Basaksehir Avcı'dan Hamzaoğlu açıklaması

Avcı'dan Hamzaoğlu açıklaması

05.12.2014 - 12:55 | Son Güncellenme:

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ,Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'ın başına gelmesiyle ilgili konuştu.

Avcıdan Hamzaoğlu açıklaması

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takım savunmasını doğru yapabilmenin öneminden bahsederek, mevcut sistemlerinde ısrarcı olduklarını ve geliştirerek devam edeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

"ZORLU VE KEYİFLİ BİR MAÇ OLACAK"

İstanbul Başakşehir'in Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Eskişehirspor ile oynayacağı maç ile ilgili konuşan Abdullah Avcı, "11 haftayı belirli bir standartla geçirdik. Daha fazla puanımız olabilirdi. Bu standardı devam ettirmek istiyoruz. Bizim takımımız her zaman olduğu gibi oyunun iki yönünle oynayamaya çalışan ve orada uygulayıp kazanma duygusuyla gideceğiz. Güzel bir maç bizi bekliyor. Rakipte çıkış maçı olarak görüyor. Zorlu ve keyifli bir maç olacak diye düşünüyoruz" dedi.

"ÖRNEK OLABİLECEK BİR OYUN OYNUYORUZ"

Başakşehir'in en az gol yiyen takım olmasıyla ilgili de konuşan Avcı, "İnşallah devamı gelir. Her maçta pozisyon veriyoruz ama şöyle bir şey var. Uluslararası düzeyde çalışmış ve ligimizde de daha önce çalışmış olmam, özellikle geçen sene biraz dışında kalıp işin, fotoğrafı daha net görebilmek ve takımımızı aldığımızda 3 parçadan oluşan bir takıma da, takım savunmasını doğru yapabilmek çok önemliydi. Bunun üzerinde çok çalıştık. Oyuncularımız da çok iyi geri bildirim verdiler. Bu konuyla ilgili eleştirildiğimiz de oluyor. Biz verdiğimiz pozisyon kadar da pozisyon buluyoruz. Bugünün futbolu bunu gerektiriyor. Biz bunu hem oynamaya hem de geliştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda ısrarcıyız. Devam ediyoruz. Örnek olabilecek bir oyun olduğunu da düşünüyorum. Umarım bunu geliştirerek devam edeceğiz. Bugün baktığında 11 maçta 15 puan ortalamasının üzerinde. Matematiğin dışında oyun nasıl gidiyor, istikrarlı gidiyor. Dalgalamanlar tabii ki yaşayacağız. Sanki ligin ilk 10’unun 8’inin içerisinde yer alacak, oyun sisteminden ödün vermeyecek, dirençli, çok enteresan sonuçlara alacak, geride kalan haftalar bunu gösterdi, bundan sora da öyle olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"TÜRK FUTBOLU KAZANMIŞTI, KAZANMAYA DEVAM EDECEK"

Galatasaray'ın yeni teknik patronu Hamza Hamzaoğlu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı, "Hamza Hamzaoğlu, 2005 yılında genç milli takımda beraber başladık. İstanbulspor’da da antrenör olduğumda futbolcuydu. Bu mesleğe başlarken de beraber çalışmak istediğim, çok sevdiğim arkadaşım, dostum. Başarılar diledim kendisine telefonda da. Önemli olan bugün Hamza'ya yapılan övgüleri, her türlü sonuçlarda da yapılıp destek olunması. Çok emek vererek bir yerle geliyorlar. Bunu tüketmemek gerekiyor. Destek olmak lazım. Hamza oyuncu olarak da teknik adam olarak örnek olacak bir kişi. Türk futbolu kazanmıştı, kazanmaya devam edecek" şeklinde konuştu.