Skorer Aslan kardeşliği

Aslan kardeşliği

11.03.2010 - 00:02 | Son Güncellenme:

Adnan Polat: Üyeler sandık başına bilgili gitsinler. Duygudan daha çok mantıklarına, bilgilerine göre karar versinler. Kim başkan olursa ‘Yaşasın Başkan’ deriz Adnan Öztürk: Seçimin, Galatasaray’ın asaletine, vakarına yakışır bir şekilde cereyan etmesini temenni ediyorum. Bunun garantisini kendi adıma veriyorum

Aslan kardeşliği

Galatasaray’da 27 Mart’ta yapılacak kongre öncesi başkan adayları Adnan Polat ve Adnan Öztürk, Divan Kurulu’nun karşısına çıkarak projelerini anlattılar. Galatasaray Lisesi’ndeki toplantıya iki başkan adayının centilmenlik mesajları damga vurdu. Polat ve Öztürk’ün ılımlı yaklaşımı genel kurul üyeleri tarafından takdirle karşılandı.
Başkan Polat, “Kendimi tanıtmama gerek var mı?” diye sorarken, aldığı “Hayır” yanıtı üzerine konuşmasına başladı. İki yıl içinde yapılan projeler hakkında bilgiler veren Başkan Polat, futbol takımında yaşanan değişim ve dönüşüme dikkat çekti.
Sarı-kırmızılı takımın başında dünya markası Rijkaard’ın bulunduğunu belirten Polat, “Bu hafta yenilmemize rağmen lideriz. Liderliği koruyarak şampiyon olmak istiyoruz. Takımımızın, Türk Telekom Arena’daki ilk maçlarına Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde çıkmak istiyoruz” dedi.
Kulübün nakde yönelik borcunun 129 milyon dolar olduğunun altını çizen Polat, artık güneşi görmeye başladıklarını vurguladı.
2011’den itibaren mali yönden rahatlayacaklarını vurgulayan Adnan Polat, “Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.’nin birleşmesi çok önemli. Alınan kredi 1.5 yılı ödemesiz, 6.5 yıldır. Faizi de 8.75’tir. Teminat olarak statla ilgili yaptığımız iki sözleşme gösterilmiştir” diye konuştu.
Polat, seçimlerin kulübün asaletine yakışır bir yarış olacağını da belirterek, “Üyeler sandık başına bilgili gitsinler, duygudan daha çok mantıklarına, bilgilerine göre karar versinler. Kim başkan olursa ‘Yaşasın Başkan’ deriz. Bu seçimde Galatasaray’ı yıpratmamız lazım. Başka Galatasaray yok. Bir Galatasaray vardır, ona sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Divan Kurulu toplantısında ilk söz Adnan Öztürk’e verildi. Öztürk, 40 dakika kürsüde kalan Adnan Polat’a karşılık 15 dakikalık kısa bir konuşma yaptı.
Kürsüye yönelirken Başkan Polat ve yönetim kurulu üyelerinin elini tek tek sıkan Öztürk, sözlerine kendisini tanıtarak başladı. Adnan Polat’a ‘Ağabey’ olarak hitap ettiğini ve seçim çalışmalarını takımın zarar görmemesi için sessiz bir şekilde sürdürdüklerini dile getiren Öztürk, göreve gelmesi durumunda Galatasaray Adası’nın kulüp üyelerinin hizmetine sunulması için, problemleri işletmeciyle kavga etmeden ve hakkını yemeden çözeceklerini vurguladı.
Riva arazisinin satılmaması gerektiğini belirten Öztürk, kulübün borcuyla ilgili olarak da “Mali genel kurulda bu açıklandı. Borcumuz 267 milyon dolar” dedi.
Kulübün bir holding anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini belirten Öztürk, listesinin yüzde 80’nin belli olduğunu ve aralarında 4 divan kurulu üyesinin yer alacağını kaydetti. Üyelere bir de müjde veren Öztürk, kulübün şirketlerinden hepsinde C grubunda hisseler yaratacaklarını da söyleyerek, “Aidatlarını yatıran üyelere bu hisselerden vereceğiz. Bu hisselerin maddi değeri olmayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Canaydın hastanede
Galatasaray Kulübü eski Başkanı Özhan Canaydın’ın yeniden rahatsızlandığı ve Bursa Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi. Canaydın’ın, tedavi süreciyle ilgili kararın da hastane tarafından bugün verileceği belirtildi. Uzun süredir pankreas kanseri tedavisi gören ve 2 yıl önce ameliyat edilen Canaydın, geçen ay yüksek ateş problemi yüzünden hastaneye kaldırılmıştı.


Aslan kardeşliği

‘O kadar kolay değil’
Divan Kurulu toplantısına KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün de katılarak, sarı-kırmızılı kulübe KKTC’de kazandırılan 150 dönünlüm araziyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Galatasaraylı olduğunu ve bununla iftihar ettiğini söyleyen Özgürgün, “KKTC Bakanlar Kurulu’nda Galatasaraylı Bakan çok” dedi. Galatasaray Kulübü’nün talebi üzerine KKTC’nin Karpaz bölgesinde denize sıfır 150 dönümlük araziyi tahsis ettiklerini hatırlatan Özgürgün, birkaç kulübün daha arsa için başvuruda bulunduğunu ancak işlerinin Galatasaray kadar kolay olmadığını dile getirdi. Özgürgün’ün bu sözleri salondan büyük alkış aldı.
Öte yandan Nisan ayında gerçekleştirilecek Divan başkanlığı seçimi için renk seçimi yapılırken, İrfan Aktar, “kırmızı” rengi aldı. Divan’ın renkli isimlerinden Hayri Kozak ise kongrede Adnan Öztürk’ün listesinde olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Faruk Süren’den bombardıman
Eski başkanlarından Faruk Süren, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Adnan Polat ve ekibini sert şekilde eleştirdi. Kulübün iki yıllık zararının, Galatasaray tarihinin en büyük zararı olduğunu savunan Süren, Polat ve yönetiminin bu zararı ballandıra, ballandıra anlattığını söyleyerek, “Beni bile inandırdılar, ama kulübe iki yılda verdikleri zarar, Galatasaray tarihinin en büyük zararıdır” dedi. Süren, seçimde ibrenin Polat’tan yana olduğunu da öne sürerek, “Galatasaray camiası statükocu bir camiadır, değişimden hoşlanmaz. İki başkan adayının da ortaya koyduğu değişik bir proje yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Lisede Fener şoku
Başkan Adnan Polat, toplantı öncesinde çevresini saran Galatasaray Lisesi öğrencileriyle sohbet ederken büyük bir şok yaşadı.
Çevresinde 7 öğrenci toplanan Adnan Polat, gençlere hangi takımı tuttuklarını sordu. Öğrencilerden üçünün “Fenerbahçeliyiz” demesi üzerine adeta şok yaşayan Polat, Divan Kurulu üyeleriyle yaptığı sohbette bu durumun kendisini çok şaşırttığını dile getirdi.