Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kadıköy’deki Kupa rövanşı netameli... 2-2 beraberliğin finale yol vermesi için Beşiktaş’ın mutlaka kazanması (ya da olmayacak hesapla 3-3’e bağlaması) gerekiyor. Fenerbahçe ise ilk maçtan avantajlı çıktığının farkında. Yine de bir kazaya uğramamak için Kocaman’ın kontrollu oyun esasına ayak uyduruyor.

Asıl konuşulması gereken Şenol Güneş’in seçtiği 11... Rotasyon, dinlendirme filan hak getire. Şenol Güneş, ligdeki şampiyonluk yarışını sürdüren kadroyu aynen Kadıköy’deki Kupa maçında da oyuna başlatıyor. Zor maçlar arifesinde merak uyandıran bu tercih sorgulanmalı.

Haberin Devamı

Oyunun ilk yarım saati dolarken ilk arızaya tanık oluyoruz. Pepe ile Josef de Souza’nın top kazanma mücadelesinde Portekizli, evet, rakibinin ayağına basıyor. Bu basmada kasıt yok. Kaza var. Acımasızlık ve şiddet söz konusu değil. Kurallara göre Kalkavan’ın Pepe’ye sarı kartla yetinmesi gerek. Hayır, fauller ve fena hareketlerle sarı kartlarda anlaşılamayan, çelişkilerle dolu kararlar veren Mete Kalkavan Pepe’ye doğrudan kırmızı kart gösteriyor. Kalkavan’ın kariyerine yakışmayan bir hata.

Geçen hafta oynanan Galatasaray - Başakşehir maçında Halil Umut Meler, Arda’nın ayağına basan Donk’a bırakın kırmızıyı, sarı kart bile göstermiyor.

Kafa karıştıran bir durum. Oyuna ve kurallara saygı duyacağız, tamam da... Hakemlerin bu kadar çelişkiye düşmesi de “saygısızlık” değil mi!

Mete Kalkavcan, Pepe’ye takılıp kalmış... 2’de Soldado, 7’de Giuliano, 15’de yeniden Soldado ile kapışıyor Pepe. Sonradan kartları biriktirip (!) Pepe’ye doğrudan “kırmızı”yı çakıyor Kalkavan.

Bir de 9. dakikada Babel’’in attığı gol var. Kalkavan ofsayta hükmediyor, iptal... Oysa kamera görüntüleri o kadar net değil.

Fenerbahçe - Beşiktaş maçlarında iki kulübün de iyi niyetle çözmesi gereken bir sorun var. Kışkırtma, provokasyon. Rakibini itip kakan, boğazına sarılan, gereksiz sözlerle sinir bozan oyuncular var. Hakemin o noktada hakem olduğunu göstermesi gerek. Maalesef, önce tepkisiz, sonra da abartılı bir tepkiyle müdahale ediyor hakemler.

Beşiktaş kulübesinde meydana gelen olaylar da utanç verici... Orada - bizim anlayamadığımız - itiş kakış sonunda Şenol Güneş, başına isabet eden sert cisimle ciddi biçimde sarsılıyor. Ayağa kalkıp iyi niyetle işine dönmek istiyor ama ne mümkün!.

Haberin Devamı

Mete Kalkavan soyunma odasına dönüp zor kararı veriyor : Maç tatil ediliyor.

Artık her türlü teknik- taktik yorum ve oyun gündemden düşüyor.

Şimdi top Futbol Federasyonu’nda. Alınacak karar da belli: Fenerbahçe’nin hükmen yenilgisine. Tabii, raporları bilmiyoruz...

Bildiğimiz Şenol Güneş’in kafasına atılan dikişler..

Dikiş tutmayan futbolumuzu o dikişler kurtaracak mı ? Hiç sanmıyorum.