ING Basketbol Süper Ligi "Ataman, tartışılmayacak, çok iyi bir antrenör"

"Ataman, tartışılmayacak, çok iyi bir antrenör"

23.08.2013 - 12:11 | Son Güncellenme:

Galatasaray Liv Hospital'ın Sırp oyuncusu Erceg: "Galatasaray'da daha önce birlikte çalıştığım antrenör ve arkadaşlarım olması avantaj"

Ataman, tartışılmayacak, çok iyi bir antrenör

Basketbolda geçen sezon forma giydiği CSKA Moskova'dan Galatasaray Liv Hospital'a transfer olarak yeniden Türkiye'ye dönen Zoran Erceg, Beşiktaş'ta 3 kupa kazandığı başantrenör Ergin Ataman'ın tartışılmayacak, çok büyük bir antrenör olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sırp basketbolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeniden birlikte çalışacağı Ataman'dan övgüyle bahsederken, "Ergin Ataman'ı yorumlamamız için kariyerine bakmamız yeterli. Başka bir şey söylememize gerek yok. Kazandığı kupaları, başarılı göz önüne alırsak, tartışılmayacak, çok iyi bir antrenör" diye konuştu.

Türkiye'ye döndüğü için mutlu olduğunu kaydeden Erceg, şöyle devam etti:

"Tekrar burada olduğum için mutluyum. Bu sefer Galatasaray forması için ter dökeceğim. Antrenör ve takımdaki arkadaşlarım tanıdığım, daha önce birlikte çalıştığım isimler. Bunun bir avantaj olacağını düşünüyorum. İyi bir takım kimyası kurarak, hedeflerimize ulaşmak için elimizden geleni yapacağız."

"Rakibimiz Fenerbahçe Ülker iyi bir takım kurdu"

Haberin Devamı

Zoran Erceg, ünlü Sırp antrenör Zeljko Obradovic ile anlaşan Fenerbahçe Ülker'in iyi bir takım kurduğunu, ancak kendilerinin yeniden şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe Ülker'in 2-3 yıldır başarılı olamayınca Obradovic'i getirdiğini dile getiren Sırp oyuncu, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe Ülker aslında 2-3 yıldır iyi takımlar kurup, şampiyonluklar hedefliyordu. Ancak başarılı olamadılar ve bunun üzerine Avrupa'nın en başarılı antrenörlerinden Obradovic'i getirdiler. Tabi iyi bir takım kurdular. Biz de iyi bir takımız. Takıma inanıyorum ve iyi bir ekip haline gelerek onlara karşı mücadele edip şampiyonluğu biz kazanmak istiyoruz."

"Avrupa'da adım adım gitmeliyiz"

Erceg, THY Avrupa Ligi'nde adım adım gitmek gerektiğini, orada da başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Öncelikle iyi bir sezon öncesi hazırlık kampı geçirmeleri gerektiğini aktaran Zoran Erceg, "Adım adım bakmamız lazım. Avrupa Ligi'ne ilk hedef gruptan çıkıp, Top 16'ya kalmak. Ondan sonra bakacağız, zaman neler gösterecek. Avrupa Ligi garip olduğu kadar iyi de bir lig. Garipliğinden kastım, her zaman büyük takımlar başarılı olmuyor. Biz de o zaman geldiğinde elemizden geleni yapıp, gidebildiğimiz en üst seviyeye çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.