Basketbol Aslan şovla başladı

Aslan şovla başladı

12.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Liv Hospital, Anadolu Efes karşısında şov yaptı, derbiyi güle oynaya kazandı. İlk yarısını 20 sayıyla önde bitirdiği maçta farkı 29’a kadar çıkaran sarı-kırmızılı ekip, üç sayılık atışlarda 31’de 16 ile oynadı, lige zaferle başladı

Aslan şovla başladı

Beko Basketbol Ligi’nin ilk haftasında oynanan derbide, son şampiyon Galatasaray Liv Hospital, Anadolu Efes’i bir ara farkı 29 sayıya kadar çıkardığı maçta 85-67 yenmeyi başardı.
Galatasaray maça çok hızlı başladı. Dışarıdan çok yüksek bir yüzde yakalayan sarı-kırmızılı ekip, Erceg, Cenk ve Gordon ile skor bulup, savunmada da rakibine şans tanımayınca 6. dakikayı 18-3 önde geçti. Efes rakibine Vasileiadis’in üçlükleriyle yanıt vermeye çalışsa da, farkı 18 sayıya kadar çıkaran Galatasaray, ilk periyodu 27-13 galip tamamladı.
İkinci çeyreğe yine Erceg ile bulduğu üçlükle başlayan sarı-kırmızılı ekip üstün oyununu devam ettirdi, soyunma odasına da 45-25 önde gitti. Semih’in iki basketiyle ikinci yarıya başlayan Efes karşısında yine Erceg ile skor bulmayı sürdüren Galatasaray, Cenk ve Arroyo’dan da art arda üçlükler gelince farkı daha da yükseltti, son çeyreğe 68-40 galip girdi.
Arroyo ile skoru 71-42 yaparak son periyoda başlayan Galatasaray, maç sonuna kadar üstünlüğü elinde tutmayı başardı, Anadolu Efes Doğuş ve Birkan ile farkı azaltmaya çalışıp, maçı 8-0’lık seri ile noktalasa da, salondan 85-67 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Hopson dışarıda kaldı

Anadolu Efes’in bu sezon renklerine kattığı ABD’li oyuncu Hopson, Galatasaray karşısında yabancı rotasyonuna takıldı. Lacivert-beyazlı ekipte hafta içi elinden sakatlanan Kerem Gönlüm forma giyemeyince Coach Oktay Mahmuti, boyalı alanda sıkıntı yaşamamak için Stanko Barac’ı 12 kişilik kadroya aldı. Galatasaray’da ise yabancı rotasyonuna takılan isim Macvan olurken, Markoishvili ve Engin de sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

Sinan, Efes’e karşı

Galatasaray Liv Hospital’a bu sezon Anadolu Efes’ten transfer olan milli basketbolcu Sinan Güler, eski takımına karşı ilk kez Galatasaray formasıyla sahaya çıktı. Sinan mücadeleyi sayısız tamamladı.

Hata düzeltildi
Masa hakemleri, mücadelenin ilk yarısında Anadolu Efes lehine 2 sayı fazladan yazdı. Semih’e yapılan faul sırasında yazılan sayılar, G.Saray’ın itirazı sonucu, devre arasında kontrol edildikten sonra iptal edildi. Öte yandan skorboardda yaşanan arıza nedeniyle mücadele ikinci yarıda sık sık durdu.

Haberin Devamı

Terim’e destek
Abdi İpekçi’de kendilerine ayrılan bin 500 kişilik yerin tamamını dolduran Galatasaray taraftarları, oyunun durduğu anlarda futbol takımı antrenörlüğü görevine son verilen Fatih Terim lehine tezahüratlarda bulundu. Sarı-kırmızılı ekip, uzun süre ‘İmparator Fatih Terim’ diye tezahürat yaptı.

Aslan şovla başladı

POTADA DÜN
R.Halı G.Antep-Uşak: 92-71
Olin Edirne-Karşıyaka: 73-96
Tofaş-Türk Telekom: 83-80
Aliağa Petkim-Banvit: 64-76
BAYANLAR
A GRUBU
İst. Üniv-TED Ankara: 75-57
Konak Bld.-Mersin BŞB: 46-54
B GRUBU
Adana Botaş-Antakya: 74-69
Tarsus Bld.-Ordu: 60-54
C GRUBU
Ceyhan Bld.-Beşiktaş: 72-81