Galatasaray Aslan 'Fark'ı

Aslan 'Fark'ı

15.09.2012 - 19:28 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 4. haftasında lider Galatasaray, Medical Park Antalyaspor deplasmanında rahat bir galibiyet elde etti.

Aslan Farkı

Süper Lig'in 4. haftasında lider Galatasaray, Medical Park Antalyaspor'u deplasmanda 4-0 mağlup etmeyi başardı..

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı kırmızılı ekibe galibiyeti getiren goller Elmander, Amrabat, Burak Yılmaz ve Umut Bulut'tan geldi.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig’inin 4. haftasında Medical Park Antalyaspor ile karşılaşacak Galatasaray, lig liderliğini sürdürmek amacıyla sahaya çıktı.

Medical Park Antalyaspor ile Galatasaray lig tarihinde 35. kez karşı karşıya geliyor. İki takım arasındaki daha önce oynanan 34 maçtan 21’inden sarı kırmızılılar, 6’sından ise Akdeniz ekibi galip ayrıldı. İki takım arasındaki 7 karşılaşma da beraberlikle tamamlandı. Galatasaray’ın bu karşılaşmalardaki 60 golüne Antalyaspor, 30 gol ile yanıt verdi.

Galatasaray, şampiyon olduğu 2011-2012 sezonunda tek yenemediği takım olan Antalyaspor’a karşı bu şanssızlığını da kırmak istiyor. İki takım arasında geçen yıl Antalya’da oynan karşılaşma 0-0, İstanbul’da oynanan karşılaşma ise 1-1 berabere tamamlandı.

Galatasaray’da sakatlığı bulunan Tomas Ujfalusi ve Sabri ile cezalı durumdaki Engin Baytar, kadroda yer almadı. Sarı-kırmızılılarda yüksek ateşi bulunduğu bildirilen Hamit Altıntop’un ise son anda kadrodan çıkarıldığı öğrenildi.

Antalyaspor’da ise sakatlıkları bulunan Emre Torun, Janda ve Emre Güngör kadroda yer almadı.

Öte yandan, sarı-kırmızılı ekibin yeni transferi Cris de ilk 11’de yer aldı. Antalyaspor’da ise genç futbolcu Zeki, Spor Toto Süper Lig kariyerinde ilk defa ilk 11’de sahaya çıktı.

-Teröre lanet okundu-

Haberin Devamı

Karşılaşmaya iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. Sarı-kırmızılı yaklaşık 400 taraftar kendilerine ayrılan bölümü doldururken, Akdeniz ekibinde ise özellikle kale arkasında bulunan taraftarlar takımlarına yoğun destek verdi.

Karşılaşmada bölücü terör örgütü de lanetlendi. Türk bayraklarının açıldığı tribünlerde, ”Şehitler ölmez vatan bölünmez” pankartları yer aldı, taraftarlar da terörü lanetleyen sloganlar attı.

-Futbolcular Ediz’i unutmadı-

Antalyasporlu futbolcular, ısınmak için sahaya, üzerlerinde Eskişehirspor’un geçen hafta hayatını kaybeden futbolcusu Ediz Bahtiyaroğlu’nun fotoğrafı ve isminin bulunduğu formalarla çıktı. İki takım taraftarları da Antalyasporlu futbolcuları alkışladı.

Taraftarlar, ısınan futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu. Galatasaray, sahaya ”Yaya öncelikli kent Antalya” yazılı pankart ile çıkarken, ev sahibi takım ise ”Kalp sağlığınız için bilinçli spor yapın” pankartını taşıdı.

Kapalı tribünde yer alan ve engellilerden oluşan Yaşam Akademi Derneği Orkestrası da çaldıkları müziklerle Antalyasporlu taraftarları coşturdu.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

Spor Toto Süper Lig’de Medical Park Antalyaspor-Galatasaray karşılaşmasının ilk yarısı sarı kırmızılıların 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

10. dakikada Amrabat’ın sol taraftan kullandığı taç atışında defansın arkasına sarkarak kaleciyle karşı karşıya kalan Elmander, kaleci Sammy’in solundan topu ağlara gönderdi: 0-1 14. dakikada Hakan Balta’nın sol kanattan pasında ceza alanı çizgisi üzerinde topla buluşan Elmander’in yerden sert vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta gitti.

17. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Elmander’in vuruşunda top kaleci Sammy’den sekerek Umut Bulut’un önünde kaldı. Umut’un vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak ağlara gitti. Ancak hakem Yunus Yıldırım, yardımcısının uyarısıyla ofsayt kararı verdi.

25. dakikada Tita’nın pasında ceza alanı dışında kaleyi tam karşıdan gören bir yerde topla buluşan Aissati’nin yerden sert vuruşunda top kale direğinin yanından auta çıktı.

45. dakikada orta sahadan aldığı topu rakip ceza alanına kadar taşıyan Ambarat, Zizicç’i geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ambarat’ın sert vuruşunda top kaleci Sammy’e çarparak filelerle buluştu: 0-2 45 2. dakikada ceza alanına gelen topa Muslera ile yükselen Isaac, kaleci Muslera’nın topa vurmasının ardından yere düşerken kalecinin ayağına bastı. Muslera’nın sakatlandığı pozisyonun ardından Galatasaraylı futbolcular ile Isaac arasında kısa süreli arbede yasandı. Pozisyonda hakem Yunus Yıldırım, Isaac’e kırmızı kart gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Haberin Devamı


49. dakikada Bursaspor atağında Belluschi’nin pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Batalla topu arka direğe doğru hareketlenen Pinto’nun önüne atmak istedi. Kaleci Vjekoslav, zamanında yatarak topa sahip oldu.

58. dakikada Bursaspor net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Ozan, topu ceza sahası önünde bekleyen Batalla’nın önüne attı. Bu oyuncunun vuruşunda top direğin hemen yanından auta gitti.

70. dakikada Bursaspor farkı 2’ye çıkardı. Sağ kanattan hareketlenen Pinto topu arka direğe ortaladı. Batalla’nın Yiğit’in müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonu hakem penaltı olarak değerlendirdi. Penaltı atışını kullanan Pinto, topu sert bir vuruşla filelere gönderdi: 3-1.

85. dakikada Bursaspor Batalla ile skoru 4-1 yaptı. Bangura’nın pasıyla ceza sahasına giren Arjantinli futbolcunun sert vuruşunda top filelere gitti: 4-1 Bursaspor sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Stat: Atatürk

Hakemler: Abdullah Yılmaz, Cemal Bingül, Mehmet Kısal

Bursaspor: Carson, Basser, Ömer, İbrahim, Vederson, Sestak (Dk. 70 Murat), Musa, Belluschi, Ozan (Dk.61 Tuncay), Batalla, Pinto (Dk.82 Bangura)

Kardemir Karabükspor: Vjekoslav, Erdem, Yiğit, Birol, Bilal (Dk.61 Cernat), İlhan Özek, Seric (Dk.46 Anıl), İlhan Parlak, Mabiala, Mehmet (Dk.46 Shelton), Muhammet

Goller: Dk. 29 ve 70 (Penaltıdan) Pinto, Dk. 45 2 ve 85 Batalla (Bursaspor), Dk. 11 İlhan Parlak (Kardemir Karabükspor)

Sarı Kartlar: Dk. 33 Vederson (Bursaspor), Dk. 14 Bilal, Dk. 22 Seric, Dk. 34 Mehmet, Dk. 69 Yiğit (Kardemir Karabükspor)