Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İyi ki kaleler dört direkli değil. Öyle olsaydı, belki dördüncü direğe de isabetli (!) bir vuruşla, kalenin tozunu alabilirdi Beşiktaşlı futbolcular.

Ghezzal, Cenk ve Wellinton… Üçünün de gollük vuruşları direklerden döndü… Üst direk, sol üst köşe, yan direk… Keşke seyirci de olsaydı… Heyecanlı ve eğlenceli bir maç izleyeceklerdi.

Daha birinci dakikada başlayan bu “direklerarası” gösteri, hep öyle devam etse öfke, sıkıntı ve şaşkınlık yaratabilirdi.
Hayır… Dünkü Beşiktaş, Fenerbahçe ve Kasımpaşa maçlarındaki talihsizliklere izin vermeyecekti.
Ersin’den başlayan bir bilinç ve beceri oyunuyla savunmacılar, Atiba, Oğuzhan, ille de Ghezzal ve Cenk istim üzerinde bir gösteri sundular. Bu güzellik bütününe Larin’i katamadım maalesef. Kötü müydü? Hayır, gayretliydi ama takıma ayak uyduramadı.

Aboubakar’ın sakatlık tedavisi süredursun, Cenk Tosun “negatif” test sonucuyla sahadaydı. Koşuları ve oyunuyla Oğuzhan ve Atiba’yı unutmadığını gösterdi. Çok arzuluydu. Bu kadar istekli olunca, yıllar sonra Dolmabahçe’de özlediği golü de atıverdi. Kornerden Ghezzal’ın gönderdiği top, Atiba’nın kafayla yaptığı servis ve hemen fırlayıp topa dokunan Cenk Tosun. Bu golün atılması, bütün takımı rahatlattı. Kenardan Sergen Hoca’nın da sevindiğini gördük.
Alanyaspor öyle tek golle geri düştüğünde sinecek bir takım değil elbet…

Juanfran’ın yüzde yüz gollük şutunda ileri çıkıp ayaklarıyla topu çelen kaleci Ersin arkadaşlarını rahatlattı. Salih, Davidson, Juanfran, Bareiro ve Babacar topu kazandıklarında çok çabuk üçüncü bölgeye geçtiler. Babacar ve Bareiro’nun gollük fırsatları dışarı gönderdiğini de gördük.

Beşiktaş’ın rahat oynaması için ikinciyi bulması gerekiyordu. İşte yine Atiba… Alanyaspor’un uzaklaştıramadığı topu hemen Ghezzal’a aktardı. Onun vuruşunda da topun aldığı falsoyu hayranlıkla izledik. İki golün asisti de Kanadalı’dan. Sahanın en yaşlısı kim? Kanadalı! O yüzden işte kaptanlık bandı taşıyor kolunda. Alkışlar sana Atiba. N’Koudou’nun attığı golde topu veren kim? Evet, bildiniz üçüncü asist: Atiba!

Sergen Hoca, ikinciyi bulduktan sonra hızlı değişikliklere gitti. Malum, yol uzun, rakip Erzurum. N’Koudou’ya da gol fırsatı vermiş oldu.

Özetlersek… Herkesin kovaladığı lider, özüne dönerek bitirdi maçı… Durmaya ve mola vermeye hiç de niyeti olmadığını gösterdi.