Attila Gökçe

Attila Gökçe

agokce@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Trabzonspor’a 38 yıl sonra yeniden şampiyonluk kazandıran, yüzbinlerce genç taraftara ilk kez zafer mutluluğu yaşatan Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun peşinden Teknik Direktör Abdullah Avcı da dün istifa kararı aldı.Trabzonspor’da kulüp ve takım içindeki sorunların yarattığı başarısızlık ortamında tek çözümün “kongre” olduğu sanılıyor. Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan, Ağaoğlu ile birlikte kulübü başarıyla bugünlere getiren deneyimli bir yönetici. Şimdi başkan adayı. Birlikte çalışırlarken tek hedef şampiyonluktu. Tüm enerjilerini özlenen büyük hedefe yönelttiler. Unutulmaz sevinç gösterileriyle bayrama dönen şampiyonluk gelince mutluluk kısa sürdü... Temel sorunlar masada ve kasada çözüm bekliyordu.Finans konusunda çok başarılı karar ve uygulamalara imza atan Başkan Ağaoğlu, yaklaşan borç ödemelerinin, transferden doğan takıntıların halledilebilmesi, maaşlarda sıkıntı doğmaması için yakın çalışma arkadaşlarına “Pamuk eller cebe” çağrısı yaptı. Beklediği katılım olmayınca kongre kararı aldı. Şimdi gözler 25-26 Mart’ta yapılacak kongreyi bekliyor. O güne kadar başka adaylar da çıkabilir. Ama Trabzonspor’da hayat durmuyor. Gündem yenileniyor.Trabzonspor’da yeni gündem Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın istifası. Yönetimin peşinden Hoca da veda ediyor.Şampiyonluk sürecinin parıltılı maç sonuçlarıyla yaşandığı o muhteşem maceranın heyecanı çabuk tükendi. Peş peşe yaşanan sorunlar, takımda giderek ağırlaşan bir hava yarattı.Trabzonspor’da yaşanan şampiyonluk sonrası takımdan gidenler oldu. Önce NWakaeme, sonra Cornelius... Edin Visca ve Dorukhan Toköz’ün uzun süreli sakatlıkları kadroda yeni-eski uyumunun sağlanamaması başarısız sonuçları da beraberinde getirdi. Marek Hamsik’in sakatlık tedavisi bittiği halde bir türlü oyuna dönememesi de Trabzonspor’u umutsuzluğa sevk etti. Maxi Gomez, Bartra, Gbamin, yuvaya dönen Yusuf Yazıcı, Bardhi, Trezeguet ve Umut Bozok’un beklenen performansı sağlayamaması takıma kalite kaybettirdi. Koca kadroda “eski ruh”un dönmesi için eldekilerden sadece kaleci Uğurcan, Vitor Hugo ve Bakasetas vardı. Ama onlar da yetmediler. Peş peşe yaşanan puan kayıpları Alanya deplasmanındaki gibi sarsıcı (5-0) yenilgiler, Basel karşısındaki play off başarısızlığı moral boşluk da yarattı. Ama sorunlardan en önemlisi, teknik heyetin onca önleme ve özel çalışmalar yaptırmasına rağmen takımdan beklenen tepkiyi bir türlü görememesiydi.Özellikle bireysel spor dallarında rastlanan “Tükenmişlik” (Burnout) sendromu galiba Trabzonspor’u takımca etkilemişti.Evet üzücü, dramatik bir durum. Fırtına ya Türkiye Kupası’nda bir varlık gösterecek ya da enerjisini ve umudunu gelecek sezona saklayacak.Abdullah Hoca mı? Onda tükenmişlik sendromundan söz edemeyiz. Belki bir süre dinlenmek iyi gelecektir. O anlamda “itifa” doğru karar sayılabilir.

Haberin Devamı

Atletizm de VAR’ı uyguladı

Haberin Devamı

Ataköy Atletizm Salonu’nda düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nı 1 altın madalya ile kapadık. Ev sahipliğimiz için sadece kutlama yapabilirim. Tek şampiyonumuz Tuğba Danışmaz’ın üç adım atlamada 14.31’le kazandığı şampiyonluğu alkışlıyorum. Katılımla ilgili eleştirilerim var.Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası kadınlarda ve erkeklerde 12’şer disiplinde düzenlendi. Türkiye erkeklerde 6 kadınlarda 5 disiplinde yarışabildi. Bu bir eksikliktir. Salonla açık havanın farkını elbette biliyoruz. Bu organizasyon Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için sporcularımıza iyi bir hazırlık şansı ve tecrübe kazandırabilirdi, olmadı. Atletizmde daha yoğun programlar ve hazırlık kampları öneriyoruz.Bu şampiyonada çok hoş bir yenilik dikkatimi çekti: Futboldaki VAR sisteminin daha da geliştirilmiş ve insani unsurlar da katılmış uygulaması.. Erken start yanlışıyla doğrudan diskalifiye uygulaması kalkmış. Hakemler sporcunun durumuna bakıyor ve bunun masum bir hata olduğuna inanıyorsa kocaman bir sarı kart gösteriyor. Elenen sporcunun itirazı gözden geçirilerek, haklı çıkması halinde final hakkının iade edilmesi gibi olumlu gelişmeler de var. Yine de dikkat!

Haberin Devamı

Cenk gider de.. Kim gelir?

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Hocamız kadrodaki oyuncularla ilgili öyle açıklamalar yapıyor ki, şaşırıyorum.N’Koudou örneğin… Kamerunlu oyuncunun sürdürülebilir bir form grafiği yok. Bazı maçlarda yaptığı anlık becerilerle maç kazandırdığını biliyoruz. Henüz 28 yaşında… Şenol Hoca’nın bir dokunuşuyla performansı geliştirilebilir. Hayır Güneş bir kalemde dışlıyor futbolcuyu. Adana Demirspor’a gidemediğini, oynayabileceği bir takıma gitmesi gerektiğini söylüyor. Kendisinden yararlanmaya niyeti olmadığını da futbolcuya bildirdi.Cenk Tosun’un Amerika’dan aldığı iki yıl - 6 milyonluk teklif için de “Mutlu değilse mutlu olacağı yere gitmeli” dedi Hoca… Doğru ama… Cenk gidince kim gelecek? Onu bulmadan, hazırlamadan yolu göstermek çok mu doğru?

8 MART

Nineler, anneler teyzeler, yengeler.. Halalar, ablalar, kardeşler… Sevgililer, eşler… Dostlar, arkadaşlar.. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Dünyayı sizler kurtaracaksınız. Minnetle selam olsun!