Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hocanın yokluğunda boş geçen derslerin hayta öğrencileri gibiydiler. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic maçı tribünden izleyerek cezasını çekerken, sahadaki oyuncuları futbolu unutmuşlardı adeta... Olan, çoluk - çocuk o soğuk havada tribünlere koşarak maç izlemeye gelmiş hanımlara oldu. Yavan, yavaş, tatsız maçtan hiçbir şey anlamadan eve döndüler. Daha da gelmezlerse, dünkü maçın tüm oyuncuları yüzündendir, bilesiniz!
Beşiktaş’ta “santrfor” çok sorunlu bir kavram... Takım, iyi - kötü top taşıyarak, ara pası yaparak, ya da kanat ortalarıyla Almeida’ya çalışıyor... Ama gelin görün ki Portekizli top sol ayağına oturmazsa, stoper ya da kaleciyle karşı karşıya kalmışsa şut da gol de olanaksız! Bu durumda alternatif santrforlara bakmak gerekiyor. Eneramo yok... Mustafa Pektemek öylesine uzak kaldı ki futboldan, golü unuttu çocuk... O zaman elde var Ömer Şişmanoğlu... 67’de oyuna girdi, merkeze yerleşti... Sağa kayan Almeida göstermelik toplar attı Ömer’e... O pozisyonlarda kendisinin asla yetişip vuramayacağı toplar...
Beşiktaş’ın bu golcü ya da santrfor sorununu çözmesi gerekiyor. En verimlisi, en devamlısı Almeida ise, daha çok beklerler golü ve golcüyü...
Elbette talihsizlikler de var... Takımın dinamosu ve “icapçısı” Atiba yok... Sivok da ısınırken sakatlanınca Beşiktaş’ın kimyası bozuldu... Fernandes’in düşük vitesle yine de br şeyler yapmaya çalıştığı oyunda Gökhan Töre ve Olcay Şahan, kendilerinden beklenen servisleri yapamadılar. Veli ile Necip de bir yere kadar işte. Dentinho’nun katkısı da fark etmedi.
Rizespor Olimpiyat Stadı’na öncelikle “yenilmemek için” gelmişti. Bu anlamda kalabalık, beşli orta alanlarıyla başarılı oldular. Fazlasını da yapabilirlerdi... Cernat ve Ali Adnan’ın gayretleri yetmedi. Kweuke de sakatlanıp çıkınca daha tutucu bir oyuna yöneldiler ve tek puanla yetindiler. Çalımbay, Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’ın da diş kirasını almış oldu. Dahası, zirvedeki yerinden kopmaya hiç de niyetli olmadığını, orada tutunabileceğini gösterdi. Beşiktaş’ın en iyisi kaleci Tolga idi... Sık sık ofsayta düşüp kontra fırsatlarını harcayan Rizespor’da akıllı Sylvestre’nin öyle bir şutunu çeldi ki, onu hem alkışladık hem de 1 puanı Tolga’ya yazdık. Fazlasını yapıp gol atmasını beklemek de olmazdı hani... Ellerine sağlık Tolga!