Beşiktaş Artık Platini yok! Lyon...

Artık Platini yok! Lyon...

15.04.2017 - 10:54 | Son Güncellenme:

Fransızlar biletleri kendileri satmamış, iç saha güvenliğinden sorumlu değilmiş ve olayları da Lyonlular çıkarmamış gibi UEFA’ya başvuru hazırlığı yapıyor. Bu zamana kadar hep Platini’ye güvenen Horozlar’ın eli bu kez hiç güçlü değil, hatta otoriteler, “Ceza gelirse Beşiktaş’a değil, Lyon’a gelir” noktasında birleşiyor.

Artık Platini yok Lyon...

Platini’nin UEFA başkanlığı döneminde birçok olaydan yırtan, her fırsatta soluğu UEFA’da almaya alışmış Fransızlar, yine suyun üzerine çıkmak, haksızlığını örtmek için kulis yapıyor ama bu kez işlerin pek de onların istediği gibi gitmeyeceği kesin.

Haberin Devamı

Olayları Lyon’un maskeli taraftarları çıkarmasına, iç saha güvenliğinin ve bilet satış sorumluluğunun kendilerine ait olmasına rağmen Horozlar işi Beşiktaş’a yıkmanın hesaplarını yapıyor. Sorumluluğun taraftarında olduğunu bilen ve tribünlere gidip anons yapmak zorunda kalan Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas, “Olayların İstanbul’da da devam etmesinden endişeliyim. UEFA ile görüşeceğiz. Gerekirse maçın tarafsız bir sahada oynanmasını isteyeceğiz” dedi ama onu kendi oyuncusu bile terse yatırdı.

Oyuncusu yalanladı!

Lyon’un tecrübeli futbolcusu Jallet, İstanbul’a dair hiçbir endişe duymadıklarını söyledi ve “İstanbul’da kötü olayların gerçekleşeceğini sanmıyorum. Biz kendimizi saha içerisine hazırlamalıyız” ifadelerini kullandı. Beşiktaş’ın futbol kalitesine de övgüler yağdıran 33 yaşındaki sağ bek, “Bu galibiyet, hayallerimizi sürdürmemizi sağladı. Beşiktaş karşısında mükemmel bir karakter gösterdik ve kendimizi aştık. Beşiktaş çok yüksek kalitede bir ekip. Çok koşuyorlar ve çok hızlı kontraya çıkıyorlardı. İyi bir maçı geride bıraktık” dedi.

Haberin Devamı

Olayların faturası: 7 yaralı, 12 gözaltı

Fransa’daki çeyrek final ilk maçının 45 dakika geç başlamasına sebep olan olayların faturası da belli oldu. Buna göre tribündeki arbede sırasında her iki takımın taraftarlarından 7 kişinin yaralandığı ve hastanede tedavi gördüğü belirtildi. Olayların ardından kaçan veya sahaya giren diğer taraftarların arasına karışanlar dışındaki 12 holiganın da gözaltına alındığı belirtildiği .

İstanbul’daki maçta ekstra tedbirler

İlk maçtaki olaylar sebebiyle İstanbul’daki rövanş emniyeti de, Beşiktaş Yönetimi’ni de alarma geçirdi. UEFA yetkilileri ve İstanbul Emniyeti ile de görüşecek olan Siyah-Beyazlı ekibin kurmayları, özellikle Fransız taraftarların provakatif taşkınlığına yönelik önlemler alacak. Stada geliş, giriş ve çıkışlar için hatasız bir planlama yapmayı tasarlayan yetkililer, Beşiktaşlı taraftarları da maça kadar olan süreçte sürekli uyaracak. (Fanatik)