Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

14 Ekim 2022… Ahmet Nur Çebi, o gün hem İsmael’e, hem de Sportif Direktör Ceyhun Kazancı’ya güvenini yineleyerek ortama “ayar” verdi.Kendi adıma Başkan’ın dürüstlüğüne ve başarılı bir yönetici olduğuna inanırım. Dahası, iyi niyetle çalışan her yönetici gibi Çebi’yi de desteklerim. Sırf bu nedenle çok küçük bir olasılığa dayanarak “Kim bilir, belki de Süleyman Seba-Gordon Milne örneğindeki gibi yeni bir başarı öyküsünü izleyeceğiz” anlamında kısa bir not yazdım. Trabzonspor beraberliği (2-2) normal bir sonuç olarak kabul edildi. Eleştiriler İsmael’in taktik tercihleriyle sınırlı kaldı.Ama çok geçmedi… Başkan’ın İsmael’e destek vermesinin onuncu gününde Beşiktaş, Hatayspor’a yenildi. Deplasmandaki sonuç, Fransız teknik direktörle Beşiktaş beraberliğinin sonlanması için yetti.Bir kez daha anladık ki: Futbolda başkan ve yönetimin verdiği her destek mesajı, depremin öncü sarsıntılarıdır. Unutmamak gerekir. Ben unutmuş oldum.Şenol Güneş’in dönüşüne bakarsak… Su yolunu buldu. En doğal çözüm, en uygun aday, en renkli buluşma ritüeli ve en iyi skor (5-2)..Yine de söylenmesi gereken gerçekler var: Türk futbolu ‘Sportif Direktör’ ihtiyacını duymakta, ancak her denemesinde doğru adamlarla bile duvara toslamaktadır. Başarısını kanıtlamış, şampiyonluklar kazanmış karizmatik hocalar, kendi üstlerinde bir makam tanımamaktadır. Güneş’in imza töreninden sonra yaptığı açıklamalarda Ceyhun Kazancı için “Benim yanımda çalışacak” biçimindeki ifade “küçültücü” olarak yorumlanabilir. Ancak burada dikey entegrasyon (Ast-üst ilişkisi) yerine yatay entegrasyonun (aynı düzeyde görev tanımlarıyla eşit statü) uygulamasına geçildiğini düşünüyorum. İş birliğine danışmaya ve karşılıklı saygıya dayalı bir sistem.Her neyse… Şenol Hoca, kariyerinde travma yaratan Euro 2020 fiyaskosunu unutabileceği bir olanak bulmuştur. O gün istifa etmesi doğruydu. Bugün de Beşiktaş’a dönmesi doğrudur. Başarı diliyoruz.

Haberin Devamı

Geyve’den insanlık öyküsü

Çok sevdiğimiz Gülçin Fersiz-Damra Güleç çiftinin düğünü için Cumartesi akşamı Geyve’ye gittik. Kızımız Nilüfer ve damadımız Hakan’la tam saatinde salondaki yerimizi aldık. Masada sohbet ederken telefonum çaldı. Geyve Emniyet Müdürlüğü’nden aradıklarını söyledi nöbetçi komiser. Şaşkınlık ve merakla açıklamayı dinledim: “Beyefendi cüzdanınızı düşürmüşsünüz. Lütfen gelip alır mısınız?” Bendeniz şok!... Arabanın kapı içindeki cebine koyduğum cüzdan inerken savrulup düşmüş. Hiç farkında değilim… O cüzdanda banka kartlarım, kredi kartlarım, basın kartım, kimliğim ve pasaportum vardı. Teşekkür ederek cüzdanımı aldım.Çok sevdiğimiz Gülçin Fersiz-Damra Güleç çiftinin düğünü için Cumartesi akşamı Geyve’ye gittik. Kızımız Nilüfer ve damadımız Hakan’la tam saatinde salondaki yerimizi aldık. Masada sohbet ederken telefonum çaldı. Geyve Emniyet Müdürlüğü’nden aradıklarını söyledi nöbetçi komiser. Şaşkınlık ve merakla açıklamayı dinledim: “Beyefendi cüzdanınızı düşürmüşsünüz. Lütfen gelip alır mısınız?” Bendeniz şok!... Arabanın kapı içindeki cebine koyduğum cüzdan inerken savrulup düşmüş. Hiç farkında değilim… O cüzdanda banka kartlarım, kredi kartlarım, basın kartım, kimliğim ve pasaportum vardı. Teşekkür ederek cüzdanımı aldım.Merak bu ya… Bizim cüzdanı 16 yaşındaki bir Roman evladımız, Ferhat Elek bulup polise teslim etmişti.. Telefonla arayıp teşekkür ettim. Ferhat’ın çalıştığını da öğrendim. Beygir arabasıyla ayva bahçelerine gidip toprağa düşmüş ayvaları topluyor, temizliyor, reçel yapılmak üzere üretici şirketlere satıyorlardı..Nermin’le birlikte ilk fırsatta Geyve Emniyet Müdürlüğü’ne uğrayıp çay içeceğiz. Sonra da Ferhat’la tanışıp teşekkür edeceğiz. Minnet ve mutlulukla!              

Haberin Devamı

100. Yıl onuruna: Çak imzayı Sayın Bakan!

Haberin Devamı

Türk sporunun olimpiyat oyunlarındaki yüz akı güreş, 2024 Paris için olağanüstü bir fırsatla karşı karşıya. Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılı onuruna 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nın İstanbul’da düzenlenmesini öneriyor. Aday ülkeler: Türkiye, ABD, Özbekistan. Eroğlu, tek uçuşla ulaşılacak en iyi aday kentin İstanbul olduğunu dile getiriyor. Belgrad’da düzenlenen son şampiyonada 65 yıl sonra dört altın madalya kazanan güreşçilerimiz (Burhan Akbudak, Rıza Kayaalp, Taha Akgül ve Yasemin Adar) şansımızı artırıyor. Eroğlu, UWW’nin talep ettiği 1 milyon 600 bin doların 900 binini sağlamış. Devlet sadece 700 bin dolar katkıda bulunacak şampiyona sonrası bu para fazlasıyla geri dönecek.
En önemlisi: 2023 Dünya Şampiyonası, Paris 2024 için her sıklette 5 kota veriyor. UWW’nin ev sahibi seçimi 15 Kasım’da sonuçlanacak. Bir hafta içinde… Spor Bakanımız Sayın Dr. M. Muharrem Kasapoğlu’ndan resmi yazıyı imzalayarak adaylığımızı UWW’ye bildirmesini bekliyoruz. Lütfen.