştı.
Obradovic’in kariyerindeki ilk şampiyonluğu Partizan’ın başındaşken, yine İstanbul’da düzenlenen Final Four’da kazanmış olması tam 25 sene sonra yine aynı şehirdeki organizasyon öncesinde ilginç bir durumu ortaya çıkardı.
Maçlar iki kanalda
Euroleague Final Four maçları yayıncı kuruluş olan beIN Sports tarafından şifresiz yayınlanacak. Karşılaşmalar spor paketi olmaksızın tüm Digiturk üyelerince ücretsiz izlenebilecek. Nefes kesecek organizasyon ayrıca TRT Spor’dan da aynı şekilde şifresiz olarak canlı yayınlanacak.
En tecrübelisi Rus Khryapa
Final Four’un en tecrübeli ismi olarak son şampiyon CSKA Moskova’nın Rus forveti Victor Khryapa ön plana çıkıyor. Daha önce 10 defa Final Four tecrübesi yaşayan 35 yaşındaki basketbolcunun buna karşın sadece 2 şampiyonluğu bulunuyor. Khryapa, 2007-2008 ve geçen sezon CSKA Moskova’yla kupa sevinci yaşadı.
Kulüplerde Madrid önde
Final Four’da boy gösterecek ekipler arasında yer alan Real Madrid, 1 numaralı kupayı tam 9 kez müzesine taşıyarak bu alanda liderliği aldı.
İspanyol ekibi, 7 kez ile CSKA Moskova, altışar şampiyonlukla da Yunan Panathinaikos ile İsrail’den Maccabi Tel Aviv takip etti.