Aslı Pelit

Aslı Pelit

-

Tüm Yazıları

Arjantin futbolu en karmaşık sezonlarından birine girmek üzere. Bir yandan ekonomik krizin yaklaştığını işaret eden sinyaller yüzünden kadrolardan çıkarılan yüzlerce futbolcu, diğer yandan hâlâ düzenlenemeyen yeni sezon ve turnuvalar, ülkede futbolsuz geçen günleri biraz daha zorlaştırmakta. En kötü transfer sezonunun yaşandığı şu günlerde en beklenmedik kararlar River Plate’den gelmekte.

Teofilo geliyor mu?
Geçtiğimiz sene sonunda önce Racing’den bir derbi maçı sonrasında olaylı (takım arkadaşlarına silah çekmişti) bir şekilde Lanus’a geçen ardından Meksika’nın Cruz Azul takımına transfer olan eski Trabzonsporlu Teofilo Gutierrez’e River talip oldu. Kırmızı- beyazlılara yeşil ışık veren Teofilo, çocukluğundan beri River taraftarı olduğunu belirtirken takımın teknik direktörü oyuncunun takımda yerinin garanti olduğunu fakat eğer River’in teklifini kabul ederse önünü kapamayacaklarını belirtti. Teofilo’nun Ramon Diaz’ın takımına geçebilmesi için bonservisinin yarısının ödenmesi gerekiyor. Transferin sonucu önümüzdeki günlerde belli olacak. Cruz Azul’un yaptığı açıklamalara göre Teo Meksika’da sakin bir sezon geçirmiş ve takım arkadaşları tarafından seviliyormuş. Meksika için Latin Amerika’nın en şiddet seven ülkesi diye boşuna söylemiyorlar herhalde!

Haberin Devamı

River’da jübile
Takımlar ara sezonda kamplarına gitmeye hazırlanırken en şaşırtıcı haber yine River’dan gelmişti. Takımın yıldızı David Trezeguet kampa gitmeyecekti. Birkaç hafta süren sessizliğin ardından taraftarlara gönderdiği mektup yoluyla konuşan David ‘desteğiniz için teşekkür ederim. Bir gün belki yine oyuncu olarak kulübe dönerim’ diyerek o her zamanki zerafeti ile Ramon Diaz’ın aldığı karara olan tavrını dile getirdi. Arjantin’de kalacağını açıklayan David Trezeguet mektubuna ‘bu zor ve çok emosyonal bir durum.
Hayatım boyunca hep River’da jubile yapacağımı hayal ederdim, hem oyuncu hem bir taraftar olarak, kısmet değilmiş’ diye son verdi. Oyuncuya sezon sonunda küme düşen İndependiente ve birinci lige çıkan Rosario Central’den teklifler gelmesine rağmen henüz bir karar vermiş değil. Ama futbol oynamaya devam etmeye niyetli ve istekli olduğunu da saklamıyor Trezeguet.

Haberin Devamı

Sürpriz final
Latin Amerika’nın Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalin son maçları sürpriz sonuçlarla tamamlandı. Kolombiya’nın Santa Fe takımını eleyen Paraguay’ın Olimpia’sı finalde Belo Horizonte’nin gururu, Ronaldinholu Atletico ile karşılaşacak. Çarşamba akşamı yarı finalin ilk ayağını evinde 2-0 kazanan Newels Old Boys’u penaltılarla yenen Mineiro bu durumda önümüzdeki hafta Paraguay’ın başkenti Asuncion’da final maçının ilk ayağını oynayacak. Daha önce bu kupayı daha doğrusu uluslarası hiçbir kupa kazanmamış olan Atletico için çok önemli olan Libertadores, Ronaldinho’nun da ilk kupası olabilir. Bakalım Gaucho bugünkü performansını haftaya da gösterecek mi? Eğer gösterirse finali Belo Horizonte’de izlemek üzere hazırlıkları yapmaya başlayacağım!