Skorer Aslan gibi veda

Aslan gibi veda

25.03.2010 - 00:40 | Son Güncellenme:

Spor, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri, Özhan Canaydın’ın cenaze töreni için Bursa’ya akın etti. Canaydın sade bir törenle toprağa verilmek istiyordu, ancak yüzlerce seveni son yolculuğunda ‘Özhan Abi’lerini yalnız bırakmadı

Aslan gibi veda

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Özhan Canaydın’ı son yolculuğuna yüzlerce seveni uğurladı. Pankreas kanserine karşı verdiği 2.5 yıllık büyük mücadeleyi pazartesi gecesi kaybeden Canaydın’ın cenaze törenine spor, iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı.
Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Biesseci firmasının önünde düzenlenen törenin ardından Canaydın’ın cenazesi, OSB Camisi’ne getirildi. Burada, Özhan Canaydın’ın eşi Asuman, oğlu Murat ve ağabeyi Mustafa Canaydın ile kızı Zeynep, torunları Ali Talat ve Alara Diniz taziyeleri kabul etti. Özhan Canaydın vasiyetinde sade bir törenle toprağa verilmek istediğini bildirmişti. Ancak sevenleri, dostları ve çalışma arkadaşları son yolculuğunda Canaydın’ı yalnız bırakmadı.
Törende, Özhan Canaydın’ın 1993’te Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde yaptırdığı Canaydın İlköğretim Okulu’nun öğrencileri, Canaydın’ın tabutunun üzerine sarı-kırmızı renklerde çiçekler bıraktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de törene çelenk gönderdi.
Cenaze törenini bazı televizyon kanalları canlı olarak ekrana getirirken, Özhan Canaydın’ın namazı, Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından kıldırıldı.
Namazın ardından Hamitler Mezarlığı’na götürülen Özhan Canaydın’ın cenazesi dualar ve gözyaşları arasında, babası Mehmet Canaydın’ın yanında toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Ellerini tuttum'Özhan Canaydın’ın İsviçre’de eğitim gören torunu Ali Talat Diniz, dedesinin son anlarına yetiştiğini söyledi. Diniz, “Beni beklemişti. En son anlarında onun elini tuttum. Onun yanında olabildiğim için mutluyum. Kendimizi hazırlamıştık. Hepimizin başı sağolsun. Allah hepimize sabır versin” dedi.

Yıldırım geldi
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Sevgili dostum” dediği Özhan Canaydın’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Canaydın’ın ailesine ve Galatasaray Başkanı Adnan Polat’a başsağlığı dileyen Yıldırım’ın son derece üzgün olduğu gözlendi.

Fabrikada tören
Özhan Canaydın için ortağı olduğu Biesseci firmasının bahçesinde sabah bir tören düzenlendi. Tören için fabrikada üretim durdurulurken, bütün personel ve işçilerden helallik istendi. Çok sayıda çalışan gözyaşlarını tutamazken bir kişi baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

Cansun yıkıldı

Aslan gibi veda

Galatasaray Kulübü’nün eski başkanlarından Mehmet Cansun, cenaze töreninde oldukça duygusal anlar yaşadı. Bir hayli üzgün olduğu gözlenen Cansun ve bazı eski idareciler törende gözyaşlarını tutamadı.

Florya’da anma
Galatasaraylı sporcular, Özhan Canaydın için Florya’da saygı duruşunda bulundu. Futbol takımının idari, teknik kadrosu ve oyuncularının yanı sıra, basketbol takımı oyuncuları, futbol altyapı oyuncuları ve tesis çalışanları törene katıldı.

Yalçındağ katıldı
Bursa’ya giderek cenaze törenine katılan Doğan Holding CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, Özhan Canaydın’ın eşi Asuman Canaydın, oğlu Murat Canaydın ve yakınlarına taziyelerini sundu.

Kimler katıldı?
Devlet eski bakanları Murat Başesgioğlu ve Kürşad Tüzmen, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul B.Ş.Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa B.Ş.Belediye Başkanı Recep Altepe, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bursa Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Galatasaray başkan adayı Adnan Öztürk, Bursa Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Ertuğrul Sağlam, Fatih Terim, Galatasaray eski başkanlarından Faruk Süren ve Mehmet Cansun, eski yöneticiler Ali Dürüst, Burak Elmas, Fatih Gökşen, Bülent Tulun, Abdurrahim Albayrak, Ateş Ünal Erzen, eski futbolcular Hakan Şükür, Hasan Şaş, Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen ve Erman Toroğlu.

Haberin Devamı

Ne dediler?
Mahmut Özgener: Böyle iyi bir insanı tanımaktan, kendisiyle birlikte çalışmaktan, onun izinde yürüme şansı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Zaten kendisiyle ilgili çok fazla şey söylemeye gerek yok. Buradaki kalabalık, rahmetli Canaydın’ı anlatıyor. Nur içinde yatsın.”
Murat Başesgioğlu: Kendisi hem aktif spor yapan hem de spor yöneticiliği yapan çok değerli bir insandı. Türk sporuna centilmenliğin hakim olması konusunda çok dik duruşları olmuştu. Ayrıca, futbolun özerkleşmesi konusunda da önemli katkıları oldu.
Fatih Terim: Özhan ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesi ve yakınlarına tüm Galatasaraylılara ve futbol camiasına başsağlığı diliyorum.
Sadri Şener: Özhan ağabey çok değerli bir büyüğümüzdü. Çok eski bir dosttu. Çok değerli bir insandı. Cenaze törenine bakınca bunu anlayabiliyoruz.
İbrahim Yazıcı: Özhan Canaydın benim ağabeyimdi. Çok severdim. Kendisinden çoğu zaman fikir de alırdım. Çok eskiye dayalı bir dostluğumuz vardı. Türk sporu çok önemli bir değerini kaybetti.
Ali Koç: Özhan beyin ne kadar özel bir insan olduğu belli oluyor. Ülkemiz için iş dünyası ve futbol dünyasında hepimize örnek olmuş bir kişilik. Herkesin Özhan ağabeyi idi. Hepimizin başı sağolsun.
MEHMET AĞAR: Bulduğumuz teselli, Türkiye’nin her kesiminden, her camiasından, her kulübünden çok büyük bir acıyla paylaşılması.