Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maç başlar başlamaz Konyaspor’un fiyakasını bozmak güzel de… Sonrasındaki cakasız, çalımsız gösterişsiz ve sıkıntılı oyun Galatasaray’ın nesi oluyor?
Süper Lig’in seyircisi tarafından en çok desteklenen takımlarından biri Galatasaray… Transfer zenginliği ve çeşitliliği gerçekten heyecan yaratıyor. Maç başlar başlamaz heyecan tavan yaptı. Daha birinci dakika dolar dolmaz Oliveira’nın golü geldi. Aut çizgisi üzerindeki itiş-kakıştan topu söküp kale ağzındaki Oliveira’ya aktaran Boey’di. Gösteriye geçen hafta bıraktığı yerden devam ediyordu Fransız. Altı haftadır gol yemeyen Konyaspor, maç başlar başlamaz teslim olmuştu sanki.
Evet, çok fiyakalı bir açılış yapmıştı Galatasaray… Sonrasında oyunun şekli değişti. Konyaspor yediği gole aldırmadan, hatta o golü yok sayarak hiç de beklenmeyen bir oyun sergiledi. Sahanın tamamını kullanıyorlardı. Kanatlardan ortadan hem bireysel becerilerle hem de takım kararlarıyla maça ortak oldular. İlk yarıda büyük ortak onlardı.
Kaleci Sehiç ve dörtlü savunmanın soğukkanlı, sert ve dayanıklı oyunlarına merkezde Hadziahmetoviç ve Soner, çabuk ve etkili çıkışlarla farklı bir zenginlik katıyordu. Paz, Çekici ve Bytyqi Galatasaray’ı tehdit eden ataklar yaptılar. Direkten dönen Muslera’nın güçlükle kurtardığı toplar sıkıntı yaratıyordu. Endri Çekici en az 25 metre uzaktan beklenmeyen vuruşuyla beraberliği sağladı.
Galatasaray’ın hücum etkinliğinde durağanlık vardı… Hareketli ve hızlı golcü Gomis rakip ceza alanının dışında görünüyordu bu defa. Gelişen ataklarda yeterince o bölgeye girdiğini göremedik. Golcü top alamıyordu. Yusuf ve Kerem kanatlardan içeri sızarak ellerinden geleni yaptılar. Ancak Konyaspor’un çok adamlı baskısı karşısında etkili olamadılar.
Okan Buruk etkisiz ve durgun oyuna 62’de İcardi, Yusuf Demir, 78’de Dubois ile dokunuyor… İşte transfer zenginliğinin tabelaya yansıyan fotoğrafı… Dubois’in soldan ortası ve İcardi’nin topla buluşma hamlesine Calvo müdahale ediyor ama… Kendi kalesine atmaktan kurtulamıyor. Galatasaray liderliğe çıkıyor.
Maçın gergin anları var… Sehic-İcardi arasındaki gerginlikte Konyaspor kalecisi ikinci sarıdan oyun dışı kalıyor. En çok üç defa değişiklik hakkını kullanan Konyaspor’da kaleciliğe Adil Demirbağ vekalet (!) ediyor.
Heyecan dakikalarını ve skoru geride bırakıp oyuna bakarsak…
Okan Buruk, yerinde dokunuşlarla hem liderliğini hem de hocalığını bir kez daha gösterdi.
Galatasaray transferde çok zengin bir kadro kurdu. O zenginliğin karşılığını dün almış gibi göründü ama, bu kadro derinliği sisteme dönüşürse Galatasaray çok büyük güç kazanacak.. Gecikirlerse sıkıntılı maçlar ve kayıp haftaları yaşanabilir dikkat!