Basketbol Ataman: Artık detayları çalışacağız

Ataman: Artık detayları çalışacağız

06.08.2014 - 11:07 | Son Güncellenme:

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ataman, "Şu anda stratejimiz oturmuş durumda. Daha doğrusu temeli attık, artık bunu sağlamlaştırmamız gerekiyor. Kupaya 12 kişiyle gideceğiz ama o sistemi en iyi uygulayacak 12 oyuncu olacak" dedi.

Ataman: Artık detayları çalışacağız

A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2014 FIBA Dünya Kupası için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belçika ile yaptıkları hazırlık maçının ardından İstanbul'da bir haftalık kamp gerçekleştireceklerini belirterek, "İyi hazırlık dönemi geçirdik. Belçika maçında bazı oyuncuları denedik. Kadroya alıp almayacağımız yönünde karar vermekte zorlandığımız bazı oyunculara daha çok şans verdik. As oyuncuları zaten oynatmadık. Bu haftada da yine hem fiziksel hem de teknik ve taktik çalışmalara devam edeceğiz. İyi durumdayız. Hafta sonunda İspanya'daki turnuvada daha ciddi, zor ve kazanmaya odaklı maçlara çıkacağız" dedi.

İtalya'nın Bormio kentinde çok yoğun kondisyon yüklemesi yapmadıklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, şunları söyledi: "Sadece sabah antrenmanlarında fizik kondisyon ve bireysel becerileri geliştirici antrenmanlar yaptık. Akşam antrenmanlarında da stratejimizi oturtmaya çalıştık. Şu anda stratejimiz oturmuş durumda. Daha doğrusu temeli attık artık bunu sağlamlaştırmamız gerekiyor. Basketbol alışkanlık oyunu. Oyuncuların bu sistemde oynamaya alışmaları gerekiyor. Hazırlık maçları da bunun için. Dünya Kupası'na kadar önümüzde 8 hazırlık maçı var. Artık detayları çalışacağız."

Haberin Devamı

"Sistemi en iyi uygulayacak 12 oyuncu olacak"

Takımın havasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Ataman, "İlk göreve geldiğimde, milli takımda kulüp havasının olacağını, oyuncuların birbirine saygı ve sevgi duyduğu bir grup haline getireceğimizi söylemiştim. Burada bir amaç uğruna hep birlikte çalışacağımızı söylemiştim" ifadelerini kullandı.

İsimlerin önemli olmadığına dikkati çeken Ergin Ataman, "Herkes bu formayı hak ettiği için aday kadroda. Bazı oyuncular elenecek. Kupaya 12 kişiyle gideceğiz ama o sistemi en iyi uygulayacak 12 oyuncu olacak. Geçmiş yıllarda bazı sorunlardan bahsedildiğinde şaşırıyorum. Bu çocuklarla üç haftadır çalışıyoruz. Gayet uyumlu ve güzel bir arkadaşlık ortamı var. Kendi kulüp takımlarımda çalıştığım gibi hep birlikte uyumlu çalışıyoruz. Milli takımın başarısı için herkes elinden geldiğince çalışıyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"Sadece basketbol konuşuyoruz"

Türkiye Basketbol Ligi'nde final serisinde yaşanan olayların takıma etkisiyle ilgili de Ataman, "Sadece basketbol konuşuyoruz" dedi.

Ligdeki maçlarda saha içinde hiçbir zaman oyuncuların bireysel olarak sorun yaşamadığını hatırlatan tecrübeli başantrenör, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir-iki ufak tefek hadise olabilir. Oyuncularla antrenörler arasında diyalog olmadı. Maalesef fanatizmin getirdiği sorunlar oldu. O sorunların ardından final serisinde patlama oldu. Oyuncular ve teknik kadro gayet iyi niyetli şekilde çalışıyor. Bizler basketbol adamlarıyız. Bizim işimiz basketbol ve sahada en iyi şekilde bunu yapıyoruz. Bizleri yönetecek olanların buradaki uyum gibi çözüm bulmaları gerekiyor. Taraftar grupları için de aynı şey geçerli."

Kendine yönelik eleştiriler için ise Ataman, "Zirvede olan insanlar eleştirilir. Türkiye'de yaptıklarım ortada. Tabii ki karşı takım taraftarları tarafından sevilmemem doğal. Son 5 yılda Türkiye ligine damga vurmuş bir antrenörüm. O açıdan söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hırslı biriyim. Kazanmak için tüm gücümü kullanıyorum. Bunlar fanatizm odaklı gruplara antipatik gelebilir. Benim için önemli olan basketbolu gerçekten sevenlerin verdiği değer. Bazı fanatik grupların görüşleri veya çıkar çatışması yüzünden yaşanan sevgisizlik benim için önemli değil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Bütün turnuvalara en hazır kadrolarla katılacağız"

A Milli Takım kadrosuyla ilgili yapılanmayla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ataman, şunları kaydetti: "Burası milli takım. Milli takımda en iyi oynayan ve formda olan sadece bugün değil gelecekte de formayı taşıyacak. Bu tip milli takımlarda hedef çok farklı. Altyapı milli takımları tabii ki çok önemli, şampiyonluklar çok değerli. Ama A takım seviyesine çıktığınız zaman dünya yıldızlarıyla oynuyorsunuz. Sizin de onlara karşı hem fiziksel hem tecrübe hem de teknik olarak hazır olmanız gerekiyor."

Bütün turnuvalara en hazır kadrolarla katılacaklarını belirten Ataman, "İsimler hiç önemli değil. En hazır oyuncu belki en genç oyuncumuz olacak ya da 37 yaşındaki Kerem Gönlüm olabilir. Burada önemli olan tek şey, takımın kimlerle hedefe ulaşacağı. Yıllar içinde kendini geliştirecek genç ve ümit milli takım oyuncularını da ilerde değerlendireceğiz. Şimdilik bu grup içinde sadece Cedi Osman var. Geçen yıl Anadolu Efes'te ciddi süreler aldı ve iyi kullandı. Öncelikle ligde ve Avrupa'da tecrübe kazanmak gerekiyor. Ümit ediyorum bu gençlerimiz tecrübe kazanacakları yerde olurlar. En kısa sürede Cedi Osman gibi milli takıma gelmeleri daha kolay olsun istiyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı