Galatasaray Aslan idare etti

Aslan idare etti

18.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Belçika 2. Ligi temsilcisi RWS Bruxelles önünde fazla dikkat çekmedi ancak kazanmasını bildi.

Aslan idare etti

Sarı-kırmızılı ekibin saha içi sıkıntıları dün gece bir kez daha ortaya çıktı. Hücumdaki tıkanıklık, hız ve tempo sorunu Cim-Bom’u vasatın üzerine çıkarmazken, karşılaşmanın tek golünü ikinci yarı oyuna giren Amrabat attı.

Haberin Devamı

Galatasaray 25 Ağustos’taki Süper Kupa öncesi son hazırlık maçını Belçika 2. lig ekiplerinden RWS Bruxelles ile yaparken sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Şüphesiz her gün çift idmanla sezona hazırlanan Cim-Bom için bu sonuçlar ölçü değil. Ancak hücumdaki tıkanıklık, tempo ve hız sorunu, beklerin işlevsizliği, Burak’ın yalnızlığı gibi temel aksaklıklar aynı şekilde devam ediyor. Cesare Prandelli bütün iyi niyeti ile bir şeyler yapmaya çalışsa da ikinci sınıf bir Belçika takımına karşı defoların giderilememesi düşündürücü.

İlk devre Melo’nun yakın mesafeden yararlanamadığı pozisyon ile Burak ve Olcan’ın kısmen tehlikeli frikikleri dışında Cim-Bom hücumda bir şey üretemedi. 60’ta oyuna giren Sneijder 1 dakika sonra pozisyona girdi ama sonuç üretemedi. Son bölümde gelen değişiklikler meyvesini verdi. Amrabat 82’de Sneijder’den aldığı pası kişisel yeteneği ile gole çevirdi.

Haberin Devamı

Sonuç olarak Galatasaray kazandı ama şu soru işaretleri ile:

1. Atletico Madrid’i bir kenara bırakırsak hazırlık maçlarında zayıf rakipler tercih edildi. Buna karşın Honved maçındaki ilk devre hariç genel olarak futbol istenen düzeye gelemedi.
2. Drogba gitti ama frikiklerde hâlâ sorun var. Örneğin dün Selçuk yine topun başına gidemedi.
3. Melo ve Chedjou’nun saha içindeki agresifliğin dozajını artırması bu sezon sıkıntılara yol açabilir.
4. Geçen sene Selçuk’un yuhalanması hâlâ hafızalarda. Bir hazırlık maçında Burak’ı ıslıklamak da hoş değildi.