Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kimse yaşadığın fırtınayı, dalgaları, rüzgarı, tayfanın isyanını ya da beceriksizliğini sormaz.
Sadece limana bakar herkes... Gemiyi getirdin mi, getiremedin mi?
Getirdiysen ne ala!... Getiremediysen gözünün yaşına bakmazlar, hiçbir mazeretini dinlemezler...
Kazandıysan omuzlardasın... Kaybedersen sen yanmışsın, yoksun arkadaş!

İşte böylesine gergin ve baskı altında oynuyor Beşiktaş... Kasımpaşa karşısında da özellikle ilk yarıda tedirginlikten kurtulamıyor. Maçın açılışı Beşiktaş açısından hiç de fena değil aslında. Daha ikinci dakika dolarken Oğuzhan’ın çabukluğuyla ceza alanına giriyorlar... Orada harika asisti tamamlıyor Aboubakar.... Beşiktaş, zor rakibi karşısında erken golle rahatlıyor...
Tabii, biraz fazla rahatlıyor. Beşiktaş’ı izleyenlerin hiç de şaşırmadığı, artık alıştıkları olay gerçekleşiyor... İki dakika geçmeden Kasımpaşa da atıyor golünü... Edouk golünü atarken hemen herkes uyuyor, gafil avlanıyor.
O gol uyandırıyor Beşiktaş’ı. İnanılmaz baskıyla sağdan-soldan yükleniyorlar... Bir yanda günün en çalışkan adamı Quaresma, öte yanda Babel... Ama takdirle belirtmeli ki günün asıl sürprizi Adriano. Bu yıl sıkça görüldüğü gibi sol kanattan içeri dalıp hesapta olmayan hücum opsiyonuyla Kasımpaşa’yı şaşırtıyor. İşte o baskınlarından birinde Adriano soluyla Popov’u kolundan vuruyor. Pozisyonun adı penaltı... Beşiktaş Quaresma’nın penaltısıyla skoru düzeltiyor.
Arada gözden kaçırmamamız gereken bir tablo var... Kasımpaşa topu kazandığı zaman mekik paslarla Beşiktaş’ı yorup gol pozisyonları yaratıyor. Ne var ki Tunay, Batuhan, Andre Castro o kadar istekli değiller.
İkinci yarıda Beşiktaş kendi gibi oynamaya başlıyor. Talisca da oyuna dahil(!) oluyor. Yalnız attığı şık golden önce rakibine yaptığı faul de unutulmamalı. Sonra Quaresma’nın asistiyle Ryan Babel’in kafa vuruşu... Artık her şey Beşiktaş’ın istediği, özlediği ve beklediği gibi... Atiba’nın yokluğu sorun değilmiş... Tolgay’ın varlığı yetiyor. Kutlamalar başlıyor. Maçın üstüne çıkan, sezonun kutlamasına niyetlenen bir coşku var tribünlerde.
Beşiktaş Kasımpaşa limanından tam yolla ayrılıyor... Hedefi belli... Rotası belli... Beşiktaş istim üzerinde! Artık kimse tornistan beklemesin... Beşiktaş dümeni kilitlemiş, üçüncü yıldıza yelken basıyor.