Galatasaray Aslan'ın keyfi yok

Aslan'ın keyfi yok

18.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, normal süresi 1-1 biten Royal Cup’taki ilk buluşmasında River Plate’e penaltılarla boyun eğdi. Rakibin sert futbolu karşısında zaman zaman gerginlik yaşayan sarı-kırmızılı ekip final şansını kaybetti.

Aslanın keyfi yok

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Royal Cup’ta Galatasaray normal süresi 1-1 biten maçta River Plate’e penaltılar sonucunda 7-6 yenildi.

Bildiğimiz hazırlık maç klişesinden çok farklı bir futbol oynandı. Rakip Arjantin’in dünyaca ünlü ekibi River Plate’ti ama sahadaki Arjantinliler rezerv takımındandı. Ne var ki sahaya Kıtalararası Dünya Kulüpler Finali’ne çıkmış gibiydiler!

As oyuncularından yoksun River Plate sert oynadı, hakem buna göz yumdu ama Arjantin ekibinin iki nizami golünü de hatalı kararlarıyla yedi.

Bir özel maç için çok fazla sertliğe başvurdular. Galatasaraylı futbolcular bu sertlik karşısında kimi zaman sinirlerine hakim olmakta zorlandı kimi zaman ise hoş olmayan şekilde karşılık verdiler. Kötü zemin, sert futbol ve son bölümü zorunluluk nedeniyle 10 kişi tamamlamak gibi negatif unsurların hepsi bir olması belki de Hamza Hamzaoğlu için de gelecek adına referans alınacak bazı şeyleri göstermiştir.

Haberin Devamı

Cim-Bom’un hocası ikinci yarıdaki zorlu maratonu düşünerek her oyuncusunu hazır tutmak ve kazanmak istiyor. Bu yüzden maça yedeklerle başladı. Özellikle Sinan Gümüş’ün performansı yüzünü güldürdü.

Gol Pandev’den

Galatasaray’ın golü 41’de geldi. Göbekten kullanılan serbest vuruş organizasyonunda Koray arka direkte topu sola indirirken Pandev’e sadece dokunmak kaldı: 1-0.

62’de Hamza Hamzaoğlu 9 değişikliğe birden gitti. 74’te Burak sakatlandı. G.Saray 10 kişi kaldı. 87’de Diaz, sarı-kırmızılı futbolcuların serbest vuruş sırasındaki dalgınlığından ve kaleci Alperen’in öne açılmasından yararlanarak ilginç bir gole imza attı. Normal süre 1-1 bitti. Galatasaray’ın 10 kişi kalması nedeniyle 2 ekibin hocası anlaşınca uzatmalar yerine penaltılara geçildi. Finalisti penaltılar belirledi. Alperen bir kurtarış yapsa da Sabri ve Telles kaçırdı, River Plate 7-6’lık sonuçla finale çıktı.