Galatasaray ASLAN VİP’TE

ASLAN VİP’TE

11.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’a, Avrupalı organizatörlerden turnuva ve maç teklifi yağıyor. Drogba ve Sneijder transferlerinin yanı sıra Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayarak marka değerini yükselten sarı-kırmızılılar maç başına 200 bin euro istiyor

ASLAN VİP’TE

NEVZAT DİNDAR

Didier Drogba ve Wesley Sneijder transferlerinin yanı sıra, Şampiyonlar Ligi’nde elde edilen başarının Galatasaray’a para olarak getirisi büyük olacak.
Ağustos ayının başında Londra’da Arsenal, Napoli ve Porto takımlarının yer alacağı Emirates Cup’a davet edilen sarı-kırmızılılar, organizatörlerin gözdesi oldu. İngiltere ve Slovenya’da iki kamp yapacak Galatasaray’ın kapısını her gün çalan organizasyon firmaları, turnuva ya da maç teklifinde bulunuyor.
Sarı-kırımızılılar ise yükselen marka değeri ile bu şirketler karşısında masaya güçlü şekilde oturuyor. Böylece Galatasaray ile oynamanın bedeli de ağır olacak. Çünkü sarı-kırmızılılar, amatör maç dahi olsa organizasyon şirketlerinden en az 200 bin euro talep ediyor. Bu rakama ek olarak özel uçak, otel konaklama ve transferler de yine tur şirketlerine bırakılıyor.
Galatasaray’ın uyguladığı ücret politikasının, Barcelona, Bayern Münih gibi dev ekiplerin istediği rakamlara yakın olduğunu savunan organizasyon firmaları ise, “Almanya’da bu rakam karşılanabilir. Sonuçta orada taraftarı toplayabilirsiniz. Ancak diğer ülkelerde bu çok zor” ifadelerini kullanıyor. Bu şekildeki ücret politikasıyla kulübün kasasından para çıkmamasının hedeflendiği belirtildi.
Galatasaray sezon öncesi ilk etap çalışmalarını İngiltere’de gerçekleştirecek. Sarı-kırmızılılar 8-17 Temmuz tarihinde İstanbul’a döndükten sonra 22’sinde bu kez Slovenya’ya giderek 1 hafta burada kamp yapacak.

Haberin Devamı

‘Chelsea’ye gitsin’

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Louis van Gaal, Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldızı Wesley Sneijder’e, Chelsea’ye transfer olmasını önerdi.
Sneijder’in, Jose Mourinho ile yeniden anlaşan Chelsea’ye gideceği yönündeki haberlerle ilgili düşünceleri sorulan Van Gaal, “Bu bir dedikodu ama Chelsea onun için daha iyi olabilir. Hollanda ile Londra arası mesafe kısa. Onu daha iyi takip edebiliriz. Ben de Mourinho’nun iyi arkadaşıyım” diye konuştu.
Tecrübeli teknik adam, milli takımdaki kaptanlık bandını aldığı Sneijder’in çok duygusal bir oyuncu olduğunu da dile getirdi. Sneijder’in sıkıntılı bir dönemden geçtiğini vurgulayan Van Gaal, “Wesley çok duygusal biri. Başlarda böyle değildi daha güçlüydü. Hazır olması için önce kendisine sonra da Fatih Terim’e çok iş düşüyor. Terim’in de yardımını alacak” dedi.

Haberin Devamı

Yolanthe değil Michael Jackson!

Sneijder en kötü dövmeye sahip futbolcular arasında gösterildi. ABD merkezli Bleacher Report sitesi, “Futbol dünyasındaki en kötü 20 dövme” başlıklı bir habere imza atarken Sneijder 9. basamakta gösterildi. Hollandalı oyuncunun vücudunun üst kısmındaki Şampiyonlar Ligi kupası ve eşi Yolanthe Cabau’nun resmi ‘zevksiz’ bulundu. Cabau’nun resmi Michael Jackson’a benzetildi.
Listede bir de Fenerbahçeli yer aldı. Sarı-lacivertlilerin Portekizli yıldızı Meireles, sırtındaki dev çizimle listeye girdi. Oyuncunun sırtındaki ejderha dövmesi en kötü ejderha dövmelerinden olarak yorumlandı. Listedeki diğer tanıdık isim eski Fenerbahçeli Andre Santos oldu. Brezilyalı oyuncunun bacağındaki çiçekli dövmeler zevksiz bulundu.