Basketbol Ataman: "10 yılın takımını kurduk"

Ataman: "10 yılın takımını kurduk"

24.07.2015 - 12:17 | Son Güncellenme:

Türkiye A Milli Basketbol Takımın Başantrenörü Ergin Ataman, önümüzdeki 10 yılın ekibini kurduklarını söyledi.

Ataman: 10 yılın takımını kurduk

Eylül ayında Almanya'da yapılacak 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesi Çeşme Boyalık Beach Hotel'de kampa giren ay yıldızlı ekibimizin deneyimli çalıştırıcısı, kadroda son dünya şampiyonasına katılan takımdan sadece Sinan Güler, Oğuz Savaş ve Cedi Osman'ın bulunduğunu hatırlatarak, "Türk basketbolunun ihtiyacı olan gençleşmenin önünü açtık. Bu oyuncular milli takıma en az 10 yıl hizmet edecekler. Onların enerjisiyle sert ve tempolu basketbol oynayan bir takım ortaya çıkaracağız" dedi.

Haberin Devamı

Şampiyonanın U19 ve U20 takımlarından gelen oyuncular için çok önemli bir tecrübe olacağını sözlerine ekleyen Ergin Ataman, "Gençleri eski oyuncularımızla kaynaştırarak iyi bir hava yakalamak istiyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım bunu sağlamak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. A Milli takım kadrosuna dahil ettiğimiz oyuncuların hepsine güveniyoruz. Hedefimiz sahanın her yerinde baskı yapan, her top için savaşan bir takım olmak" ifadesini kullandı.

Aynı grupta yer aldıkları İtalya, İspanya, Sırbistan ve Almanya'nın çok önemli takımlar olduğunu hatırlatan Ataman, ilk hedeflerinin ilk dörde girip gruptan çıkmak, daha sonra ise olimpiyat vizesini almak olduğunu söyledi.

A Milli Basketbol Takımımız bugün Çeşme kampının ardından pazartesi günü 12 günlük ikinci kamp için İtalya'nın Bormio şehrine gidecek. İtalya kampından sonra yeniden yurda dönecek milliler, İstanbul'da düzenlenecek turnuvanın ardından Almanya'daki Euro Basket 2015'e katılacak.