Skorer Atkinson: Bülent beni 3 gol atınca tanıdı

Atkinson: Bülent beni 3 gol atınca tanıdı

11.04.2009 - 12:10 | Son Güncellenme:

Fener'in, 1995-96 sezonundaki şampiyonluğunda derbileri kazanmasını sağlayan futbolcudan ilginç anılar

Atkinson: Bülent beni 3 gol atınca tanıdı

Fenerbahçe'nin, 1995-96 sezonundaki şampiyonluğunda derbileri kazanmasını sağlayan futbolcuydu. Belki de bir yıl daha oynasa Sarı-Lacivertlilerin Pascal Nouma'sı olacaktı. Çoğumuz onu 'ara pası' yakıştırmasıyla tanıdık.

Haberin Devamı

Fenerbahçe tarihinde forma giyen iki İngiliz futbolcudan biri olan Dalian Robert Atkinson'dan bansediyoruz.

İlk oynadığı derbi maçında (22 Ekim 1995/3-1) G.Saray'a 3 gol birden atarak taraftarlarını coşturan 41 yaşındaki Atkinson, Zaman Gazetesi'nde yayınlanan röportajında, G.Saray derbisi öncesi önemli mesajlar verirken, ilginç anılarını paylaştı

Yıllar sonra seni yeniden İstanbul'da gördük. Dalian Atkinson şimdilerde neler yapıyor?

1996'dan beri İstanbul'a gelmemiştim. Hüzünlü bir ayrılıktı benim için. İngiltere'de şu anda futbolcu menajerliği yapıyorum. Profesyonel futbolcuların danışmanlığını yürütüyorum. Kulüplere futbolcu buluyorum. Futboldan kopmadım.

Aston Villa'dan F.Bahçe'ye geldin. Şampiyonluk yaşadın. Neden hüzünlü ayrılık dedin?

Haberin Devamı

Çünkü F.Bahçe'de bir sezon daha futbol oynamayı umuyordum. Ama o günkü yönetim beni takımda istemedi. Aslında Başkan Ali Şen'le her şey güzel başlamıştı. Ama sezon sonunda ne oldu anlamadım. Şampiyon olmuş, dinamik bir ekiptik. O sezon benim gibi yeni oyuncularla beraber takım çok güzel bir hava yakalamıştı. Ama sezon sonu ne oldu?... Hayatımda gördüğüm en başarılı hoca Parreira gitti, beni istemediler. Oğuz ve Aykut'u gönderdiler. Bir başkan bunu nasıl yapar hâlâ anlamış değilim. Eğer o kadro dağıtılmasaydı F.Bahçe, bir dahaki sezon da kesin şampiyon olurdu ve o rüzgar bir-iki sezon daha sürerdi.

Fenerbahçe'de oynamayı çok mu istiyordun?

Evet, çünkü takıma tam ısınmıştım. 1995-1996 sezon sonunda İngiltere'ye gittiğimde menajerim yeni sezonda beni istemediğini söyleyince şoke olmuştum. Yeni sezonda F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi maçı için İngiltere'ye gelmişti. Televizyonda maçı izlerken, "Tanrım neden ben Old Trafford'da yokum?" diye söylenmiştim. Hayatımda en çok üzüldüğüm anlardan biridir.

Yarın F.Bahçe, A.Sami Yen'de G.Saray'a karşı oynayacak. Sen de ilk derbi maçında G.Saray'a üç gol atmıştın. O günlerden bahseder misin?

Kadıköy'deki maç müthişti. Aslında, Aston Villa'dan arkadaşım Dean Saunders benim tehlikeli bir golcü olduğumu arkadaşlarına anlatmaya çalışmış, "Onu çok iyi tutun." demiş. Ama başta kaptan Bülent Korkmaz olmak üzere beni ciddiye almamışlar. Bülent, Saunders'a, "Biz Manchester United'lı futbolcuları dize getirdik, ondan ne çekineceğiz." demiş. Golleri atmaya başlayınca, Bülent Korkmaz benim nasıl bir golcü olduğumu öğrendi. Ama biraz geç olmuştu (gülerek).

Haberin Devamı

Attığın üç golün mükafatı olarak Başkan Ali Şen'in sana Mercedes marka bir otomobil armağan ettiği söyleniyordu. Arabayı ne yaptın?

Sözleşmemde BMW marka bir araba verilecek yazıyordu. Ali Şen bana, "G.Saray'a bir gol at, onları yenelim sana Mercedes SL 600 hediye edelim." diye söz verdi. Ben de bir değil üç gol attım. Ertesi hafta arabayı hediye ettiler. Ama sezon sonunda Ali Şen, arabayı geri aldı. Takımı şampiyon yapmıştık, o kadar büyük prim bile almadık. Bana göre kaba bir davranıştı.

İki gündür F.Bahçe antrenmanına gidiyorsun. Futbolculara derbi için tavsiyelerin oldu mu?

Başkan Aziz Yıldırım, F.Bahçe'yi bir dünya kulübü yapmış. İngiltere'deki tesislerin aynısını Fenerbahçe'de gördüm. Bizim zamanımızda gerçekten daha kötü şartlarda çalışıyorduk. Futbolcularla tanıştık. Alex, Roberto Carlos gerçekten büyük futbolcular. Can Arat geldi ve bana, "Sen G.Saray'a üç golü attığında ben 10 yaşındaydım, unutulmaz bir yıldızsın." dedi. Genç futbolculara G.Saray derbisi için şunu tavsiye ettim: "Oynadığınız futboldan keyif alın. Korkusuz oynayın. Yüreğinizi sahaya koyun, Galatasaray seyircisine kulak asmayın, onları hiç duymayın."

Haberin Devamı

Sence yarın oynanacak derbi maçında Fenerbahçe'den hat-trick yapacak oyuncu olur mu?

Samimi olarak söylemek gerekirse F.Bahçe'yi yakından takip edemediğim için futbolcular hakkında da detaylı bir yorum yapamam. İngiltere'de Premier Lig'den başka bir lig takip edilmiyor. Ama eğer Colin Kazım oynarsa onun hatt-trick olmasa bile iki gol atacağını umuyorum.

Aragones, kadroyu Alex'siz kuracak

Turkcell Süper Lig'de yarın Galatasaray'la karşılaşacak Fenerbahçe, derbide büyük olasılıkla kaptan Alex'ten yoksun mücadele edecek. İlk yarıda Kadıköy'de oynanan maçta da takımını yalnız bırakan Sambacı'nın sakatlığı henüz geçmedi. Brezilyalı futbolcu dünkü antrenmana çıkmazken, Teknik Direktör Aragones, Alex'in yokluğunda orta sahada defansif özellikleri de olan oyunculara şans tanıyacak. İspanyol çalıştırıcının, Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Önder, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk, Emre, Uğur, Semih ve Güiza 11'ini sahaya sürmesi bekleniyor. Josico veya Deniz'in de kadroda kendine yer bulabileceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe yemekte kenetlendi

Turkcell Süper Lig'de yarın ezeli rakibi Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe'de, yönetim, teknik heyet ve futbolcular Çengelköy'deki Kordon Restaurant'ta akşam yemeğinde buluştu. Gecede, dün 36 yaşına giren Brezilyalı oyuncu Roberto Carlos'un doğum günü Alex'in salona getirdiği bir pasta ile kutlandı. Roberto Carlos, doğum gününü derbiden sonra kutlayacağını ve herkesin hediyesini beraberinde getirmesini istedi. Daha önce takım ve yönetimin birlikte yediği yemeklerin son derece kısa sürede tamamlandığı gözlemlenirken, bu kez tüm takım ve oyuncuların toplu olarak iki saate yakın birlikte oturmaları dikkati çekti.

Yazarlar