Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu bir gözdağı mı, yoksa meydan okuma mı? Yorum sizin... Fenerbahçe’nin Rize deplasmanı, baştan sona bir gol serisiyle gövde gösterisi oldu. Bu da söyleyelim benim yorumum. Bu maçtan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine neler yansır? Rahatlıkla ki, goller yansır. Fenerbahçe dün hem duran toplarda hem de akan oyunda çok şık goller atarak zirveye katılma harekatının boşuna olmadığını gösterdi.

Moussa Sow için de özel bir paragraf açmak gerekiyor. Emenike gibi kaprisli ve egoist değil. İyi niyetli, çalışkan, enerjik bir takım oyuncusu. Ne isteniyorsa onu yapıyor. Kanatsa peki... Ortada santrforsa hayhay! Golleri mi? Vay vay vay! Bu adam gol fırsatıyla buluştuğunda mutlaka sıra dışı bir şeyler yapıyor. Dün attığı ilk golde Mehmet Topal ve Aatıf’ın hazırladığı pozisyonu harcamadan beraberliği sağladı. İkinci golünde ise Mehmet Topal’ın akıllı aşırtmasına sol ayağı yerdeyken, kaleye sırtı dönük halde güzel bir röveşata yaptı. Rizespor kalecisi Diallo şaşkına döndü. Üçüncü golünde faul atışında gelen topa akıllıca vurdu ve takımını rahatlattı.

Haberin Devamı

Dick Advocaat, sezon başından beri oluşturmak istediği oyun planını nihayet futbolculara kabul ettirmiş görünüyor. 4-3-3, 4-2-3-1 ya da 4-4-2 hiç fark etmiyor. Fenerbahçe sağlam bir savunma hatının önünde çok iyi bir merkeze kavuşmuş durumda. Mehmet Topal ve Josef de Souza oyunun iki yönünü de rahatlıkla kontrol edebiliyor, yönetebiliyor. Alper ve Aatıf sağ ve sol kanatta çok etkiliydiler. Hollandalı hoca, sakatlıktan dönen Ozan Tufan’ı, formda Volkan Şen’i, dinlendirerek kulübeye almıştı. Van Persie’yi 90 dakika süreyle oynatmasını anlayamadım. Aynı hoca, Van Persie’yi UEFA maçında dinlendirmişti. Aatıf ve İsmail Köybaşı’nın (duran toptan) golleri pastanın çileği oldu.

Rizespor’a bakarsak... Topla en çok buluşan ve oynayan oyuncu Kweuke idi. Arkadaşlarına pozisyon hazırlamaya çalıştı. Fenerbahçe savunmasını zorladı, yordu...

Ancak maçı şut atmadan bitirdi. Hikmet Karaman’ın ondan daha etkin biçimde yararlanması gerekiyordu, olmadı. 1-0 öne geçtikten sonra peş peşe goller yiyerek ilk yarıyı 3-1 geride kapamak Rizespor adına hayalkırıklığı yaratan bir sürprizdi, dayanmadılar, direnmediler, teslim oldular.

Haberin Devamı

Fenerbaçe’nin 5 gollü deplasman gösterisi, elbette Beşiktaş derbisinin cazibesini artırıyor. O halde haydi, hep beraber Kadıköy’e gidelim. O maçın tadını çıkaralım!