Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları


Sabır ve ısrarla çalışmanın, tüm oyuncuları aynı felsefeye ortak etmenin, topla buluştuklarında zincirleme pas yapmanın en iyi örneklerini veren takım, kuşkusuz Medipol Başakşehir. Lig lideri, zirvede boşuna bulunmadığını dün de Antalyaspor karşısında oynadığı oyunla gösterdi.


Abdullah Avcı, Demba Ba ve Adebayor’u yanında oturturken, en önde Robinho’yu oyuna sürerek etkili ve yaratıcı bir futbol sergilemeyi tercih etmişti.
Mahmut, savunmada stoper nöbetine geçmişti. Oyunun merkezinde Emre ve İrfan Can görev almıştı. Sonra da Visca, Mossoro, Arda hem baskılı hem de üretici bir üçlü oluşturdular. En öndeki Robinho ise gol atmaya değil, topu rakip yarı alanda tutmaya görevlendirilmişti sanki.

Haberin Devamı


İlk yarıda ilginç olaylara tanık olduk. En önemlisi, M.Başakşehir’in baskılı oyununa karşı Antalyaspor’un zaman zaman dokuz kişiyle kendi yarı alanına kapanıp sinmesiydi. Oradan dönecek tropları Mevlüt ya da Amilton’la rakip kaleye sürmenin hesabını yaptılar. Bunlardan biri de heyecan yarattı. M.Başakşehir’in yeni transferi solbek Rus Kudryashov, Amilton’un atağında ayağı kayıp sendeleyince kaza neredeyse bir gole mal olacaktı. Amilton dışarı atınca rahatladılar.


Zaman zaman sertlik ve centilmenlik, maçın akışı içinde birbirini izledi. Emre’yi faulle çıldırttılar. Taç atışındada Nazım Sangare sarı kartı gördükten sonra Arda’nın tanıklığıyla topun Başakşehir’den çıktığını ancak kanıtlayabildi. Bülent Korkmaz’ın Antalyaspor’u golü yedikten sonra ilk yarının son on dakikasında oyuna ortak oldu. Kudryashov ise Visca, Arda, Robinho gibi ustaların arasına katılıp İrfan Can’ın akıllı asistiyle golü atıverdi.


Maçın ikinci yarısında gösteri daha da zenginleşti. Antalyaspor Serdar Özkan ve Doukara ile daha dengeli bir oyun sergilerken Abdullah Avcı da Arda’yı çıkarıp Robinho’yu sola alarak Demba Ba’yı santrfor kimliğiyle oyuna sürdü. Değişiklikler hem Antalyaspor’u, hem de Başakşehir’i ateşledi. Hakça söyleyelim, Robinho oyunda başrolü oynayamadı. Ama Visca, her zamanki Visca’ydı!.


Mete Kalkavan 87’de serbest vuruş sırasında Serdar Taşçı’nın müdahalesiyle düşen Doukara için bir penaltı kararı vermeliydi. Çok garip… Tecrübeli hakemimiz ne bir uyarı aldı video odasından, ne de VAR’a başvurma gereğini duydu. Bence yazık oldu. VAR sistemi ile vicdanımızı rahatlatabilirdik.

Haberin Devamı


Her neyse… Başakşehir bir kez daha İnvictus “yenilmez” olduğunu kanıtladı. Galibiyet serisi derbilere kadar devam ederse Başakşehir güle oynaya şampiyon oluverir.