Fenerbahçe Avni Aker'e tarihi veda

Avni Aker'e tarihi veda

26.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig’in 16. hafta son maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe, Hüseyin Avni Aker Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

Avni Akere tarihi veda

Avni Akere tarihi veda

Haberin Devamı

Tarihi veda

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında maçlarını yeni stadında oynayacak Trabzonspor, Avni Aker Stadı’na son kez çıkıyor. Bordo-mavililer 1951 yılından beri kullandığı stadında son lig maçında Fenerbahçe’yi mağlup etmenin hesaplarını yapıyor. Tarihi bir vedanın olacağı Avni Aker’de Trabzonspor ile Fenerbahçe, daha önce 48 kez karşı karşıya geldi. Türkiye Kupası çeyrek finalinde, 13 Şubat 1974 tarihinde başlayan rekabette tarihi statta oynanan 43’ü lig, 5’i Türkiye Kupası olmak üzere 48 karşılaşmada Trabzonspor 20, Fenerbahçe 16 galibiyet aldı, taraflar 12 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Trabzonspor 55, Fenerbahçe 50 gol attı.

14 maçlık seri

Trabzonspor ile zorlu bir maça çıkacak Fenerbahçe, son 14 maçta rakibine kaybetmedi. Sarı-lacivertliler, arka arkaya çıktığı 14 mücadelede, 9 galibiyet alırken 5 kez de berabere kaldı. Fenerbahçe, en son 2010-11 sezonunda ikinci haftada Avni Aker’de rakibine 3-2 yenilmişti. Öte yandan, iki takım bugünkü maçla birlikte 118. kez karşı karşıya gelecek. 117 maçta Trabzonspor’un 37, Fenerbahçe’nin 47 galibiyeti bulunuyor. 33 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe söz konusu maçlarda 146 gol atarken, Trabzonspor da 126 gol kaydetti.

Haberin Devamı

Van Persie yine yok

Zorlu Trabzonspor deplasmanı öncesi Fenerbahçe çalışmalarını tamamladı. Dick Advocaat idaresinde dün yapılan taktik çalışma ile hazırlıklar sona erdi. Bu arada Fenerbahçe’ye Robin Van Persie’den üzücü bir haber geldi. UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Feyenoord maçında kasığından sakatlanan ve Gençlerbirliği mücadelesinde de kendini zorlayan Van Persie, bordo-mavililere karşı olmayacak. İlk yarının son maçına çıkacak sarı-lacivertlilerde, Hollandalı yıldız takım arkadaşlarını yalnız bıracak. Tecrübeli forvetin kasığındaki ağrıların devam ettiği bildirildi.

Güven kaynağı Volkan Demirel

Son haftalarda form grafiğini ciddi biçimde artıran Volkan Demirel’e Trabzonspor deplasmanında da büyük iş düşüyor. Dick Advocaat’ın en güvendiği oyuncuların başında gelen tecrübeli kaleci, Avni Aker’deki zor ortamı da en iyi bilen isimlerden biri konumunda. 2008 yılından beri, sarı-lacivertlilerin 7 kez geldiği bordo-mavili deplasmanda, 2010-11 ve 2014-15 sezonu hariç hep kalede olan Volkan, hiç yenilgi görmedi. 35 yaşındaki kaptan, 2008-09 sezonunda 2-1, 2009-10 sezonunda 1-0, 2011-12 sezonunda 1-1 ve 3-1, 2012-13 sezonunda 3-0, 2013-14 sezonunda hükmen biten 3-0 ve 2015-16 sezonunda da 4-0’lık sonuçlar alan takımlarda sahada yer aldı. 2010-11 sezonunda 3-2 kaybedilen ve 2014-15 sezonunda 0-0 biten maçlarda da Volkan Demirel yerine Mert Günok kalede oynamıştı.

Haberin Devamı

Mehmet Topal’a kritik rol

Sarı-lacivertliler ligin ilk yarısının son maçında Trabzonspor karşısında hata yapmak istemiyor. Son haftalarda savunma başarısıyla dikkat çeken Fenerbahçe’de Martin Skrtel’in cezalı olması ekstra önlemlerin alınmasını sağladı. Buna göre Dick Advocaat, orta sahada defansif görevde olan Mehmet Topal’dan daha fazla sorumluluk almasını istiyor. Tecrübeli yıldızın defans hattı için önemli olduğunu düşünen Advocaat, öğrencisinin zaman zaman stoperlerin arasına kayması gerektiğini düşünüyor. Kesici rolünde olacak 30 yaşındaki futbolcu, hem yerden hem de havadan gelen ortalarda kritik rol oynayacak. Neustadter-Kjaer ikilisini destekleyecek olan Mehmet Topal’ın takımın gizli kahramanlarından biri olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Grip krizi

Fenerbahçe’de Trabzonspor deplasmanı öncesi grip sıkıntısı baş gösterdi. Sarı-lacivertli takımda yaklaşık 10 gündür soğuk algınlığı ve gripten yana sıkıntı çeken futbolcular, ilk yarının son haftasında da aynı sorunu yaşadı. Takımın değişilmez ismi olan Hasan Ali Kaldırım da zorlu deplasmana götürülemedi. Durumu ağır olan tecrübeli sol bek, kafileden ayrı İstanbul’da kaldı. Sol bekte İsmail Köybaşı yer alacak.

Yoğun güvenlik önlemleri

Sarı-lacivertli kafile dün akşam Trabzon’a hareket etti. Fenerbahçe’yi Samandıra’da Can Bartu Tesisleri çıkışında taraftarları uğurladı. Taraftarlar takımlarına zorlu maç öncesinde moral verme amacıyla havalimanına kadar geçirdi. Bu arada, Trabzon’daki havalimanında yoğun bir güvenlik önlemi vardı. Sarı-lacivertli takım polislerin gözetiminde alandan ayrıldı.

Haberin Devamı

Hazırlıklar tamam

Bordo-mavililer, hem ilk yarı hem de Avni Aker’deki son maç olması itibariyle Fenerbahçe maçına büyük önem veriyor. Ersun Yanal yönetiminde hazırlanan Trabzonspor’da çalışmalar da tamamlandı. Taktik çalışmayla bitirilen hazırlıklar ile sahaya çıkacak kadro şekillendi. Matus Bero bu maçta forma giyemeyecek. Hücum hattında zorunlu değişikliğe gidecek olan Ersun Yanal’ın, ligde son oynadıkları Medipol Başakşehir maçının 11’ini ise büyük oranda koruyacağı öğrenildi. Yanal’ın Bero’nun cezalı olması nedeniyle kanatta Castillo’ya, sağ bekte ise Akakpo’nun yerine kart cezası biten Zeki’ye görev vermesi bekleniyor.

Avni Akere tarihi veda

Yazarlar