Fenerbahçe Artık susmak yok

Artık susmak yok

19.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

F.Bahçe’ye oynanan oyunlar devam ediyor. Ancak bugün bir milattır. Bundan sonra susmayacağım, haksızlıklara karşı gerekeni yapacağım Aykut’u kardeşim gibi severim. O’na güvenimiz tam. Stoch dahil kimseyi satmayacağız. Ara transferde 2-3 oyuncu alacağız, şampiyon olacağız Psikolojik üstünlüğün G.Saray’a geçmesi için bizi 6-0 yenmesi gerek. Mayıs’ta oynayacağımız maç ile bir 10 yıllık süreç daha başlayacak

Artık susmak yok

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve Tolga Deniz Aytöre ile birlikte FBTV’deki Gündem Özel isimli programa katıldı, çarpıcı açıklamalar yaptı.
3 Temmuz sürecinin ardından ortamı germemek için sessiz kaldıklarının altını çizen Yıldırım, “Yapılan her türlü saldırıya cevap vermedik. Bu kamuoyunda şu algıyı getirdi: Mahkemede verilen kararların Yargıtay’a gitmesi ve bu süreçten dolayı konuşmuyorlar, susuyorlar, yargının verecekleri cezayı aza indirmek veya ortadan kaldırmasını sağlamak için konuşmuyorlar. Bunun böyle olmadığını Fenerbahçeliler bilsinler. 3 Temmuz’dan önceki, Aziz Yıldırım neyse, bugün de aynıdır” dedi.

Kararlar tersine işledi
Yıldırım, kurumsal barış adına taraftar yasağının kalkmasını istediklerini belirterek “Geçtiğimiz süreçte kulüp yöneticileri, birbirlerinin maçlarına taraftar götürmemek üzere bir mutabakata varmış, derbilerde rakip takım taraftarları maçlara gitmeyecek şeklinde karar alınmıştı. Hadiseler olmasın, insanlar zarar görmesin diye. Gördük ki bu kararlar tam tersine işlemeye başladı. Sporda şiddeti önlemek adına çıkarılan 6222 sayılı yasa yalnızca Fenerbahçe üzerinde uygulandı” diye konuştu.
Aziz Yıldırım, psikolojik üstünlüğün Galatasaray’a geçtiği yönündeki görüşlere ise karşı çıktı. Yıldırım, “Psikolojik üstünlüğün Galatasaray’a geçmesi için bizi 6-0 yenmesi gerekiyor. Ben iddia ediyorum Mayıs’ta Galatasaray ile stadımızda oynayacağımız maç ile bir 10 yıllık süreç daha başlayacak. 10 senede 1 maç kaybedilir” ifadesini kullandı.

Ömür boyu ceza verin!
Hakemlerin psikolojik olarak etki altında kaldıklarını vurgulayan Yıldırım, “Örnek Fırat Aydınus, küfürü duydu, Caner’i attı. Bu haftaki hakem Halis Özkahya. Hakem tayinini bile gazetelerden, twitter’dan öğreniyoruz. Meireles’e 8-10-14 maç ceza verilecek diyorlar. Ömür boyu men versinler, çünkü Fenerbahçe’yi başka türlü yenemezler, başa çıkamazlar. Fenerbahçe’ye oynanan oyunlar devam ediyor. Ancak bugün bir milattır. Bundan sonra susmayacağım, yapılan haksızlılara karşı gerekeni yapacağım. Teşvik primi almayan tek takım da Fenerbahçe’dir” yorumunu yaptı.
Transfer müjdesi de veren Yıldırım, “2 veya 3 tane transfer yapacağız. Aykut Kocaman dün geldi ve görüştük. Kocaman’ı kardeşim gibi severim. Stoch dahil kimseyi satmayacağız” dedi. UEFA’da başarılı olmak istediklerini, hedeflerinin voleybol ve basketbolda ikişer olmak üzere 5’te 5 şampiyonluk olduğunu kaydeden Yıldırım, Türkiye Kupası’ndaki sisteme karşı olduğunu söyleyerek söylerini şöyle tamamladı: “Kupanın Fenerbahçe’ye katkısı yok. Beşiktaş’ın ve Galatasaray’ın elenmesi prestijin dışında iyi olmuş”