Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İlk kez 11’de forma giyip sahaya çıkan gurbetçi delikanlı Güven Yalçın, 11’de attığı kafa golüyle (asist Quaresma’dan) tribünleri coşturuyor.
Sadece üç dakika... Beşiktaş’ın golden sonraki mutluluk süresi bu kadar. 14’te kornerden gelen topa kafa koyan Braz (yoksa Oğuzhan (kk) mı?). Mutluluk ve umuttan endişeye geçiş yapıyor tribünler. Endişelenmekte çok haklılar.
Beşiktaş Fabri’den sonra kaleci sorununu çözemedi. Takım kalecilere, kaleciler (Karius ve Tolga) savunmaya güvenmiyor. Pepe ve Vida’yı Dünya Kupası’nın en fiyakalı oyuncuları arasında seyretmedik mi? Evet, ama Beşiktaş’taki mesaileri burada o kadar şık durmuyor.
Sivasspor karşısına çıkan takım yine Quaresma ve Babel’in becerilerine, tecrübesine bel bağlamış durumda. Santrforun arkasında oynayan Ljajic de topu yere indirip kalabalık içinde bir delik arıyor ama henüz adam geçebildiğini göremiyoruz.
Bir de Atiba - Oğuzhan ikilisi var. Konkordato ilan etmiş tüccar gibiler. Top kaptırıyorlar, oyunu yavaşlatıyorlar. Hücuma da savunmaya da yaramıyorlar. İlk golde topa kendi kalesine doğru müdahale eden Oğuzhan ikinci Sivas golünde de Emre Kılınç’a ikramda bulunan kişi. Hayır, Oğuzhan Dolmabahçe’de değil, Vodafone Park’ta olduğu söyleniyor (!) ama orada da yok! Neyse, Güneş iki dakika içinde (57,58) Mustafa ve Dorukhan’la değiştiriyor kendilerini...
Sivasspor’a saygısızlık etmeyelim.Emanetçi bir antrenörün ( Hakan Keleş) elinde olmasına rağmen canla başla oynamaya çalışıyor. Belli bir oyun planları var. Savunmada çoğalıp Beşiktaş’a alan ve zaman bırakmamaya çalışıyorlar.. Kazandıkları topları da Robinho, Medjani,Jorge, Emre Kılınç’la çok çabuk karşı atağa dönüştürüyorlar. Beşiktaş’ın direnci de motivasyonu da çok çabuk çözülüyor.
Hazin ve dramatik. Bu takımda tüm enerjisini arkadaşları için tüketen Gökhan Gönül de top oynuyor, tükenmiş hevesi, düşmüş motivasyonu ile Caner Erkin de. Maaşallah (!) Caner’in hücumda kaybettiği hemen her top rakibe pozisyon, şut ve gol fırsatı oluyor. Tabii, oyun disiplini denen kavram da Beşiktaş’ta anlamını kaybediyor.
Sivasspor’u temiz galibiyet için gönülden kutluyorum. Yalnız, Sivas yedek kulübesinden sahaya ikinci topu atarak oyunun akışını durduran kişiye sormak isterim : Yaptığın nedir kardeşim ? Ahlaksız bir kurnazlık mı? Yoksa zavallı bir aptallık mı?
Maçın karanlık yüzü böyle görünüyor. Haydi Şenol Güneş, konuş da aydınlanalım!