Skorer ATANIN KIZLARI

ATANIN KIZLARI

11.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye, bayanlar 1500 metrede tarihi bir finale tanıklık etti. Aslı Çakır Alptekin yarışı zirvede bitirerek ülkemize atletizmde ilk altınını kazandırırken, Gamze Bulut da gümüşle sevincimizi ikiye katladı. 67 kiloda tatamiye çıkan Nur Tatar ise geceyi gümüş ile noktaladı

ATANIN KIZLARI

2012 Londra Olimpiyatları’nda iki atletimiz Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut tarih yazdı, 1500 metre finaline damga vurdu. Aslı Çakır Alptekin rakiplerini geride bırakıp altın madalya kazanırken, Gamze Bulut ise gümüş madalyayı boynuna takmayı başardı.
Olimpiyat Stadı’nda yapılan kadınlar 1500 metre finalinde Üsküdar Belediyespor’un atleti Aslı Çakır Alptekin 4:10.23’lük derecesiyle birinci olurken, Gamze Bulut da 4:10.40 ile ikinci sırayı elde etti. Yarışın başlamasıyla birlikte Bulut ve Alptekin, öndeki grupta yer aldılar. Bulut, ilk 400 metreyi lider geçerken, Alptekin de temposunu koruyarak ilk 5’ten kopmadı.

Son tura da Gamze Bulut lider girerken, yarışın bitimine 300 metre kala atağa kalkan Aslı Çakır Alptekin, liderliği ele geçirdi. Son düzlüğe de lider giren yıldız atletimiz temposunu koruyarak altın madalyayı kazandı. Bir ara rakiplerinin gerisinde kalan Gamze de son anda yaptığı atakla yarışı ikinci sırada bitirince Türkiye olimpiyat oyunlarında 1500 metreyi iki madalyayla kapadı. Yarışta üçüncülüğü Bahreynli Jamal Maryam Yusuf 4:10.74 ile elde etti.

Avrupa’da da duble yapmışlardı
Son Avrupa Şampiyonası’nda da Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut da gümüş madalya kazanmıştı. İki atlet, Avrupa Şampiyonası’ndaki başarılarını olimpiyatlarda da tekrarladı.
Atletizmin ardından bir sevindirici haber de tekvandodan geldi. 67 kiloda tatamiye çıkan genç sporcumuz Nur Tatar, Güney Koreli rakibine Kyung Seon Hwang’a 12-5 yenilerek gümüş madalyada kalmasına rağmen ayakta alkışlandı. İlk raundu 5-3, ikinci raundu da 6-1 kaybeden sporcumuz, son raundda 1-1’lik skor elde etmesine rağmen 12-5 mağlup oldu.

Haberin Devamı

‘Hayalimiz gerçekleşti’

Yarışın ardından büyük bir sevinç yaşayan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla konuşan altın madalyalı sporcumuz Aslı Çakır Alptekin son 200 metrede Türk halkının enerjisi ile yarışı bitirdiğini söyledi. Üsküdar Belediyespor’un atleti Alptekin, “Bütün Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Onlardan dualarını istedik. Bu madalyayı bütün Türkiye’ye armağan ediyorum. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Başbakanımız bu madalyalarla geleceğe umut baktığını ve çok mutluğu olduğunu söyledi. En büyük hayalimize ulaştık. Artık gerisinin çerez olduğunu düşünüyorum. Bütün Türkiye ağladı, bunu biliyoruz. Herkese duaları için teşekkür ediyorum” dedi.

‘Bunun olacağını biliyorduk’

Haberin Devamı

Gümüş madalyayı boynuna takan Gamze Bulut ise çok mutlu olduğunu söyledi. Bulut, “Başbakanımız beni tebrik etti ‘Son 200’de nasıl bir atak yaptın bilmiyorum’ dedi. Öncelikle biz Aslı ablamla herkese teşekkür ediyoruz. Madalya alacağımızı biliyorduk. Podyuma çıktığımızda çok rahatttık, gülüyorduk. Benim arkamda herkes var bunu biliyorum. Erciyes’te dağın başında çalıştık. Herkes bizi bekledi, destekledi” diye konuştu.

Milyoner oldular!

Elde ettikleri çifte zaferle Türkiye’ye tarihi bir gece yaşatan 1500’ün süper kızları Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut ödül yönetmeliği gereği toplam 2 milyon 240 bin lira para ödülü kazandılar. Atletizmde, olimpiyatta kazanılan ilk altın madalyanın sahibi olan Aslı Çakır Alptekin yönetmelik gereği 2000 adet Cumhuriyet altının karşılığı olan yaklaşık 1 milyon 280 bin lira kazandı. Finişe ikinci sırada girerek gümüş madalyanın sahibi olan Gamze Bulut ise 1500 adet Cumhuriyet altını karşılığı 960 bin liranın sahibi oldu. Böylece iki atletin kazandığı toplam ödül miktarı 2 milyonu geçmiş oldu.

Atletizmde ilk altın

Londra’da 1500 metrede zirveye çıkan Aslı Çakır Alptekin Türkiye’ye olimpiyat oyunlarında atletizm dalındaki ilk altın madalyasını kazandırdı. Atletizmde Türkiye daha önce 1948 Londra Olimpiyatları’nda 3 adım atlamada Ruhpi Sarıalp ve 2004 Atina Olimpiyatları’nda çekiç atmada Eşref Apak ile bronz, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda da 5 bin ve 10 bin metrede Elvan Abeylegesse ile 2 gümüş madalya kazanmıştı.

Haberin Devamı

PROGRAM

ATLETİZM
19.00: Semiha Mutlu (Bayanlar 20 kilometre yürüyüş)
21.00: Burcu Ayhan (Bayanlar yüksek atlama finali)

GÜREŞ
15.00-20.25: İbrahim Bölükbaşı (Erkekler 84 kilo serbest)
15.00-20.25: Taha Akgül (Erkekler 120 kilo serbest)

TEKVANDO
11.45-00.30: Bahri Tanrıkulu (Erkekler 80 kilo)